Söndagsprommis, skidor o gossa med Ebba - VAD kan man mer begära

En underbar vinterdag, söndag morgon med eld i kaminen o långsam start på dagen.  Att vara på landet ger ett enormt lugn man verkligen känner att man behöver inte hetsas av nått. Tiden går ändå.

Långsam frukost o lyssna till de trevliga morgonpratarna Mannheimer o Tengby. x

Sedan lite korsord  fika o dax för en promenad i vårsolen.

Kommer åter precis lagom till herrarnas skidor 2 gånger 15 km Det börjar så bra för Rickardsson men sen visar det sig att vallakillarna inte hade haft sån lyckad satsning.  Vid skidbytet efter 15 km såg det inte allt för bra ut ur blågult synfält.

Men man måste konstatera att vi har otroligt duktiga killar  o som ett brev på posten kommer Hellner ångande o är till o med uppe på första-andra plats Men tyvärr orkade han inte på upploppet  Men 6:e platsen är helt fantastiskt med tanke på att hans första 15 km blev så tunga.

Kul med längdåkning  dessutom får man lite egen motion när man sitter o åker med i soffan......

Sedan dax för lite snöskottning. Det finns en hel del om man vill köra motion den vägen. Per klev upp på lillstugans tak o där fanns det massor att ta av.

Väl hemma har jag fått tillfälle att pussa på lilla Ebba. Det är en mycket målmedveten ung dam. Nu 10 månader o springer för fullt, mellan springstegen ska hon dansa, klappa händerna o vinka Hur ska man få ihop allt ???

Otroligt liten glad dam  Men jäklar va bråttom hon har  Per tror att det ligger i generna  men det tror han om det mesta --- att det ligger i generna ...

Då är middagen klar  det blir en Fiskgryta på GI metoden    Det är fantastiskt god mat  o jag överlever fast jag inte får några "pärer"



Sista februariveckan.... Hur har den sett ut ???

Det är lördag o endast 3 dar kvar av Februari ... Helt plötsligt har vi töväder  efter all denna enorma kyla.
Idag har man kunnat se att det droppade från taken o vägarna var helt plötsligt nästan utan snö. Visst är naturen fantastisk - Ena dagen 30 grader kallt, nästa enorma snöfall o så helt plötsligt skiner solen o vi blir helt mållösa.

Jag tycker att vi kan jämföra detta med kvinnor, män eller barn  som lever i missär..Bara man ger dom ett litet strå av hopp så klamrar dom fast sig vid detta o blir ödmjuka o tar till sig allt av den lilla värme som bjuds.

Tur att det är mer ärligt med naturen  När solen lyser så  gör den det FÖR ALLA  som vill se  o ALLA som vill kan ta emot o känna den enorma värme som Solen ger till oss, som är här på den här märkliga planeten......

Tro nu inte att det har snurrat om för mig  ...ja  det kanske det har men jag tror inte det. Jag tycker bara att det är kul att göra jämförelser.

Om jag ska fortsätta att vara så här djup så måste jag nämna det som sker i Nord Afrika  Kan vi här uppe i kalla Norden förstå vad dessa människor går igenom. Tänk dig själv  att du blir så desperat att du går direkt mot kulsprutor o andra skjutjärn  utan att tveka det minsta. Det är det som man kan kalla för MOD.

Nu får vi verkligen hoppas att dom når sitt mål o får bort alla dessa gräsliga diktatorer Vi lever i modern tid som innebär att alla människor har rätt till ett värdigt liv.

Till oss här uppe i kalla Norden.Tänk va vi gör stora saker av det som inte är nått att ens nämna vid namn. Men allt är relativt  i vår skyddade värld så kan vi uppleva ett litet snöfall som rena katastrofen.

Idag har jag varit på mitt första Årsmöte med FP Timrå. Det är utvecklande att ha kommit in i politiken. Det finns mycket att lära om det kommunala styret o för att inte tala om den Landstingsvärld som vi har över oss.

Det finns hur mycket som helst att göra  Det är bara synd att det är svårt att få vanliga svensson att engagera sig i politik. Undra vad det är som skulle göra att man får en vändning på detta problem.

