Studentfirande i Gnesta, Snabbis i Stockholm o sedan fjällvärden

Man kan lugnt säga att den här helgen har vi hunnit med "ganska" mycket.  Det är nästan i överkant på vad man kan prestera på 2 1/2 dag.

Lördagmorgon klev vi upp halv fem för att göra oss klara o åka ner mot Stockholm o sedan vidare till Gnesta.

Efter en kort fika i Tönnebro så kom vi till Marcus på Kungsholmen vid halv 12.  Vi gjorde ett byte av kläder o fick med oss nyckeln till Marcus lägenhet så att vi skulle kunna nyttja den som natthärbärje lördag till söndag.

Sedan åkte vi vidare till Gnesta  väntade in Jens o Håkan o en ny dam i deras umgänge som heter Marie. Jättetrevlig kock som vi tror har charmat Håkan. Men enligt honom så är dom bara kompisar men så heter det allt för ofta hos den yngre generationen ,  jag funderar på när det går över från kompis till att vara en som man kallar för sin tjej eller kille.

Calle, Pers brorson, tog studenten i fredags och Calles mamma, Eva-Pia hade bjudit in till studentfest. 
Här är det Hilma som sätter fint band på Calle

Där var Calles morfar, Åke, och moster Lena med sambo ANders, Calles kusiner på mammas sida Hilma o Rickard.
och  vi representerade släkten på Calles pappas sida.

NÄr jag ringde Calle i veckan o frågade om han hade nått förslag på studentpresent så fick jag först ett mycket märkligt svar: ja jag tycker att jag har allt     men nått är det väl som du behöver   jaa  det skulle vara strumpor då..........
Men Calle inte kan man väl önska sig strumpor i studentpresent........................kan man inte????

Till saken hör att Calle bor i egen lägenhet sedan förra hösten.  Han är enda barnet i en familj där bägge föräldrarna är mycket välutbildade  har toppenjobb o dom har rest jättemycket på långresor ute i världen.  

Som det ofta är med barn i den typen av familj så blir ungarna ofta vänstervridna i senare tonåren. Detta hände med Calle. Dessutom kanske det var en protest mot den svåra sorg som drabbade familjen. Calles pappa,  Pers lillebror nyss fyllda 50 år fick besked om att han drabbats av malint melanom invärtes o dog inom 3 månader.   Givetvis måste
 killen potestera på nått sätt o det har resulterat i att han idag är medlem av en syndikalistiskt rörelse.

I den värden är det mycket protester mot vår välfärd o den överflöd vi ofta kastar oss i även vi vanliga Svensson.

Hur ska Calle kunna tycka att han behöver nått i studentpresent med den bakgrunden..........Men efter lite surr från min sida så visst fanns det saker han behövde........ En tillbringare....... menar du en vin-vattenkaraff  ----- ja  precis och sedan hade han dåligt med glas  osv     Visst fick jag efter lite kringsnack en hel del tips på prylar.

Calle förbereder sig för att öppna paketen  undra om det är strumpor i nått





















Ganska trött så här dagen efter...........................

Det blev en lyckad lördageftermiddag och vid 6 tiden åkte vi mot Stockholm.

Söndagmorgon så drar vi mot Björnrike för att hämta vår husvagn. Det är ett enormt dåligt väder  det ösregnar och blåser hela vägen, 50 mil, och temperaturen ligger mellan 8-13 gr. När vi kommer upp till husvagnen är det 8 grader både inne o ute.

Glada i hågen slår vi på gasolvärmen, campingen är stängd så vi kan inte få nån el, då påminner sig Per om att det är fel på pumpen som styr värmen från gasolpannan.  Vi eldar ljus o gasolköket  och går o lägger oss vid 10 tiden då har vi lyckats få upp värmen till 20 gr   Sedan vaknar vi under natten o då är det 8 gr i vagnen  Som ni förstår så är det skönt med ett varmt vintertäcke vid ett sånt tillfälle.

VI kastar oss upp vid halv 8 tiden o drar mot Sundsvall  REGN  REGN O åter REGN  till detta blåser det småspik   VAD är det med naturen?????

Nu är vi i stugan Husvagnen är parkerad för att funka som extra bäddar i sommar  och vi sitter o myser i brasvärmen.
Nu är vagnen parkerad i Nora Det är bara för nattgästerna att komma

Visst är det fantastiskt va man kan hinna se olika bilder under en helg, dessutom är det sånna här resor som man aldrig glömmer..    Nu tar vi nya tag för att fira en skön o kanske varmare midsommar.......


