Onsdag - filmkväll

Idag har det varit lite av dagen efter, Vi  som firande den kungliga förlovningen med både file o fint vin men det tyckte vi att det var värt.  

Sista onsdagen i månaden är numera filmkväll för oss.

Vi har som jag tidigare berättat startat ett litet filmteam på 8 personer. En gång i månaden går vi på bio tillsammans. En av oss 8 bestämmer vad vi ska se för film o övriga får inte veta det förrän vi sitter på Puben o äter  Revolutionary strax före filmen.

I kväll var det Berit som hade äran att välja. Hennes val föll på Revolutionary Road med Leonardo DiCaprio och Kate Winslet i huvudrollerna. En ganska djup handling om två människor som hade svårt att nå fram till varandra trots att dom verkligen älskade varandra. Tragiskt slut  där  April dör efter ett misslyckat försök till att själv fixa en abort.

En film som bidrar till eftertanke, det är lätt att som man o kvinna tala förbi varandra, trots att man menar så väl så går inte budskapet fram.

Klart sevärd film som var nominerad till 3 Oscar men jag vet inte hur det gick vid galan.




Fettisdag ----- blir det en royalisternas dag

Underbart  äntligen får dom varandra. Royalist som jag är, kan man inte va annat än glad en dag som denna.

Vaknar upp med en massa spekulationer i media.   Är det en tidningsanka eller är det verklighet .O visst var det rätt spekulationer den här gången. Expressen  får nu ta åt sig äran att det va dom som kom med den stora nyheten.

Tisdagen den 24 februari, Fettisdag,  troligen kommer semlan i bakgrunden av denna stora nyhet ,Victoria får sin Daniel. Det är verkligen saga över detta. Daniel från lilla Ockelbo,   ett samhälle som lite lever kvar i gamla  tiden. När vi åker till Sandviken brukar vi nästan alltid ta den vägen över Ockelbo. Det är ett fint gammalt brukssamhälle där man riktigt känner atmosfären från gamla tiders bruksamhälle.  Tänka sig där har vår kronprinsessa hittat sin drömprins. Inte undra på att folket i byn är stolta.  Dessutom får han nu bli prins också , undra varför han inte får titeln hertig av Gästrikland. Troligen därför att det är prinsessan Madelein som är hertiginna av Gästrikland då kanske det inte funkar med Daniel som hertig där ,  rena spekulationer från min sida.

Per o jag delar detta intresse för den svenska monarkin. Per är nu extra stolt för att Daniel och han kommer från samma landskap.  Undra just om dom kommer att ha liljekonvaljer , Gästriklands landskapsblomma, i brukbuketten.



Så här vackert är det i Gästrikland, Bilden är tagen försommaren 2008
det är Vitsip

Jag känner mig riktigt upprymd, det här behöver vi i Sverige. Nått positivt att se fram emot  i dessa neddragningens tider.
Bröllop försommaren 2010, undra om man ska boka ett hotellrum redan nu???

Tillbaka till verkligheten. Idag har jag lunchat med Zara, hon ska gifta sig på fredag med sin Linus.  O vad underbart för dom, dom gifter sig ute i det fria i Njurunda. Hoppas att det inte blir för kallt, men det kommer att gå relativt snabbt eftersom det blir en borgerlig vigsel.  På måndag åker dom på sin bröllopsresa till Thailand.
Zara är en mycket trevlig tjej som jag jobbad med mina sista år på Telia.

All denna kärlek idag har gjort mig helt förvirrad. Jag skulle koka bruna bönor  satte på dem på spisen med vatten o slog på plattan. Hlet plötsligt säger Per  ja middagen den har du helt misslyckats med  Bönerna har brunnit fast i botten på kastrullen. Det är bara att förflytta dem till soppåsen.  Nu får jag tänka om, Per erbjuder sig att fixa middagen. Troligen tycker han att jag är så förvirrad så han törs inte ge mig en ny chans.