I vår lilla kommun så har vi massor av frågor som det stormar kring.  O här behöver man inte vara politisk aktiv för att starta olika åsiktsgrupper.

Vi ska ha en ny järnvägsdragning genom kommunen o HÄR har det verkligen gått heta känslor.  Jag startade en Facebook grupp med den här frågan o man blir nästan mörkrädd när man inser vad det är som styr våra åsikter.

Sedan har vi en kommande Regionindelning o där är det inte lika lätt att få vanliga svensson att aktiera sig. Frågan verkar vara för svår   det har ett känt politiker namn i Timrå redan sagt o nu är det nästan så jag kan hålla med fast ändå inte. Jag tror inte det bottnar i att vi vanliga inte förstår utan det är mer så att de flesta har så mycket att bry sig om i sin egen vardag så man vill inte fördjupa sig. Klart är att vi får en ny Regionindelning som ersätter nuvarande länsindelning oavsett om vi engagerar oss eller ej.

Eftersom jag nu har haft så många åsikter om olika saker så tänkte jag sluta med ett som jag tycker verkligt 
viktigt steg för ALLA ER som har ett heltidsarbete. TAG chansen o nyttja RUTavdraget  o få en betydligt bättre situation i ditt privatliv. LÅT någon komma hem o veckostäda hos dig  Det kostar nästan inget MEN det ger så mycket för familjefriden. DET ÄR INTE skämmigt att ta hjälp  Man kan inte mer än jobba heltid.
Det här är en fråga som jag tycker att vi kvinnor måste gå i första ledet för  Det är i första hand en kvinnofråga o VI MÅSTE lära oss att  detta är en möjlighet o inget problem. Låt grannen tycka vad han vill.

Nu ska jag njuta av lördagskvällen med en brasa i spisen o att mörkret har fallit utanför fönstret. o framför allt njuta av att VI HAR DET FÖRBANNAT BRA I VÅRT LAND.
 



Region Mittsverige givetvis måste Timrå vara där Sundsvall är

Efter 400 år länsindelning är det aktuellt med att skapa Regioner istället för Län. Tänket är att det ska bli 6-9 regioner i landet.

Givetvis uppstår direkt diskussionen var ska gränserna gå.  Redan idag har det bildats Regioner i Skåne, Västra Götaland, Halland är på G o även Gotland.

Hur blir det då med oss Norrlänningar -  vi har svårt att ena oss. Vi har två stora städer som vill vara "Huvudstad". Vi har politiker som vill en sak när det gäller kommunåsikt o en helt annan när man pratar i Landstingsledning. Som ni förstår är detta ingen lätt fråga.....

Det finns en grupp politiker som jobbar för ett StorNorrland där alla 4 länen ingår.........Men det vägrar absolut Jämtlänningarna att gå med på ..... som ni vet så har dom en egen Regering o dom har även egen President  så varaför skulle dom vilja det  Dessutom har dom kanske landets mest expansiva turistområde.....

Sedan finns det en grupp som vill dela Norrland, Norra Norrland o Mittsverige.  Tänket i den här gruppen är att Jämtlands län går ihop med Västernorrland så när som på Övik, dom vill av förklarliga själ tillhöra Umeå.

I Mittsverige skulle då även vissa delar av Hälsingland ingå eller kanske tom hela.

Under förra året lade regeringen den här frågan på is för Norrland eftersom det är sån oenighet MEN nu är den högaktuell igen.

Ett av problemen är att lilla TIMRÅ envisas med att vi ska tillhöra StorNorrland  MEN Sundvall vägrar att gå med där.

Inser ni vilket problem detta är  Vart kommer beslutet att landa????

Just nu är jag med o driver en kampanj för ett enat Sundsvall - TImrå där vi gemensamt går med i Mittsverige.

Men en känd politiker i min lilla kommun tycker inte att VANLIGA svensson förstår det här så man kan inte gå ut o fråga oss.

En liten fundering från mig som till hör de vanliga svensson   Har inte vanliga svensson valt politikerna 

Nog är det nått i informationen som inte gått fram   ialla fall inte till våra valda politiker. 

