Alla Hjärtans Dag

Det är söndag, dagen efter de missade medaljerna i OS o dagen efter melodifestivalen i Sandviken.
Söndagen visar sig från sin vackra sida det är sol o otroligt vackert  max 4-5 gr kall.
Lördagkvällen som skulle bli så guldinspirerad blev en klar besvikelse. Kanske främst för Helena J o Anna-Carin O
troligen hade dom räknat med medalj i nån valör, det trodde alla förståsigpåare också o det trodde jag.
Men det blir inte alltid som man hoppas  - nu är det bara för tjejerna att lägga detta bakom sig o ta nya friska tag.
Melodifestivalen även om den nu sändes från Sandviken  så tittade vi inte. Vi gjorde ett tappert försök men jag tycker att tramsiga programledare förstör totalt programmen. Sedan att inte musiken kanske passar min smak men det kan man lägga åt sidan skulle prgrammet ha en bättre framtoning så tror jag att man kanske skulle titta.
Nalle med hjärta - Me to youLjuslykta Heart, Röd - SEA Glasbruk
IDAG är det ALLA HJÄRTANS DAG   jag tycker det är en kul grej  vi behöver uppmuntras och uppmuntra varandra.
Jag är inte alls överens med dom som tråkigt säger att det är bara affärsmännens idée  VAD är det som inte går ut på affärer i olika varianter i vårt vardagsliv.
Om man köper en blomma o gör det på den här dagen så är det väl en fin o uppmuntrande grej både för den som ger o för den som får.
Vi väljer att bjuda varandra på middag på Casinot i kväll. Det är idag vår 7 åriga förlovningsdag. För 7 år sedan växlade vi ringar i husvagnen i Björnrike.  Jag säger som Britt alltid säger tiden går fort när man är lycklig.
Till dig-er som läser min blogg vill jag säga  HA EN FIN ALLA HJÄRTANS DAG  Gör nån glad ge nån du tycker om en kram.


Vacker lördag, snöskottning i Höga Kusten

Det är lördag o vädret visar sig från sin absolut bästa sida. Vi kastade om våra planer o åkte upp till stugan i går eftermiddag. Det kom "larm" från flera håll om att det är otroligt mycket snö på taken.  O det stämde....
Det är massor av snö, den är helt orörd bortsett från ett o annat rådjur som gjort sina promenader, det kan inte vara lätt för dom att hitta nån mat i dessa tider.
Förutom rådjursspåren är naturen helt orörd, finns det nått vackrare än kritvit snö som gnistrar i solen.
I morse när vi vaknade så var det 17 grader kallt. Men vips så kom solen o på nån timme så droppar det från taken. Snacka om omslag.
Per har varit upp på taket o gjort ett kraft jobb. Det är ju inte precis lågt, ett fall från taket ner på södersidan innebär att man ramlar kanske mjukt i snön men det är nästan 9 meter. Gissa om jag är nervös o dessutom "behövs" abolut ingen säkerhetslina......
Nu är det gjort o mannen sitter välbehållen i fåtöljen o andas ut.
I går kväll fick vi ett trevligt telefonsamtal...... Jens, Pers ena son, har fått klartecken på ett jobb med programvaruutveckling i Silicon Valley strax utanför San Francisco.
Klicka för att se bildinformationKlicka för att se bildinformationKlicka för att se bildinformation
Jens åker i juni o blir borta till januari 2011.
Han kommer att kunna räkna det som en mycket viktig praktik i sin utbildning. Det passar perfekt för honom, han är klar med sin 3 årigagrundutbildning i maj.  Visst är det kul när det går bra för barnen.
O det passar oss perfekt vi har redan tidigare lovat att om han blir antagen så ska vi komma o hälsa på. Hösten passar oss helbra så vi åker troligen dit i november......
Nu ska vi ta en sen lunch  och sedan börja packa ihop o dra oss hemåt.
I morgon är det ALLA HJÄRTANS DAG  ge dina nära en extra uppmuntran.. En kärleksförklaring förhöjer vardagen.

Sundsvalls Teater - trevligt lunch ställe

I går var det åter dax för lunch teater.
Det här är ett mycket trevligt sätt att träffas o äta lunch o därefter på ett mycket trevligt sätt vara med om  1 timmers underhållning av olika valörer.
I går var det En resa med Ulla Billqvist framförd av Gisela Nilsson o vid pianot Örjan Lidén.
Gisela o Örjan gjorde en mycket bra tolkning.
Riktigt trevligt att få höra berättelsen om hennes liv, varvat med en mängd gamla sånger, där man känner igen de flesta.
Vad som man däremot inte visste det var att Ulla BIllqvist hade ett mycket brokigt kort liv. Hon tog sitt liv vid 39 års ålder, men på sin korta livsresa hann hon med massor av varierande uppdrag. Dessutom lyckades hon genomföra 3 äktenskap ganska korta men bara att komma till skott är ju fantastiskt.
Vi är ett gäng gamla Telia damer som köper biljetter o träffas, äter, surrar o får lite underhållning.
FÖr dig som är ledig ta chansen o besök teatern.