VI tänker om  Givetvis kan man inte äta bruna bönor en dag som denna. Vi tar fram en bit oxfile ur frysen  o lyxar till med en flaska fint rött vin.  Tänk va bra det är med kärlek när den är som bäst, nu får vi oxfile på en tisdag.


En kall morgon blir en vacker dag

I morse var det 10 gr kallt på höjden i  Timrå. I Bergeforsen var det 22   helt otroligt att det kan skilja så mycket på 8 km.
Det är hög klar luft o dessutom skiner solen, kan man önska sig en bättre vinterdag.

Det är onsdag o jag har mitt långa träningspass. Vi börjar kl 0800 med en rask promenad , där även Per och Ozzy följer med , bort till Hälsohuset, ca 2 km , där vänder Per o hunden  och går hem,  jag går in för att fortsätta träna. Först kör vi ett Qigong pass i lite väl en timme sedan är det Pace i 1 1/2 då börjar man känna av att man har en kropp. Jag avslutar med att gå raskt hem till Örnen o o va underbart att duscha efter det här arbetspasset.


Det här är det lilla barnbarnet Ozzy  Är han inte vacker så säg?

Vad ska man göra resten av dagen?  Ja exv blogga lite både skriva o läsa andras inlägg.   Per scannar in gamla dia bilder o är mycket upptagen av detta. Han blandar det med sitt konsultuppdrag som rör VA anläggningen i stugan.

I kväll ska Marcus komma på middag, Jenny o Ante blev även bjudna med tackade nej.   Jag tänkte bjuda på fläskkotletter,  hemgjord potatismos och gröna ärter.  Jag tror inte att den yngre generationen gör hemgjord potatismos särskilt ofta så förhoppningsvis blir det uppskattat.  

I morgon ska Marcus o hans tjej Lina åka till Frankrike för att åka skidor. Blir kul för Lina som aldrig tidigare varit utomlands.

Micha, Jennys man,  är fortfarande i USA på turné med en hårdrocksgrupp som jag inte kan stava till  men jag tror dom heter .....Meshuggah (är ett progressive/math metalband från Umeå) o va bra det är med Google man chansar på ett ord o så får man frågan om man menar det osv o då blev det helt plötsligt rätt. Deras turne slultar omkr 22 febr.

Nu ska jag börja planera middagen o sedan åka in till stan o hämta Marcus. Han tillhör gruppen som vägrar att åka buss och då får man bjuda till om man vill att han ska komma o hälsa på o det vill jag


Hemma på Örnen igen

Tänk va tur det är att det finns bilar, bensin o vägar. Hur snabbt som helst förflyttar man sig från ort till ort. Va tungt det måste ha varit för människor förr i tiden. Att förflytta sig 10mil tog en hel evighet nu tar det 50 minuter. Nu när vägarna dessutom är fint plogade o inte som det va i söndags.

Vi vaknade till en vacker morgon vid Norafjärden, 14 gr kallt, kritvitt snötäcke o DESSUTOM så sken solen. Vad kan man mer begära, givetvis vill man ha varmt inne o det har vi och man förstärka det med en brasa i kaminen.  Underbart att kliva upp och ta frukosten i sin egen takt. Jag säger som Margareta S säger nästan varje gång man träffar henne efter det att hon lämnat sitt arbete för det underbara livet med lön men slipper arbeta: Tänk va skönt att inte behöva packa väskan inga flyg att passa o inte hellre några telefonmöten som kräver uppmärksamhet.

När jag skriver det här om arbete slår det mig att: Törs man skriva så att man tycker det är underbart att bara vara ledig. Jag beslutar mig för att det är helt OK efter att ha gett företaget hur mycket tid och tankar som helst under ett helt yrkesverksamt liv  DÅ är det OK att säga att man tycker man har fått en högvinst.

Däremot är det givet att för dom som fortfarande är i aktiv arbetsålder o INTE får ett arbete Då kan man uppleva det mycket frustrerande. Men till er som till hör gruppen arbetslösa, vill jag säga Det löser sig alltid på ett eller annat sätt. Det kanske inte direkt blir det jobb som du förväntar dig men det kanske är nått att börja med.