Dom här blommorna "Skiter" fullständigt i vilket väder det är dom lyser med sina vackra färger även om det regnar.

Snacka om livsvilja  ......... 

Examen o tid hos frissan

Idag ska det vara sommar, barnen går ut skolan, dom lite mer vuxna ungarna tar studenten MEN vart är solen o värmen.
Vi blev kraftigt lurade för ett par veckor sedan  då det var högsommarvärme o helt underbart i naturen.

Idag hänger det regn i luften o även om solen gör tappra försök så är det inte lätt att tränga igenom.

Efter ett antal veckor med en helt gräslig frisyr så har jag kommit till dagen D då jag hade tid hos Eva-Lena frissan som är med i GoKväll o fixar fina frisyrer.  Jag beställde tid i mars o fick tiden idag den 12 juni. Normalt går jag hos en annan tjej på den friseringen men fick för mig att det skulle vara kul att testa Eva-Lena. 

Den sista veckan har jag sett ut som ett mindre spöke, så upplever jag själv det. Mitt hår med så mycket vilja alla lockar som tar över kommandot o lägger sig precis där det vill om inte klippningen bestämmer hur det ska vara.  För att inte tala om färgen som i princip gått över till nått i stil med ljus morotsfärg.

Nu är jag klippt  och fått färg på lockarna.  Eva- Lena tyckte att jag skulle fortsätta med mitt tidigare  val, nått åt koppar mahogny  ( så har det hetat tidigare)  med lite ljusa inslag i slingorna.

Hon klippte upp det på hjässan men sparade lite i nacken  där hon tyckte att lockarna skulle få bestämma. 

När jag nu ändå kostade på mig så fick hon även plocka ögonbrynen o färga dem. 

Jag känner mig klart nöjd o mannen i mitt liv tyckte att det blev jättebra. Dessutom tyckte Ante att jag blev jättefin och då känner man sig nöjd när tuffa tonåringar ger beröm. Nu är det så med Ante att han har inte den tuffa attityden mot mormor,  så  jag hade inte förväntat mig nått annat utan att han skulle ge en komplimang.

Nästa riktigt GLADA händelse idag.  Ante kom till oss och visade sitt betyg, efter första året på gymnasiet. VILKEN överraskning Ante som verkligen INTE bjudit till i högstadiet kom nu och visar upp 2 G o resten av betygen var VG. Kan man annat än som mormor bli stolt. Vilken enorm vändning det har skett i hans liv, helt plötsligt så får han jättemycket beröm o får hela tiden ett erkännande på att han är duktig och att han duger som han är. Som ni förstår så lyste hela hans ansiktet av stolthet , dessutom så säger han: o jag som inte har trott att jag ska fixa nått i den här stilen.

Ante går Hotell o Restaurang linjen o det passar honom jättebra. Han blev erbjuden sommarjobb hela sommarlovet på Golfrestaurangen på Midlanda  o är givetvis överlycklig över det. Det är ju inte lätt idag att hitta ett sommarjobb och får man tag i nått så är det oftast bara 3 veckor.

Det har varit en mycket bra vecka. Det mesta har gått över förväntan. Per jobbar på i vårt nya badrum. MEN oj så många moment det är  dessutom gör han verkligen inget utan att det är perfekt.
 
Nu har vi valt väggbeklädnaden, i duschen så blir det ljus turkos glas mosaik på väggarna och svart o grå mosaik på golvet. med två lodräta bårder av golv mosaiken på väggarna.

På badrummets övriga väggar blir det vitt kakel med svagt grå meleringar och svar-grått klinker golv. Även i badrummet kommer vi att ha lodräta bårder av duschens golvmosaik.

Det känns som ett bra beslut o jag ser verkligen fram emot att vi kan duscha i vårt egna badrum. De senaste 2 månaderna har vi gått upp i relaxen här i huset när vi har kännt oss allt för "inpyrda".

Igår fick jag även chansen att vara lite småbarns "farmor". Min brorson Henrik hade behov av barnpassning till lilla Loke.
O då blir jag så jätteglad, det är så underbart med småfolk.  Den här killen är ett riktigt charmtroll på 3 år. Han talar helt rent och är mycket allert på det mesta. Han är verkligt med om vad som händer omkring honom.

En liten rolig kommentar från igår. Loke o jag tittar ut genom fönstret då kommer en Toyota körande. "En sån har farfar säger Loke Den är Blå. Har du sett den.   Jaa svarar jag,  du vet Loke att din farfar det är min bror, jag är farfars syster.

