Hingsutsläpp - ja vad är det

I tisdags så var vi på Hingstutsläpp i Tynderö.  Ja vad är nu det  ja det funderade vi också på när vi fick inbjudan.

Det är så att vi har ett "Biogäng" på 8 personer. När vi träffades på en lite annorlunda biokväll i Tynderö för 1 år sedan så fick vi var sitt ämne till en "Dalahäst", en häst utskuren i trä som skall bearbetas. Ingen av oss inbjudna förstod anledningen till hästgåvan. Det skulle ta ett år för att hitta lösningen.

 



Här är hästen täljd men omålad 

Så kom då en inbjudan till ny trevlig kväll i Tynderö hos Maggan o Staffan.  I inbjudan så kunde man läsa att man skulle ta med sig hästen vi fick i fjol MEN den skulle vara bearbetad........... OJ OJ OJ  vilket problem för icke kunniga.   Nu gällde det att gnugga energiknölarna så det riktigt brände i pannan.  Vad gör vi av detta.

Per som inte tycker om att göra saker med resultatet: så där.... formligen skrek ut  VAD är nu DETTA?????

Det va inte bara arbete i inbjudan utan man kunde även läsa om en mycket annorlunda meny  Allt va styrt mot hästarnas värld.....

Till arbetet:    inköp av färg  vi gjorde en snabbis på Dollar Store o köpte en sprayflaska Svart färg.......

Dollar Store o liknande affärer faller inte direkt Per på läppen  o givetvis fick han plåster på såren som det så vacker heter. 

Eftter att ha använt kniven som Per fick av Maggan o Co i 60 års present Ett mycket vackert handarbete som passade som hand i handsken för att tälja hästar med så lyckades både Per o jag att få till ett riktigt bra hästämne.  Efter knivarbetet tog vi en jättebra putsmaskin som fanns i vårt lager Putsade Putsade o nu tyckte vi det kändes  riktigt bra när man smekte hästryggen,  den kändes riktigt skön att ta på. 

Till färgen  Per sprayar båda hästarna o ställer dom på tork.  Återigen får mannen i mitt liv rätt köper man billigt får man vad man betalar för  Färgen torkar inte  utan känns jättekladdig när man tar på den.......

Varför göra stora saker av en icke torkande färg  det mesta brukar lösa sig. Efter två dar kan man i allafall hålla i hästen utan att bli svart om händerna.

Nu till det konstnärliga  vi kan ju inte komma med två svarta hästar utan utsmyckning. Vi åker till Härnösand o köper "riktig" färg o "riktig" pänsel  MEN vad hjälper det när man inte har den konstnärliga ådran.

Hästarna blir som dom förtjänar höll jag på att säga  Men dom fick duga.

Nu ska vi på fest ... O ni som läser detta o känner Maggan S förstår att det verkligen är ett Hingstutsläpp
Hon har som vanligt tänkt på ALLLLLLT.

f

Här är 3 av gästerna  lite Västerninspirerade damer med förrätten i handen

Välkomst drinken i kombination med förrätt på små brickor från Dalarna var fyllda med små "Tapas" rätter men med Dala anknytning. Mycket mycket bra.

Varmrätten är Korv Tournedou  En riktig höjdare som hon hittat i en Kokbok som vi fick på nått Telia Event.

Desserten byggde på Masarnas Blåbärssoppa  o som avslutning får vi kaffe o Choklad häst

Kan det bli bättre.

Under kvällen hade vi Vernisage på hästarna o en sluten omröstning.

Kurt blev vinnare i Hingstarnas värld  och Gun o jag fick dela på vinsten i Sto gruppen.
















Den vita hästen  blev kvällens hingstvinnare  EN riktig TIKare lite i bakgrunden står ett av stovinnarna



Här står mitt sto o väntar på sina poäng


Vid närmare eftertanke så skulle Berit o Kjell ha varit totalvinnare efter som dom hade den bästa Vernisagen.
Dom satsade på en gemensam visning med gräs namn o mycket närhet
MEN det är väl pga att dom lever i ett ganska nytt kärleksförhållande 




















Pers hingst i väntan på poäng

En helt fantastisk kväll. Staffan det måste vara din förtjänst att Maggan orkar vara så kreativ som hon är sedan att hon är den absolut bästa organisatören som jag känner till gör inte festen sämre.

Dax för lite lunch efter allt surrande om hästar  jag tror det blir Korv Tournedeu

 

 

 


Vackra soliga veckor övergår till grått tråkigt regnväder

Det är inte lätt att vara avtalspensionär  MAN HINNER inte med sig. Undra om det är för att man blir mer o mer omständig eller är det för att man tillhör den grupp av människor som måste försöka att boka upp all ledig tid.

Ja det finns alltid nått att skylla på. Men faktum är att tiden springer alldeles för fort.



Gult mot det gröna tycker jag alltid är så vackert 
påminner mig om när jag plockade Åkersenap till min första examensdag
 o fröken tyckte att det va ett ogräs......



Vilka underbara veckor som maj har bjudit på. Även om man varje år tycker att det är fantastiskt när våren o värmen kommer så tror jag att denna vår slår alla tidigare rekord.



Efter att ha varit i Stockholm en vecka på vårt byggprojekt ( Marcus nya lägenhet) så åkte vi upp till stugan den 12 maj på kvällen. Då hade inte den verkliga vårvärmen kommit, björkarna hade fått en nyans av grönt men det va knappt märkbart...... Inte ens musöron som man ofta talar om när det gäller björken.

Sedan vaknar vi på torsdag morgon till ett helt underbart väder  Det är inte överdrift men man kunde nästan se hur det växte i naturen ......  

Temperaturen steg till ca 25 grader o helt plötsligt var det högsommar.
 Björkarna slog ut från inget till löv i 2 cm storlek.




På 5 dar växte Riddarsporren 30 cm  snacka om livsvilja.

Är det möjligt.    Ja faktiskt.    Jag har flera gånger de sista veckorna sagt att är det för att man har blivit äldre som man är så facinerad   NEEEJ det tror jag inte  möjligen är det att man helt plötsligt har tid att titta på det som händer i sin omgivning.


Här är det en liten blå blomma som växer nästan direkt på stenarna.


Vad har vi då gjort i detta underbara väder.  Vi har planterat en Rabarber planta  o fixat en liten "drivbänk" för  kökskryddor. Jag har verkligen inga gröna fingrar men på den här lilla nivån kanske det funkar.

I drivbänken har jag planterat Persilja, Dill, Gräslök, Timjan och sått 2 sorters Sallad  i morgon ska jag sätta ner 2 sorters Basilika  o sedan lägga över en plast eftersom vi kommer att vara borta några dar.

Vi har även gjort första beställningen till vårt nya uterum.  Limträbalkarna kommer idag o om 1 vecka kommer de första glas väggarna.  Vi kommer att bygga uterummet i 2 omgångar o börjar med att glasa in den delen där det iredan  finns befintligt tak.   Det här blir spännande  del 1 kommer att vara klart till Midsommar   då kan vi äta sillen  ute utan att blåsa bort.



Per förbereder för att sätta upp de första balkarna  till uterummet.

Livet är underbart  när man gör precis det man vill
Inga offerter som man måste följa upp inga missade bonuspengar
pga missad affär 
Tänk det funkar ändå  det trodde man inte för nått år sedan.

Vi har varit hemma i Timrå 2 dar  på "Hingstutsläpp i Tynderö" och fått lite tid med lilla Ebba.


 




RSS 2.0