Min svägerska har kämpat på med arbetslöshet, tillfälliga jobb, arbetslös igen MEN nu har hon fått ett fast jobb och är jätteglad för det.

Nu ska vi vara hemma nån dag, ska ta hand om vårt lilla fyrbenta barnbarn Ozzy. Det är perfekt för då kan man inte undvika promenaderna, det blir ett måste.   Jag har fuskat nu i flera dar men i morgon ska jag till Hälsohuset på Qigong och ett träningspass.

I morse hörde vi på lokalradion att dom hade en tävling där man skulle skicka in vackra bilder. Jag tog på kläderna o ut på altanen o tog några vackra motiv i morgonsolen. SKickade bilderna till SR.se/lokalradion o bums hör vi Magnus Leijon säga  nu fick jag två vackra bilder från Norafjärden.  Direkt ringer telefonen  det är Berit L som lyssnat på radion o hört namnen på oss. Visst är det fantastiskt med dagens teknik. 

Jag går ut på altanen knäpper några bilder  bums kan jag se dem i kameran. Inte nog med det man flyttar snabbt över dem i datorn o med vindens sus blåser dom upp i en radionstudio o så hör man detta i etern.
 
Vvi som levt de senaste 50 -60 åren har verkligen fått vara med om en utveckling som är helt otrolig.
Jag bifogar bilden som jag skickade till lokalradion. Säg inte annat än att det är vackert med vinter.


Jag tycker att den här bilden borde vinna!!!! Men det finns många
vackra platser så vi får se hur det går.


Välkommen till Norrland vi har massor av snö

O va vackert. Helt vitt o hur mycket snö som helst. Det har kommit nästan 40 cm mjuk fin snö. Den är alldeles vit o just nu helt orörd, inga djur eller människor har förstört snöytan. Dessutom lyser solen just nu.

Vy från vårt fönster ner mot fjärden


Lillstugan vackert inbäddad i den vita snön

I morse när vi vaknade här i stugan i Höga Kusten var det 17 gr kallt och det hade slutat att snöa.

När Per började med frukosten o precis hade tänt en brasa i kaminen så blev det strömavbrott på en fas. Han fick på med kläderna o pulsa ner till huvudsäkringen som sitter på en stolpe i tomtgränsen o byta säkring. Bums så va strömmen tillbaka o vi kunde andas ut.  Det är inte så kul om strömmen blir borta allt för länge när det är så kallt även om vi kan elda i kaminen.

Vi va ut på en biltur igår till Ullånger, man kan lugnt  säga att det va inte så klokt. Men vi hade missat att tanka när vi passerade Härnösand så det fanns inte så många alternativ. Lyckligtvis tog vi oss både dit o tillbaka helskinnade men
givetvis hade det varit bättre att vänta tills idag. Det är kul att det alltid är så lätt av vara klok i efterhand.

jag har tagit några bilder så ni får se hur vackert det är ute i Naturen.

Jag har varit ut o startat bilen, den startade snällt trots kylan

Idag lägger Per golv i vårt sovrum, det blir jättefint.

Tänk va bra att man gift sig med en man som kan nästan allt. Detta är inget skämt, Per är oförskämt duktig på det mesta.
Omgivningen kallar honom  för konsulten, o då kan man säga att det är en konsult med mycket brett register. Nog  med skryt om mannen i mitt liv.

Jag har ont i ryggen idag förstod inte i morse varför men när vi började prata om gårdagen insåg jag anledningen. Jag skottade två spår uppför vår långa backe för att vi överhuvudtaget skulle ta oss upp. Igår tyckte jag att det va jättebra kondis träning men idag tycker jag inte det va så lysande. Det är bättre att träna konditon på  annat sätt.