NEEJ svarar Loke  det kan du väl inte vara   Farfar han är ju jättestor o han kan köra motorcykel också.  I  den här åldern är det bara storleken som gör ålder  Loke tyckte att jag som är så liten kan orimligtvis vara syster med farfar.

Visst är det gulligt.  Här kommer en bild på lilla Loke som utseende mässigt är en kopia av sin far och även av sin farfar när han var liten. Dessutom är hans personlighet en kopia från Henrik, pappan. Man riktigt ser vilken riktig karl han kommer att bli.



Nu ska jag packa lite kläder, imorgon åker vi till Gnesta 10 mil söder om Stockholm för att fira Pers brorson Calle som tagit studenten.  På hemvägen åker vi via Björnrike o hämtar hem husvagnen, så vi har lite extra sovplatser uppe i stugan över sommaren.

En liten sammanfattning av vår Londonresa

Nu när turbulensen kring Andreas lagt sig o han är fit for fight igen så tänkte jag berätta lite om vår turne till London.
 
Först kanske jag ska nämna att Ante o ALbin kom iväg på Bruce Springsteen konsterten trots att  Ante blev opererad på natten mot igår.  Det är helt otroligt  han blev utskriven från sjukhuset  vid 12 tiden igår  o fick tillåtelse av läkaren att gå på konserten. 

Trött men otroligt glad  så åkte dom iväg till Stadion o  bad att få sitta i handikap avgränsningen o det gick hur bra som helst  Trots uppståndelsen så blev det ett lyckat slut o Albin fick en ganska bra födelsedag ändå.


Nu är det dax för oss att lämna Sundsvall, vi tog tåget till Stockholm o sov hos Marcus.

TIll London äventyret. Vi åkte i tisdags o kom till London vid 2 tiden på eftermiddan. Checkad in på hotellet o drog direkt ut på "byn".   Nu var det extra spännande för Ante  hur skulle mormor agera  skulle han få dricka öl i hennes sällskap.

Naturligtvis måste man inse verkligheten även om man inte kanske godkänner det vardagsmässigt. Vi gick o skulle äta en sen lunch  In på en Pub o jag beställde Lasange o varsin öl.  Funkade hur bra som helst.



Då va den spärren öppnad o Ante tyckte att mormor är "ganska" frän trots hennes normalt hårda principer.

Efter att vi stärkt oss med lunchen så började vi gå för att få en liten bild av omgivningarna. Vi bodde i Paddington området.  Det va sagolikt vackert väder o hur skönt som helst att bara flanera. O flanera gjorde vi verkligen  vi gick i stort sett hela tiden i 5 timmar  det blev mer än 12 km och  vi hann se mycket . Fram mot eftermiddagen så fylldes Hyde Park o Green Park med massor av människor som satt o tog en öl eller delade på en flaska vin.

Ante har ont i fötterna o valde att gå i strumlästen

Vi var ner o tittade på "tant drottningens hus"  men vi såg henne inte däremot alla vackra blommor i parken utanför hennes  "lilla stuga"





















Det är kul när man inser att dom små barnbarnen växer upp o blir mer o mer vuxna  Dessutom blir man lätt imponerad när dom även visar intresse för att se på sevärdheter, fina gamla hus och  kända byggnader.

Vi köpte reskort så det va bara att hoppa på tunnelbanan eller en dubbeldäckare när man kände för det. När Per o jag reser o kommer till storstäder så brukar vi ta en tur med en sightseeing buss för att få en bild av den stad man är i.  Nu kom Ante o jag på ett nästan lika bra sätt men mycket billigare Vi hoppade på en dubbeldäckare o lät den ta oss dit den va på väg  sedan hoppade vi av på nått ställe o såg oss rund där för at sedan ta en ny busstur. Klart bra o billigt. Dessutom kan du föja med på  kartan vart  du är om du kollar på displayen som hela tiden talar om nästa stop.

Ja visst kan man se ut som en riktig hårding men skenet bedrar  Mjukare kille får man leta efter. Inte skäms Ante för att var ute med mormor varken på våra promenader i stan eller när vi kom till konserten  på O2. Han talar ogenerat om för vem som frågar att han är på semester med mormor   -- inget konstigt med det.



Här har vi Tover Bridge i bakgrunden  vi har precis gått över den o på väg mot London Bridge 

    
 På den här bilden är jag så rädd så för säkerhets skull så blundar jag  Vi är i en av Londons mest
besökta turistattraktion  Ett enormt pariser hjul som byggdes till milleniumskiftet för att turisterna skulle få
en chans att se stan från ovan. Det blev så enormt populärt att den givetvis blev kvar o folk köar ständigt för
att få en tur.  Det är stora glas kupoler som tar ca 10-12 personer som går jättesakta runt en axel- FÖr mig
gick det bra när jag fick sitta men när Ante skulle ha upp mig för att vi skulle ta kort då kändes det inte bra. Hur
ologiskt som helst  faran borde vara lika stor sittande som stående...