I Västernorrland händer det saker

Vi är mitt inne i en av dom tuffare vintermånaderna.  Vi har massor av snö o det är sagolikt vackert.
Kylan har för några dagar gett vika o vips så är massor av människor ute i "vårsolen" o dom flesta är på ett strålande humör.  Detta är fördelen med att bo i Norrland  vi har riktiga årstider o då blir det så att man uppskattar varje årstid för sig.
Men vi har också en hel del problem att brottas med. Vi är för lite folk, det är svårt att få pengarna att räcka till allt som skall ge oss en bra tillvaro. Skola, vård och omsorg  Hur ska vi få mer folk att flytta till vackra Norrland.
Ja inte är det våra politiker.
Det har nu gått 6 veckor på det nya året o VARJE dag läser vi om nya tokigheter i Landstinget. Ja kommunpolitikerna är inte mycket bättre.
Idag nappade jag på en uppmaning via Facebook om att åka upp till Härnösand o vara med på en sk tyst demostration mot besluten gällande Sundsvalls sjukhus o den övriga vården i länet.
Jag o Ingrid åkte upp som vanliga medborgare........  Det va inte många skjälar där  men det räckte. Landstingspolitikerna är desto fler om man räknar alla partier så är det enl uppgift 77 st.............
Lokalradio o lokaltidningarna var där för att bevaka vad som sas på Fullmäktigemötet o dom var även intresserad av att höra varför vi va där.
Till lunch så var det då dags för politikerna att ev få lite mat.  Vi fick chansen att dela ut lite flygblad o vi fick även en liten pratstund med den mycket välbekanta damen: Eva Söderström
hon stannade pliktskyldigast o ville lyssna på vad personal från sjukhuset hade att säga  MEN sedan tog hon till orda   och då var det givetvis sittande regerings fel ALLT som händer fn på Landstingsnivå......
Inte nog med det när det påpekades till henne att dom ekonomiska problemen faktiskt pågått i minst 10 år så säger den politiskt valda damen: ja det stämmer det började ju faktiskt redan i början av 90 talen för även då hade vi borgerlig regering  o DOM höjde räntan till 500 %....
Landstingsrådet Ewa Söderberg uppvaktas av aktionsgruppen Rädda Vården. Foto: Ulla Öhman
JAA i en dag ,kommenterade jag  då protesterade hon men när jag upprepade det så avstod hon att kommentera det mer eftersom hon faktiskt insåg att hon va ute å cyklade även i denna fråga. Till er som inte kommer ihåg detta så var det  faktiskt Riksbankschefen Bengt Dennis tillsatt av Palme regeringen som gjorde det för att stoppa valuta utflödet fr landet. Det var valuta kris i flera Europeiska länder...
Snacka om påläst sosse politiker  Eva S.....
Det blåser mer politiska vindar,idag kom en nyhet som säkert sätter kaffet i strupen på genuina sossar.......
Länets mest omtalade socialdemokrat  BYTER sida till det nya arbetarpartiet  Moderaterna.....
Kenneth Westberg som gjort sig känd som en mycket kontroversiell politiker   Han är motståndare till StorNorrland och en hel del andra politiska projekt  som ex vis järnvägssträckningen    genom Medelpad  och nu det senaste
Sjukhusdebatten....
Kenneth Westberg blir Moderat. Foto: Mikael Andersson
Nu står Kenneth på Moderaternas vallista inför höstens val
VART ska detta sluta ....
SOm politiskt intresserad VILDE så tycker jag att vi går mot en mycket intressant VÅR
VÅRVINDAR FRISKA  eller vad ska man säga .....
Det är KUL när det händer nått o speciellt när man ser att även vi ganska saktfärdiga Norrlänningar helt plötsligt
har en massa åsikter
De senaste veckorna så har jag personligen hört flera sanna socialdemokrater med sorg i hjärtat utbrista:
o jag som varit sosse hela livet ..............