Antikrundan- proffsig middagsbjudning

I fredags var det återigen dax för vår återkommande träff med Antikrundan. Ja vad är detta, det berättade jag om i ett tidigare inlägg. Det handlar inte om att titta på gamla vackra saker utan att äta god vällagad mat i tillsammans med sina vänner.

Den här träffen var planerad o genomfördes med Ann-Britt  och Per som dirigenter. Helt perfekt men vi andra hade inte väntat oss nått annat. Kombinationen av dessa två personer kan inte bli annat än helt perfekt.
Här är Ann-Britt på G i köket.
Värdinnan Ann-Britt förbereder middan


Allt var mycket väl övertänkt  från att vi kom o fick välkomstdrinken tills att vi hade avverkat nattmaten.

Det blir en ganska lång festkväll. Vi som  för  kväll inte har köket träffas hos en av oss övriga 6 o dricker lite vin med tilltugg. Förfesten börjar den här gången kl 16.00  hos Annemarie o Gösta. Dom hade gjort drinksnittar i smördeg och ostbollar, passade perfekt till vinet. Här umgås vi o diskutera allt som kan komma upp för stunden, tiden flyger iväg och helt plötsligt har vi avverkat 2 timmar Det är dax att förflytta sig till platsen där middagen ska serveras.  För kvällen är det bara några hundra meter att gå, ut i lite lätt snöfall blåst o det känns allmänt ruggigt.

O va skönt att komma in hos Ann-Britt som för kvällen har Per till sin man.  Vi blir välkomnade med en god drink,  o direkt så är sorlet nästan öronbedövande. Det här  är en grupp människor som inte direkt lider av tunghäfta, vi pratar så vi NÄSTAN glömmer att dricka ur drinken trots att den va jättegod.

Vi har fått välkomstdrinken o troligen även hunnit att avsmaka den
Välkomstdrinken är serverad


Dax för middag: vackert dukat bord o vi intar våra platser nu är vi riktigt hungriga ,klockan har hunnit bli 19.


Förrätten:
smördegsbakelse som är fylld med purjolök, ägg och vackert dekorerad med räkor o en citronskiva.
till detta fick vi givetvis vitt vin.


Varmrätt:
Helstekt fläskfile med champinjoner och en mycket god sås. Till detta serverades pressad potatis och ärtskidor.
Vi fick rött vin till och det va ett vin som fått 5 stjärnor i nån guide trots att det va enligt värdparet jättebra pris.
Vi samtyckte med guiden,  vinet va jättebra och för att inte tala om varmrätten, helt perfekt.

Här har vi kommit till varmrätten

Dessert:
Glass, grädde med punch och syltad ingefära. Ja kan det bli annat än bra.



Som en fin avslutning på middagen fick vi en Irich coffe. O som alltid smakar det perfekt att avsluta en fin middag med denna goda dryck.


Middagen är avslutad o vi har även hunnit att få en drink

Som om inte detta skulle räcka fick vi även nattmat, ansjovis o lök rulle.

Diskussionerna hålls vid liv och ibland har den en benägenhet att bli lite väl kraftfulla, men bättre det än att sitta o måsta söka efter samtalsämnen.  Helt plötsligt är klockan två på natten nu har vi gäster umgåtts i 10 hela timmar och värdparet i 14 timmar. Vi tackar för oss och jag tar värden med hem till Örnen för att hoppa ner i en sval säng o sömnen infinner sig innan man hunnit landa i lakanet.

Det här är ett sätt att umgås på som jag verkligen kan rekommendera till andra. Förberedelserna för middagen blir så mycket roligare för att man gör det med en av dom andra männen. Inte för att det är tråkigt att förbereda middag med sin egen man utan för att det blir lite mer spänning i det hela. Bara att gå ut o handla med en annan man, gör det riktigt rolig,  givetvis träffar du på bekanta som frågande höjer på ögonbrynet. Man riktigt ser hur fantasin rusar i huvudet o direkt har man varit med o skapat felaktiga tankar hos den man möter.