Det här får bli mitt bidrag till dagens hjärngympa: Vilka är det som inte förstår VAD













Timrås Framtid - Järnvägen i eller utanför samhället

De senaste 3 veckorna har jag o några andra Timråbor försökt att aktivera oss i kommande Järnvägsdragning genom Timrå Kommun.

Det började med att jag o Ingrid va på ett möte i Bergeforsparken angående kommunens översiktsplan för 2011.

DÅ äntligen förstod jag va som planerades för kommunens infrastruktur.

Järnväg rakt igenom kommunens centrum  Massor av villaägare blir berörda ja tror det är 6-700 st. Kan man som medborgare i en liten landsortskommun stilla tigande se på detta----NEEEJ.

Äntligen förstod jag vad som vår kändis Kenneth W har talat om sedan 2004. 

Hem o startade en Facebook grupp  o vips så började det hända saker.

Hur får man innevånarna att tända till   förutom att läsa på nätet  Jo vi fixar blanketter som endast behöver undertecknas av resp person  delar ut dessa o via nätet uppmanar vi ALLA som INTE vill ha järnvägen genom centrum att agera.

Järnvägen kan gå i skogen  Tågen som man kan kliva på i Timrå är få o dom kan gå kvar på befintlig järnväg.

1000 innevånare  skickade in sitt missnöje   ..... Ett fantastiskt bra resultat på så kort tid.

Nu är det nästa steg respektive politskt parti skall säga sin mening  o sedan ska beslut tas

JAG tror på att vi människor är starka när vi verkligen vill nått   O järnvägen mitt i byn vill vi inte ha.

Vår Facebook grupp har jobbat som opolitsk  ALLA oavsett åsikt har fått vara med om dom velat
Men man kan väl inte låta bli att inse att när det gäller politiska beslut så visst har färgen betydelse 

Här i Timrå finns det ett "Bevingat uttalande"   Det här är för svårt för vanliga svensson  .........
Personligen tror jag inte på den typen av argumentation 

Alla människor kan tänka  - den enda skillnaden är att det tar olika lång tid

Februari - Ljuset är på G

Nu när det blir längre dagar så borde man hinna mycket mer. O det kanske man gör. Men det märkliga är att man får ingen mer tid. Det här är en ekvation som inte går ihop hur man än vrider på den.

Men tittar man i backspegeln så visst har man hunnit en del. Men i det filosofiska sättet så kan man inte låta bli att fundera på vad är det man eftersträvar.

Är det att fylla varje vaken minut med kreativitet  Eller är det att fylla den med tungt arbete Eller är det att göra det som för mig känns bäst oavsett om man är kreativ eller skottar snö.

Just nu är vi dvs Per o jag inne i en period när vi försöker att hitta bästa sättet för kroppen att bli mindre.....
Inget dramatiskt i det MEN när alla helger hade passerat så var det nått konstigt med vågen  jag tror att den fått en fuktskada  Varje dag så pekade den åt fel håll   ----- Vad gör vi med den här upptäckten.

Vi åker till Birsta City o köper en bok.   6 veckor o du blir si o så ,ja den hette inte det men vi kan kalla den för det.
Massor med god mat  MEN inga "pärer" o lämna allt socker kvar i burken.  

Det märkliga är att när vi testar boken så blir helt plötsligt vågen,fri från sina fuktskador. Undra hur länge den kommer att funka så.

Som ett komplement till bokens recept så går vi raska promenader i princip varje dag. Trot eller ej men nu har Per utvecklat sina långa ben så dom håller samma takt som mina korta. Ja dom till o med hinner före mig i vissa lägen.

I den där boken: 6 veckor o du blir si o så, så står det att man INTE bör dricka öl  det tycker jag är lite dumt Men man får ta ett glas torrt vin på fredag  Men märk väl BARA ett.

Nu ska vi åka till fjällen på onsdag o då har vi lovat att vara otrogen mot boken  Vi kommer att dricka öl när vi gjort vår dagsutflykt på längden eller tvären.

Slutsatsen av detta svammel är att NOG har vi det ganska bra Är det brist på kreativitet när man kan göra sådana utsvävningar bara för att vågen fått en fuktskada.  

RSS 2.0