Antikrundan- proffsig middagsbjudning

I fredags var det återigen dax för vår återkommande träff med Antikrundan. Ja vad är detta, det berättade jag om i ett tidigare inlägg. Det handlar inte om att titta på gamla vackra saker utan att äta god vällagad mat i tillsammans med sina vänner.

Den här träffen var planerad o genomfördes med Ann-Britt  och Per som dirigenter. Helt perfekt men vi andra hade inte väntat oss nått annat. Kombinationen av dessa två personer kan inte bli annat än helt perfekt.
Här är Ann-Britt på G i köket.
Värdinnan Ann-Britt förbereder middan


Allt var mycket väl övertänkt  från att vi kom o fick välkomstdrinken tills att vi hade avverkat nattmaten.

Det blir en ganska lång festkväll. Vi som  för  kväll inte har köket träffas hos en av oss övriga 6 o dricker lite vin med tilltugg. Förfesten börjar den här gången kl 16.00  hos Annemarie o Gösta. Dom hade gjort drinksnittar i smördeg och ostbollar, passade perfekt till vinet. Här umgås vi o diskutera allt som kan komma upp för stunden, tiden flyger iväg och helt plötsligt har vi avverkat 2 timmar Det är dax att förflytta sig till platsen där middagen ska serveras.  För kvällen är det bara några hundra meter att gå, ut i lite lätt snöfall blåst o det känns allmänt ruggigt.

O va skönt att komma in hos Ann-Britt som för kvällen har Per till sin man.  Vi blir välkomnade med en god drink,  o direkt så är sorlet nästan öronbedövande. Det här  är en grupp människor som inte direkt lider av tunghäfta, vi pratar så vi NÄSTAN glömmer att dricka ur drinken trots att den va jättegod.

Vi har fått välkomstdrinken o troligen även hunnit att avsmaka den
Välkomstdrinken är serverad


Dax för middag: vackert dukat bord o vi intar våra platser nu är vi riktigt hungriga ,klockan har hunnit bli 19.


Förrätten:
smördegsbakelse som är fylld med purjolök, ägg och vackert dekorerad med räkor o en citronskiva.
till detta fick vi givetvis vitt vin.


Varmrätt:
Helstekt fläskfile med champinjoner och en mycket god sås. Till detta serverades pressad potatis och ärtskidor.
Vi fick rött vin till och det va ett vin som fått 5 stjärnor i nån guide trots att det va enligt värdparet jättebra pris.
Vi samtyckte med guiden,  vinet va jättebra och för att inte tala om varmrätten, helt perfekt.

Här har vi kommit till varmrätten

Dessert:
Glass, grädde med punch och syltad ingefära. Ja kan det bli annat än bra.



Som en fin avslutning på middagen fick vi en Irich coffe. O som alltid smakar det perfekt att avsluta en fin middag med denna goda dryck.


Middagen är avslutad o vi har även hunnit att få en drink

Som om inte detta skulle räcka fick vi även nattmat, ansjovis o lök rulle.

Diskussionerna hålls vid liv och ibland har den en benägenhet att bli lite väl kraftfulla, men bättre det än att sitta o måsta söka efter samtalsämnen.  Helt plötsligt är klockan två på natten nu har vi gäster umgåtts i 10 hela timmar och värdparet i 14 timmar. Vi tackar för oss och jag tar värden med hem till Örnen för att hoppa ner i en sval säng o sömnen infinner sig innan man hunnit landa i lakanet.

Det här är ett sätt att umgås på som jag verkligen kan rekommendera till andra. Förberedelserna för middagen blir så mycket roligare för att man gör det med en av dom andra männen. Inte för att det är tråkigt att förbereda middag med sin egen man utan för att det blir lite mer spänning i det hela. Bara att gå ut o handla med en annan man, gör det riktigt rolig,  givetvis träffar du på bekanta som frågande höjer på ögonbrynet. Man riktigt ser hur fantasin rusar i huvudet o direkt har man varit med o skapat felaktiga tankar hos den man möter.

Lördag vaknar man o är lite allmänt slö, halvont i huvudet o är inte så kreativ som man kanske borde. Men vad gör väl det när man kan lägga en mycket trevlig kväll till sin samling. Det är sånt här som människor mår bra av, umgås med vänner , äta god mat och diskutera alla världens händelser.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0