Lördag vaknar man o är lite allmänt slö, halvont i huvudet o är inte så kreativ som man kanske borde. Men vad gör väl det när man kan lägga en mycket trevlig kväll till sin samling. Det är sånt här som människor mår bra av, umgås med vänner , äta god mat och diskutera alla världens händelser.


Kärnkraft, vind o vatten - ja vad ska man tycka

För 30 år sedan va jag helt klar på min åsikt. Kärnkraft det ska vi inte ha.

Nu har det gått en massa år o tiderna förändras o även vi människor. O just detta att vi människor förändras det är väl tur det. Tänk om vi skulle fortsätta  livet igenom med samma åsikt som man exv hade som tonåring.

Igår blev det klart att sittande regering säger ja till fortsatt drift av kärnkraftverken o även att byta ut befintliga till nya och förhoppningsvis bättre.  Samtidigt så togs ett beslut om att satsa betydligt mycket mer på vindkraften.  Här blir jag väldigt vankelmodig i min åsikt. Men jag medger att jag har en annan bild idag än vad jag tyckte på slutet av 70 talet.

För att försöka förstå mig själv så tänker jag så här: Kan vi verkligen klara av dagens krav på utveckling i samhället,  kan Sverige lösa sitt energibehov på nått smarare sätt än övriga världen, klarar vi av att minskad arbetslösheten och att dom som har arbete verkligen får behålla detta , om vi helt stryper dagens energikällor. Detta är verkligen svåra frågor.
Jag tror idag inte att det finns någon som tycker det är bra med det avfall som blir från kärnkraftverken MEN alternativen IDAG vad är det?

Givetvis måste det satsas mycket mer på utveckling av förnyelsebara energikällor MEN man kan ställa sig frågan ; Vad är det som hänt under de 30 år som gått -- ja inte är det särskilt mycket. Vi har fått ett antal vindkraftverk  men tyvärr är det alldeles för få för att vi skulle kunna leva på detta om vi nånsin kommer dit.

Fortfarande tror jag på att vi kommer att hitta andra alternativ  men tveksamt om det kommer att lösas under de närmaste 30-40 åren.  Jag tycker därför att det va ett bra grepp av Maud Olofsson att säga ja till gårdagens förslag-beslut.  Nu får vi alla som i grunden är emot kärnkraften hålla tummarna för att utvecklingen på andra möjligheter verkligen går framåt.

Du som fortfarande är kritisk  oavsett politisk åsikt,   jag tycker du ska ställa följande frågor till dig själv:

Vad innebär det för dagens industrier  om vi stänger kärnkraftverken?
Klarar vi av en kraftigt ökad arbetslöshet?
Finns det ekonomi för detta i vårt samhälle?

Tyvärr så måste vi nog bita i det sura äpplet ett antal år framåt i tiden.

Det kanske är detta som är Sveriges framtid:
Att vi, lilla Sverige, kommer med en uppfinning som är så revolutionerande att vi kan bli världsledande i energiförsörjningsprojekt.  Jag hoppas verkligen att  vi får uppleva detta.

Bloggutveckling eller är det skit bakom knapparna

Jag har lite problem med att få upp min blogg så att andra bloggare kan hitta den. Har haft kontakt med
ansvariga och fått lite tips om vad som kan vara fel. Har nu åtgärdat de senaste tipset, få se om det blir
nån skillnad.

Idag har jag arbetat lite på Telias konstklubb. Det va sista dagen för att välja vilken tavla man ville ha. Nu på eftermiddagen har vi lämnat ut en hel del av vinsterna. Kul att se vad glad många blir när dom får precis den tavla dom önskat först.

Jag köpte inte någon  va lite sugen på en tavla av Andreas Masusch  som jag tänkte att vi kunde ha uppe i stugan . Men jag tog beslutet att inte köpa den här gången.

