En weekend i Fjällhalsen

Nu har vi verkligen vår känning. Vilken underbara helg det har varit o vi har fått se SOLEN o den gav dessutom värme.
I fredags åkte Per o jag till Bydalsfjällen för att hälsa på Ingrid o Göran i deras fjällstuga.
O va fint dom har det, stugan är jättemysig o väldigt smakfullt inredd. Den ligger vackert relativt långt upp på en mindre fjällkant  med en sagolikt vacker utsikt.
I går testade vi backarna o det är verkligen fin skidåkning i omgivningarna. Jag tycker om när man kan åka lite på "tur" fast man har slalomskidor på fötterna.
Här har vi tagit en första minipaus För oss är det premiär för året  på slalomskidorna. Jag känner av mitt knä men det går att åka även om jag inte har speciellt mycket kraft när jag ska göra svängar.

Visst ser det att vara väldigt avslappnande.  Vädret va helt sagolikt fint men det blev snabbt löst i söder backarna.


Skidturen är över o v har satt oss på en liten ljugarbänk vid stugan för att smälta alla vackra intryck.
Det finns en husvagnscamping vid Hovde som vi ska kolla om det finns plats för nästa säsong. Finns det plats så fortsätter vi ytterliggare nått år med husvagns livet vintertid.

Konsultverksamheten BLOMMAR

Vad gör vi med vår tid den går men vad får vi ut av den.
Om jag svara på den frågan så vill jag säga MASSOR  Som jag sagt vid en massa tillfällen tidigare det är bara att komma till skott  Det finns massor av saker du kan fylla tiden med o ibland behöver man bara sitta rakt upp o ner o inte göra nått.
Idag har jag som vanligt haft mitt pass från 7.45 till 12.00  Med rask promenad till Gymet sedan Qigong o därefter Pace o sedan snabba steg hem. Man är ganska nöjd när man kommer i backen uppp mot Örnen. Då gäller det att bita ihop o fortsätta att hålla takten för att sedan ställa sig i duschen o bara njuta av vattnet som strilar o svettpärlorna drar ner i avloppet.
Som vi nu gjort de senaste 6 veckorna så följer Per med mig på den raska promenaden till Gymmet men där vänder han å går hem till sitt.   Vad är det då som han pysslar med under tiden att jag lyfter skrot  Den frågan behöver man inte ställa den är given. Han har sina datorer o där finns det massor med arbete om man bara vill.
Eftersom Per är anlitad en hel del av bekantskapskretsen så  alltid är det någon som behöver en hjälpande hand.
Kul för honom för detta älskar han verkligen.
Här är det Antes dator som fått fnatt, Det verkar vara ett större problem än väntat - Per som är en mycket systematisk man har nu kört alla tänkbara varianter sedan i går kväll MEN det vill sig inte riktigt bra Datorn envisas att göra en massa märkliga turer. Hoppas för Antes skull  att han hittar en lösning.
När jag kommit i mina kläder efter duschen o fått en snabb lunch i magen så visste jag att vi skulle få fikagäster på eftermiddagen. Dåligt med fikabröd, bra med snabba lösningar. Ett paket pulverkaka i skåpet kom till användning o vips så var 15 fina muffins klara för intag.
Det ringer på dörren o gästerna är på ingång. Det är ett par av Pers "data kunder"  Kalle o Biggan. Dom vill komma o tacka för Pers insats på deras nyinköpta dator.  Trevligt o vackert besök blev det.
Två vackra orkideer - En till Per som tack för hjälpen o EN till mig för att jag lånade ut konsulten. Tänk va bra det är med enkla lösningar som sedan blommar ut i vacker färgprakt.
Det blev inte så bra bilder  MEN i verkligheten är dom jättefina  Lite ovanliga dessutom  Nu får vi se hur länge jag lyckas hålla dem i liv-- Blommor är inte min starkaste sida.
På med kaffepannan o nu ska vi provsmaka de nygjorda muffinsen (svårt att veta vad det heter i flertal) Ja  dom blev riktigt goda  Nu vet jag de  ett snabbt bra alternativ när klockan ringer vid dörren.  20-30 min så var det klart.
Kaffet kokade jag i vår relativt nya bryggare,  Den här gången testade jag Gevalia Arom 1853  Det är gott tycker vi. När vi köpte bryggaren fick vi en nytändning på det här med kaffesorter och har nu försökt hitta vilka sorter som passar oss. Det sägs att man ska köpa bönor o mala o då ska det blir så jättegott kaffe Vi har testat men inte varit övertygade. Så nu testar vi olika malda sorter o klart är att det finns en hel del att välja på.  Tveklöst är det så att det skadar inte att testa nya grepp  Men den testen gäller i princip i allt i livet  - Har man inte provat så vet man inte hur bra andra saker är........