Nere på marken igen  med pariserhjulet i bakgrunden. Hjulet ligger på andra sidan Themsen snett från Big Ben


 


    

















Här står Ante och jag på Tidens MITTPUNKT Greenwich  Om det är nån som inte vet så är det från den här punkten som hela världens tid ställs  Ni ser där våra fötter möts där är den "rätta tiden".   Det här var en verkligt vacker plats med fin utsikt över Dockland  o där ligger den konserthall som vi sedan skulle besöka på kvällen för resans höjdpunkt.

          

Taket på O2  en jättebyggnad som är byggd i samma stil som Globen men mycket större. Här fanns 20 restauranger o tivoli  under samma tak  dessutom en Arena som tar
20 000 besökare.

O där såg vi Britney Spears













När Britney kom fram på scenen  då säger Ante mormor  känn på mitt hjärta vad det slår och det gjorde det verkligen
Jag som inte hade några stora förväntningar på den här kvällen  blev helt hänförd  HUR kan man kosta på så mycket 
det va helt otroligt  dansare jonglörer akrobater o så givetvis Britney

Enligt vad tidningarna skriver så är detta den mest påkostade konsert genom tiderna   o det märktes verkligen 
Sedan så är det underbart att få känna stämningen o inse att även om man kommit upp i åren så visst kan man
dela feelingen med tonåringarna   Det är häftigt , fin pop o enormt bra scenframträdande.

En höjdar kväll.

Jag är överlycklig för att jag fick chansen att göra detta med Ante. Dessutom var det hans idé.  Jag hoppas att jag får chansen vid  fler tillfällen. Det är verkligen utvecklande  o dessutom kommer man varandra så nära. Även om Ante o jag har en mycket nära relation så blir det annorlunda att åka på en sån här tripp.

Och extra glad blir jag när man hör att det inte är bara jag som tycker att det är en fin kille. När Jenny var på sjukhuset igår för att Ante skulle skrivas ut  så låg det en gammal tant i sängen bredvid honom. Hon sa vid mist 10 tillfällen att det var den finaste kille hon träffat.  För givetvis hade han visat den enormt sociala sidan som han har. Han hade vid ett antal tillfällen frågat hur hon mådde och undrat hur länge hon skulle vara där o verkligen brytt sig om henne. O vilken tant faller inte för det....

Oförutsedda händelser kastar om planerna

Det är alltid lika kul att komma hem när man varit borta  det är nästan det bästa med att resa.
Per hade fixat fin middag o köpt blommor som välkomst present.

Igår åkte vi till stugan mitt på dagen  VÅR BRÖLLOPSDAG -   6 år har redan gått från den stora dagen i Wivstavarfs kapell.
Istället för att gå ut på restaurang  gjorde vi tillsammans en fin middag med fint vin  Det blev jättebra.

MEN   i går morse innan vi hade klivit upp ringer Jenny och berättar att Andreas ligger på sjukhus i Stockholm.

Ante och jag skildes åt på Arlanda  jag tog tåget hem till Timrå o Ante tog bussen in till City. Där träffade han sin kompis Albin o dom skulle planera för en hel helg i Storstan....

Antes premiär på Pub i London  sedan fick vi lära oss att man måste ha fyllt
18 år för att få vistas inne på en Pub

Sova skulle dom göra hos Marcus o Lina.  På natten mot lördag vaknar ANte o har jätteont i magen.  Enormt kraftiga magsmärtor  o trots att Ante har väldigt hög smärttröskel så var det i princip olidliga smärtor.  Dom väcker Marcus som helt teoretiskt ritar en karta på vilken väg man går till St Görans sjukhus  visserligen är det bara 500 meter men det är långt när man har jätteont.  Jag känner igen detta mycket teoretiska handlande från min fd man, mina barns far.

Marcus är jätterädd för sjukdommar o jag tror att det är det som gör att hans teoretiska sida  tar över honom, han som normalt är så omtänksam o gullig,   även den sidan  är ett arv från pappa.

Ante o Albin tar sig med kartans hjälp til sjukhuset där Ante direkt blir inlagd och får direkt dropp insatt.  Man tror att det är matförgiftning  eller kanske blindtarmen.
 Albin är hos ANte hela tiden o det är tydligen ingen trevlig syn Ante har jätteont o kräktes jättemycket.    Det blir morgon o nu kommer Marcus o är stöd för grabbarna.