I morgon ska vi ha vår Antikrunda, det är en grupp på 4 par som träffas en gång varannan månad och äter o dricker gott.
Det roliga i detta är att en kvinna i par med en av de tre andra männen (altså inte den hon är gift med) har ansvaret att fixa festen. Den här gången är det Ann-Britt o Per som fått bollen, blir spännande att se vad dom  bestämt sig för. Idag har dom handlat och i morgon ska dom träffas hos Ann-Britt och börja förbereda kvällens fest.

Nu ska jag vispa lite grädde o fylla två semlor som blir kvällens fika.

I morgon har jag en dag för mig o lilla Ossi. Det får bli en riktig skön långpromenad.   

När jag blev ledig för ett år sedan så hade jag stora planer på att leka med aktier, som det är idag så tittar jag bara på min lilla portfölj men gör inget. Man kan lugnt säga att det har inte varit en bra utveckling, Men där är man i sällskap med många av samma sort så det känns ju bra i  sig. Givetvis kommer det nya tider där det känns mer meningsfullt. Jag säger som min farmor brukade säga  Den som lever får se.

Timrå - Sundsvalls Framtid - vad blev det av den tanken

Nu känner jag att jag måste kasta mig in i debatten om regionindelningen i södra Norrland.

I mitten av 90 talet så bildades ett projekt i Sundsvall- Timrå kommuner som skulle jobba med att hitta bra samarbeten. Telia var med i en del av projekten, där man bland annat jobbade med att utveckla hemsjukvården.  Det projektet blev ett lyckat kast o många andra kommuner tog efter och började titta på vilka tekniska möjligheter som fanns att med teknik spara tid o pengar. Då va det givet att Sundsvall -Timrå samarbetade för framtiden i regionen. VAD blev det av tanken Sundsvall-Timrås Framtid  och VAD är det som i stället händer i dag?

Det är säkert rätt att man börjar titta över den gamla länsindelningen. Det finns säkert massor med fördelar med att hitta nya länsgränser /regioner både ekonomiskt o utveckllingsmässigt. MEN detta bör ske med folkets röster. Jag tror inte en sekund på att det är som Eva Lindstrand sagt vid ett flertal tillfällen: detta är en så svår fråga så "vanliga Svensson" kan inte sätta sig in i den.   

Politiker är dom inte valda av folket, klarar verkligen folket av detta?

Nu ska ingen skugga falla enbart över Eva Lindstran  för tydligen är det så att i Timrå Kommun så är man för en gångs skull enig  över partigränserna.

I dagens Sundsvalls TIdning  har förra kommunalrådet Kenneth Westberg en mycket bra insändare.  I den så ifrågasätter Kenneth om det kan vara så att vi här i TImrå/Medelpad skulle vara mindre lämpade att klara av en folkomröstning än vad folket i Habo utanför Jönköping  är.  Givet vis så har Kenneth  rätt, det finns väl inget som talar för att kunskapen/inteligensen  är högre för att man bor i södra Sverige. 

Timrås kommunledning MÅSTE  inse att detta är en så stor o viktig fråga så det är dax för en folkomröstnig.

Ta till er kritiken o tänk om. Som jag ser det så borde både Timrå o Härnösands kommuner till höra samma region som Sundsvall.  Närheten till Norrlands huvudstad, ett stort sjukhus och en region som borde ha stora utvecklingsmöjligheter.

Det kan väl inte vara så att vi som råkar bo i Timrå ska i princip bli tvingade att flytta på andra sidan Merlobäcken. För mig känns det som den enda rätta vägen om inte kommunledning i Tmrå tar tag i frågan o går ut i en folkomröstning.

Rotmos o fläsklägg -visst hörs det rejält

Dagen börjar i renlighetens tecken.
Tvättstugan kl 0700 finns en hel del fördelar med det. Man kommer upp tidigt
och det blir en lång dag men en hel del möjligheter.
Klar i tvättstugan vid halv 10 då var det manglat o den torra tvätten från tumlaren viken.

Klockan halv 11 hade jag tid på  sjukhuset, hudavdelningen. Åtgärdat en fläck på näsan. Det kan man göra med
kylningen numera snabbt, kallt o förhoppningsvis fungerar det. Nu ser det ut som en mindre brännskada men det ska försvinna inom nån dag.