Är det våren vi känner i luften

Hemma på Örnen igen, efter 5 dar i Björnrike.
Det är fantastiskt skönt att åka till fjällen,  har du aldrig varit i fjällen så ta o gör ett test.
Vi som nu varit på denna campingplats i 14 säsonger känner oss verkligen hemma när vi kommer dit. Det blev ingen tur med slalomskidorna utan vi nyttjade längdskidor. O VAD JAG NJUTER  det är helt underbart, jag kan inte riktigt ta på varför jag älskar denna sport så mycket  men skönt är det.  3 turer a 7,5 km känner jag mig nöjd med Tråkigt bara att inte Per delar min kärlek till detta fortskaffningsmedel.
När jag är i spåret så fantiserar jag om att nån gång åka Vasaloppet. det är ingen ny fantasi utan det har jag gjort i massor av år MEN aldrig kommit till skott o snart kan man väl säga att loppet är kört, utan att vara altför negativ.
Nu blir det inte så många resor till till Campingen i BJörnrike  den ska läggas ned o istället bygger man en stolslift.
VI får se om vi hittar nått alternativ till detta men just nu vet vi inte.
I går åkte Marcus  o Lina på en 3 veckors tripp till Asien, dom har biljett till Bangkok men reser direkt vidare till Kuala  Lumpur  där dom stannar i 2 dar sedan vidare till Borneo o blir där 6 dar för att sedan åka till Bali i 9 dar o slutet på resan blir i Bangkok 3 dar. Det är Linas första långresa  hoppas hon tycker att det är bra.
Tänk va underbart att vara ung o ha hela världen framför sig.  Dagens ungdomar är helt underbart kreativa  dom gör verkligen slag i saken. Där kan man se vilken skillnad det är på generationerna. När vår åldersgrupp va nystartade så var det lakan, gardiner o en massa städning som va det mest väsentliga på agendan. Visst får man hålla med om att prioriteringarna idag är helt rätt.
Men det är även en stressig tid att vara föräldrar till den aktiva generationen. Det händer massor i samhället som vi helst skulle vara utan. I går blev vi en aning stressade när man hörde på radion o såg på nätet att nån galning hotade att skjuta vilt på KTH, där har Per sina grabbar o det känns verkligen inte som det va nått att leka med.
Men tack vare dagens teknik så kunde man snabbt gripa  den dåren  o inte i Stockholm utan i Göteborg. En 33 åring som går på Chalmers  o som nu försvarar sig med att detta va ett skämt. Hur kan man komma på en så sjuk variant av skämt om det nu va det.
Så nu har vi lagt den händelsen till handlingarna o hoppas verkligen att den här mannen får sitt straff.
Jag går i väntans tider  nu är det bara lite väl 4 veckor kvar tills att lilla Ebba kommer.  Det börjar verkligen att bli spännande.  Hur kommer hon att se ut, har hon hår, det kunde man inte se när jag såg henne på Ultraljudet men det kanske har växt till sig nu. Hur stor är hon vem är hon lik  o oavsett alla dessa funderingar när hon väl kommer så är hon givetvis det största under som hänt för alla som står nära.
Det är alltid lika fantastiskt när det kommer nya människor till världen Varje liten varelse är ett stort under.  O tänkt va underbart för mig som mormor -   Den här gången är jag helt ledig o kan låna när jag vill -
Det kanske är dax att fundera på vad vi ska ha till middag.