Sundsvalls Sjukhus i en STOR artikel i Expressen

Vår SÅPA fortsätter  idag har Expressen en stor artikel om SUNDSVALLS SJUKHUS
Visst är det bra för oss Västernorrlänningar att vi blir marknadsförda ute i landet.
Men är det den marknadsföringen vi vill ha?  JAA i ett år där vi går mot ett val till hösten.
Det kan inte kännas kul för Eva Söderberg o CO att läsa om sina bedrifter i våra stora Nationella tidningar.
Artikeln är mycket bra återgiven det som vi som bor här redan vet.
Hur ställer sig politiker i övriga landet till detta. Får dom några bra ideér på hur man sköter driften av en mycket stor arbetsplats.
Det kanske också är så att några större företagsledare i den privata näring kan lära sig nått om HUR MAN LYCKAS att föra av med ett antal kronor till ingen nytta.
O hur man behandlar personalen   HELT AVSAKNAD av respekt för deras arbete.
När man dessutom i pricip uppmanar Margareta Röden att inte visa sig på sjukhuset trots att hon fortfarande har en tjänst som läkare där .......
DÅ MÅSTE ALLA oavsett politisk åsikt börja fundera på   DET HÄR MED demokratiska rättigheter  är det nått som vi hade förr i tiden eller
Det är tur att solen skiner  o det är vackert ute   Då har vi chansen att motionera o kanske slipper vi bli sjuka o besöka sjukhuset  för där kanske dörren är stängd........

Man känner vittringen av våren

Söndag en fantastiskt vacker dag. Solen skiner mot den kritvita snön o det är bara 2 gr kallt. Vem kan motstå att gå ut i denna vackra natur, när den är som bäst.
VI har väl alla en förmåga att bli på ett strålande humör när solen visar sig. Men tveklöst är det som bäst en dag som denna. Nu har det varit snöväder o mycket kallt i flera veckor o vips så är det en helt annan bild idag.
VI har gjort en långpromenad på 2 timmar o dessutom har vi inte gått sakta. Det känns kanonbra. Har upplevt att jag rört mig alldeles för lite  de senaste veckorna.  Men nu har Per o jag enats om att vi ska köra ett 8 veckors program helt enligt Martin Lidberg metoden. Powewalk, vilket innebär att du går i rask takt med aktiverade armar som om du hade stavar i händerna. 1:a veckan som börjar i morgon ska vi gå 3 dar a 40 min och sedan trappas det upp.
Jag är lite fundersam på om Per har förstått vad det innebär men nu är det ett löfte o som bekant så bryter man inte gjorda överenskommelser.
Nu har jag landat efter den omtumlande veckan. Givetvis har jag tittat på små tjejkläder o även gjort några fynd.
Det är underbart hur mycket det finns att vara glad över, både människor o natur. Det är så lätt att man bara ser hur problemen radar upp sig. O det är inte bra för nån människa. Jag tycker att jag har hittat ett mycket bra sätt att möta problembilder. NU skriver jag på en massa olika bloggar, o inlägg i både Aftonbladet o ST. Dessutom har jag återupptagit en blogg som jag startade på Aftonbladet för 2 år sedan, men det blev aldrig nån riktig fart på den. Fyrtiotalisten - Kreativa Tankar heter den. Den tänker jag använda mer som inlägg i olika samhällsdebatter.
Det här med att skriva ner sina åsikter är helt perfekt för mig som är en mycket hetsig människa, jag skriver ner precis det jag känner. Den här veckan har det varit många inlägg om dessa fantastiska Landstingspolitiker.  Men det finns även vanliga svensson som har mycket märkliga åsikter.   Det är ialla fall kul att få ner åsikterna på pränt, o dessutom blir man bemött o det älskar jag.
Igår va Per o jag o strosade på stan o gick o fikade på Charm. Va kul det är att det blivit så poppis med Kondis.
Det är ett mysigt sätt att "träffa" människor - fast man inte känner varandra.
I morgon en ny vecka med nya möjligheter. Det känns skönt att ha 3 dar inbokade för motion. Troligen åker vi till stugan nån dag, det behövs nog lite snöskottning.
Nu ringde telefonen o jag bjöd in middagsgäster så här på söndag. Hade planerat att göra Lasange o det räcker bra till 4 pers.
Det här bilden säger mer än ord GIVETVIS är TIK på väg upp ur
snömodden om en vecka så ser dom över kanten........