Per hade samtidigt tid hos sin tandläkare, så det blev verkligen effektivt o miljövänligt. En resa - en bil.

När jag va klar på sjukhuset tog jag en promenad ner till City-Grossen och handlade. Dom har fantastiskt fin
kött i alla olika valörer, dessutom till mycket bra priser.  Jag handlade kalvkött för att göra dillkött, fläskkotletter, kalvlever, det va länge sedan jag gjorde leverstuvning men nu ska det bli.  Jag köpte även kålrötter och fläsklägg, för att kunna göra rotmos o  fläsklägg. 

Nu har vi avsmakat middagen o det blev bra. Vi bjöd  in Ann-Britt o Uno och Yngve o Birgitta , jag tror det blev uppskattat. Tänk va bra det är nu när man är ledig på vardagar, då kan man bjuda hem någon på vanlig husmanskost mitt i veckan.

Jag har fått låna mitt lilla fyrbenta barnbarn. Han heter Ossi o är en liten jättegullig hund. Han ska vara hos oss till fredag.  Det blir några extra promenader o det är bara bra 

Det känns som det har varit en bra dag. Va skönt att få vara så här hemskt rejäl.  Massor av planer för bra husmanskost.
O en till fördel när man har storhandlat som jag gjort idag. Man får en massa tid gratis när maten väl är klar.  Behöver inte ödsla den med att springa o handla varje dag.   Ser fram emot morgondagens leverstuvning  jag tror Per ska få göra den.

Februari är här med sol o kyla

Tiden flyger och bjuder hela tiden på nya möjligheter. Veckan som gick blev riktigt innehållsrik. Som jag skrev tidigare så kom vi från Stockholm på måndag.

På onsdag då hade vi vår första träff med "Bio-teamet" Bio-teamet är en nystartad grupp på 8 personer som ska gemensamt gå på bio en kväll i månaden. I onsdags såg vi Wallanders Hämnd, den va så där, ovanligt mycket skjuta men den har en hel del roliga poänger.
 Vi börjar biokvällen med att gå på Puben o äta lite enkelt och ta en öl och allmänt umgås. Det är en av deltagarna som väljer kvällens film och vi andra hänger med. Blir spännande att se vilken film det blir i februari.

På torsdag va vi 3 par som gick på Casinot och lyssnade på Fredrik Swahn. Först middag o sedan 1 timmes show med Fredrik. Han är verkligen bra, låtarna som han sjön var från hans senaste CD som släpptes i veckan som gick.
 
Det är trevligt att gå på Casinot dessutom får man mycket för pengarna, 150 kr för detta och då fick vi även Fredriks senaste CD. Givetvis kan det lätt springa iväg om man inte håller i plånboken när man är i spelhallen. Jag blåste 200 kr och det blev ingen vinst.

Så var det helt plötsligt fredag och vi fortsatte festandet med middag hos goda vänner. Jättegod mat o trevligt sällskap. Vi träffades vid 4 tiden o helt plötsligt är klockan 12 på natten.

Per o jag har äntligen börjat planera för ombyggnaden av vårt badrum. Blir ett spännande projekt. Men först måste man ta en hel del beslút, vilka färger och vilken typ av inredning osv. Det finns hur många alternativ som helst vi va runt på butiker  i lördags men det blev inget beslut. Men nu har Per gjort ritningarna klara så vi är överens om hur vi ska placera de olika enheterna. Jag tror att det kommer att bli jättebra.
 
Idag har vi haft Vernissage på Telias Konstklubb, jag vann inget men det gjorde många andra. Många jättefina tavlor av bra konstnärer. Vi hade med både Christian Beijer och Jöran och 4 andra konstnärer. Vernissagen va välbesökt ca 60 personer kom, fikade o tittade på konst. Givetvis var det många som höll sina tummar o hoppades att dom skulle bli lyckliga vinnare o några blev utvalda.

RSS 2.0