En dag i spåret

Det är fredag o just nu är det ett lätt snöfall.  En riktigt fin fjälldag som gjord för skidåkning. Minus 2 grader o solen har varit framme en hel del kan det bli bättre.
Man kan inte säga att vi är speciellt snabba på att komma ut MEN man behöver inte ha så brått när man har all tid i världen.
Jag lyckades övertala Per till att åka längdskidor - det i sig är ett uppdrag som kräver mycket list  MEN jag lyckades.
Vi bestämde att åka till Vålkojan  den ligger 4 km efter vägen mot Sveg.
Som det alltid är när man åker längdskidor så går backarna upp o ner o det är inget som Per tycker är bra. Han tar av sig skidorna o går utför backarna ---- I sanningens namn så var det inte det bästa skidföret Det va jättehårda spår o ganska isigt o eftersom Per är mycket rädd för att han med sin långa kropp ska dratta omkull så går han utför backarna.   Det här är ganska så kul att vara med om ---- Jag har mycket svårt att förstå att även den minsta lilla backe kan ge sån skräck.  Men vi har alla våra specialiteer   han är ju bra på så  mycket annat.
Men vi kom fram till Vålkojan  o det är verkligen värt ett besök. Den här restaurangen ligger som sagt efter vägen mot Sveg  helt ensamt  Men trots det så är den mycket välbesökt o troligen för sin mycket goda mat. Dom har ett stort antal priser som bästa restaurang i Härjedalen bästa rest i länet  bästa restauran i Härjedalen, Jämtland o Medelpad.  Ganska så fantastiskt. Har du inte varit där så kan jag verkligen rekommendera ett besök.
Vi tog en räkmacka och kompletterade den med en öl, det kan ev göra turen tillbaka lite lättare.
Nu är vi tillbaka i vagnen o känner oss nöjda med 8 km i benen.
Middagen tar vi idag hos grannen, min syster.   Det blir tacos middag  o sedan tittar vi på Lets Dance.
Nu tilltar snöfallet - det här med vädrets nycker är alltid oförutsägbart.
Ha en trevlig fredag kväll det ska i ha.

En dag i fjällen - Björnrike

Det sägs att det är sportlov------- jasså --- ja då får man väl göra nått av det.  Som ledig så kan man säga att man har sportlov varje vecka året runt.
Men givetvis ska man ta vara på alla möjligheter till att hitta på nått.
Efter träningen i går så packade vi väskan o drog till husvagnen.
Det är otroligt med naturen  nu har det varit fint ca 1 vecka o vips så är alla vägar snöfria o börjar att torka upp. även när man kommer upp mot fjällvärlden.
Eftersom i kom iväg på eftermiddagen så beslöt vi att äta middag innan vi kom upp till husvagnen. VI har i flera år sagt att i ska besöka Hildings krog i Vemdalsskalet o nu blev det.
Jättegod mat o ganska mycket folk på restaurangen trots att kl bara var halv 6.
När vi väl kom upp till vagnen så var vi så trötta så vi låg i sängen redan kl 21  o trot eller ej vi sov till kl 7 i morse.
Idag har vi bara slappat  bortsett från en kort promenad.
Jag läste på Annicas blogg om hennes beslut att göra nått åt vikten, hon är så jäkla rolig när hon helt lämnar ut sig o sin vikt till allas åskådning.   Jag tänkte då på hur lätt eller svårt det är att påverka din vardag, visst kan man flytta berg med en bra målsättning men vissa saker är svårare än andra o oftast är det det som ingår i din vardag.
Jag är fn ganska duktig på att motionera men tro inte att det syns på vågen. VIsserligen har jag inte så mycket att ta bort men lite borde det synas  Det som hänt är att mitt midjemått har minskat nån centimeter.  Men givetvis känner jag att jag får mer ork.
Men allt är inte bara rosor med att motionera  jag o Per har kört Martin Lidbergs program där man ska gå i rask takt ca 45-60 min nästan varje dag Dessutom ska man under gången köra power walk vilket är samma som att gå med stavar fast stavarna står hemma.  Vad händer då  jo jag får så jäkla ont i mina axlar så just nu så kör jag en hästkur med hästliniment på axlarna o power walken måste få vara för min del. Men gå fort är jag bra på så jag får fortsätta med det.
Den här veckan så har vår Filmklubb sett filmen It´s  complicated   Otoligt rolig fil  har du inte sett den så gör det.
Tänk va bra man har det  Det finns massor av roliga saker att göra Det är bara kreativiteten som styr vad det blir.
Hittills har det varit ganska grått MEN nu tittar SOLEN fram Det blir nog en fin avslutning på veckan.

RSS 2.0