Återigen har våra politiker i Landstinget -Lyckats

DAGEN D, ja det kan man säga efter STs avslöjande om den nya personalchefen på Sundsvalls sjukhus.
Trot eller ej men landstingspolitikerna fick krypa till korset o avskeda kvinnan efter 2 dar  MEN det kommer att kosta av våra skattepengar. troligen 390 tusen kronor för 2 arbetsdagar jaaa vad ska man säga.
Snart är vi uppe i samma summa som skulle sparas på Sundsvalls sjukhus nått på 235 miljoner men med den här penning karusellen så har vi snart gjort av med lika mycket på helt idiotiska personltillsättningar.
Först en ny sjukhusdirektör som får 140 000 kr i månaden o som om inte det va nog  han får ett avtal fram till 2014 oavsett hur korkad o hur lite kompetent det visar sig att han är.  Det blir 1,7 miljoner om år o på 5 år så är det 8,5 miljoner
Sedan 48 miljoner till konsultföretaget Mantec  som troligen kommer att stiga....
i runda slängar så har vi redan kända pengar för 57 miljoner förbrukade  undra var vinsten ligger i detta?????
Men inte har Landstingsledningen gjort nått fel  varför skulle dom ha gjort det.
Till dessa 57 miljoner som man bränt,  ska vi lägga den kostnad för  de 700 personer som kommer att arbetslösa.
Här har vi bara kommit halvvägs,  hur kommer det att se ut om 1-2 år när dom stackare som har jobb börjar att
sjukskriva sig för att dom är helt utarbetade.
Sist men inte minst hur blir vården för oss medborgare.  NU Är det verkligen viktigt att bli renlevnadsmänniska
man får sluta med allt onyttigt, öka motionen o inte vara ute i trafiken så man riskerar att skada sig.
Det blir ett underbart år att följa detta helt enorma vansinne  och dessutom är dom folkvalda.
Nog måste det vara hög tid  för folket i Västernorrland o vakna  det finns möjligheter att göra förändringar.
Med det inte sagt att andra skulle vara bättre men i vårt län vet man ju inte det eftersom man i modern tid aldrig har provat.
Tänk va skönt det är att få skriva av sig sin ilska....... nu ska jag titta på Go kväll

En fantastisk dag i Stockholm

Snön vräker ner över landet det är vitt vitt vitt så långt ögat ser. Till detta så visar termometern oftast många minusgrader man kan lugnt säga att det är en riktig vargavinter, inte bara hos oss i Norrland utan i hela landet.
Vad hittar man på för att få tiden att gå. Man kan motionera, sitta vid datorn, ta en kopp kaffe när lusten faller på och givetvis kan man laga lite mat då o då.
Det här är det vanliga som vi lediga människor nyttjar dagarna till. Men visst finns det massor av annat man kan göra. Förra veckan va Per o jag i Stockholm som om inte det skulle räcka så tog jag o bokade en tur o retur biljett även denna vecka men nu fick jag åka själv.
I måndags kväll, efter det att vi hade haft Vernissage på Telias konstklubb  så tog jag tåget till Stockholm. Trots vädret så kom jag fram med endast 20 minuters försening.  Tog tunnelbanan till Fridhemsplan o där där stod Marcus
och väntade på mamma.
Tisdag morgon tog jag det lugnt tillsammans med Lina, Marcus tjej, hon hade ledig dag.
Fram på förmiddagen börjar det dra ihop sig till en verklig stor upplevelse i utvecklingens tecken.
Jag tog tunnelbanan till Karlavägen o målet va en privat vårdcentral som heter MamaMia. Där väntade Jenny på mig.
Nu börjar det fantastiska: jag fick för första gången vara med o via ultraljud titta på en liten baby. O inte vilken baby som helst utan mitt andra barnbarn. Detta va en verklig "rysare" om man nu kan använda det ordet.
Tekniken springer ifrån oss, här kunde man se hela det lilla underverket på "PC skärm".
Fantastiskt jag kunde inte ta blicken från skärmen, det gick nästan inte att andas jag blev alldeles torr i mun o tror eller ej jag kunde inte prata.......
Där ligger det lilla underverket och tittar med ena ögat öppen o med den lilla handen framför munnen.
Sakta men säkert följde vi kroppen från huvudet o neråt. Vi tittade på det lilla hjärtat, njurarna o magen....... och
sedan var vi där nere där man kanske får veta om det är pojke eller flicka ??????
O så otroligt spännande  kommer vi att se....... JAAAAA det gjorde vi
Visst är det en liten Ebba som idag väger 1450 gr o kommer i mitten av april.
Som en liten extra poäng så gick sköterskan upp till huvudet igen o konstaterade att den lilla tjejen hade en mycket fin amorbåge på sin överläpp   VISST är det FANTASTISKT hur ett nytt litet liv  växer fram.
Jenny o hennes kollega Charlotte åkte tillbaka till jobbet för att vara med på ett företagsmöte ...... undra hur mycket dom hängde med o vart dom hade sina tankar.
Jag gick ut på stan o  besökte ALLA tänkbara affärer o tittade på ALLT rosa som fanns  men kunde inte bestämma mig för att handla nått.
På vägen hem till Marcus på kvällen så blev det affär hos Små Grodorna på St. Eriksgatan OOO vilken underbar affär där fanns hur mycket som helst att handla ..... Givetvis kommer jag att besöka den nästa gång jag är i Stockholm.
Jag har idag skrivit med ett leende på läpparna hela tiden  --- Rosa klänning, rosa filt o givetvis rosa kråsbyxor  vilken sagolik lycka.

RSS 2.0