På förmiddagen görs ett ultraljud o då konstaterades att han hade en kraftig inflamerad blindtarm  som krävde operation.
Natten mot idag opererades  han o det gick jättebra.  

Jenny som åkt bil ner under lördagen fick inte vara kvar på sjukhuset tills operationen skulle ske. Men som jag sa så det år det bara är 500 meter till Marcus lägenhet.

Klockan 4 i morse ringde Ante till Jenna o då var operationen över. 

Idag flyller Albin 17 år  och han som planerat i flera månader för att fira sin födelsedag på konsert med Bruce Springsteen på Stadion.  Men vi får se hur det blir  Albin vill inte gå på konserten om inte Ante kan följa med.

Men tydligen är det så med dagens utveckling så att även om Ante nu gjort en riktig operation, inget titthålsingrepp,  så verkar det som att han kommer att bli utskriven idag.  Snacka om  utveckling inom sjukvården, när jag opererade en vanlig blindtarmsoperation i  mitten av 50 talet fick jag ligga på sjukhus en vecka. Och nu får patienten gå hem samma dag, trots att det var en kraftig inflamerad blindtarm med stor riskt för att den skulle brista.

Helt plötsligt så känns det jättelänge sedan vi lämnade London o alla upplevelser. Det är detta som är livet. Du vet aldrig hur morgondagen kommer att bli. Alltid blir det en ny upplevelse, ibland är det dåligt väder och vissa dar skiner solen.


Åter till vardan...

Har precis kommit hem till Örnen. Vilka underbara dagar i London. Ante o jag har verkligen gjort stan.
VI har GÅTT O GÅTT O GÅTT   o vi har verkligen hunnit med att se massor.
VI har haft det helt underbart vilken lycka att få göra nått sånt med sitt än så länge enda barnbarn.

Kul att upptäcka att  även om man inte tror det så är ungdommarna intresserad av sevärdheter,  gamla fina hus och det som har med kulturen att göra.

Givetvis va höjdpunkten  Showen med Britney Spears   Vilken höjadar även för mormor.   Helt fantastiskt  vilken upplevelse  20 000 andra + Ante o jag. Givetvis tillhörde mormor de äldsta men vad gör väl det  Ante verkade inte ha nått problem med att ha mormor med.   Vi har nu haft äran att se världens genom tiderna  MEST påkostad show  o DEN VA VERKLIGEN BRA.

Jag ska skriva lite mer i morgon o visa lite bilder.

Förutom alla givna saker som man ska göra i London så va vi faktiskt till Greenwich  o bara det va en kul upplevelse. Tänk att stå där på linjen som utgör tiden för hela världen  Hur KOM MAN PÅ DET   snacka om att vara kreativ o att det fortfarande är det som styr våra klockor.  

O givetvis va vi på PUB   Andreas  fyller 18 år den 29 juni men givetvis måste man gå på PUB när man är med mormor i London  o FÖRSTA besöket gick riktigt bra  vi åt Lasange o drack varsin öl.   Men nästa försök då var det nobben man får inte vistas i en PUB lokal om man inte fyllt 18 år  oavsett om man dricker öl eller Cola.  Däremot gick det alldeles utmärkt att gå på vanlig restaurang o dricka öl i mormors sällskap.

Nu var inte det här en resa för ölens skull utan för Britney.....  När hon kom in på Arenan igår kväll så säger Ante   Mormor känn på mitt hjärta  hur det slår  o det gjorde det verkligen-

Skönt att vara hemma   blev bjuden på oxfile o rotsaktsgratäng    kanongott  rött vin till   Underbart  efter skräpmat i London dessutom enormt höga priser   men stan är värt hur många besök som helst även om det känns i plånboken.

Återkommer i morgon med lite bilder o mer fördjupning  NU  SKA JAG UMGÅS MED MIN MAN  

I morgon har vi varit gifta i 6 år.

Mormor och Britney Spears den 4 juni

Nu är det dax att skriva några rader efter ett långt uppehåll.

Det har känts rätt att göra en paus. Nu känns det som om livet leker, våren - sommaren är här o ALLT är helt sagolikt vackert.

Trot eller ej men idag ska jag, mormor o mitt barnbarn Andreas åka till Stockholm för att fortsätta till London i morgon.
Andreas är 18 år i slutet på juni. VI ska åka till London för att titta på Britney Spears den 4 juni, på mormors 62 års dag.
Visst är det fantastiskt,  Ante ringde mig en kväll i slutet av november o funderade på om jag ville följa med honom o titta
på den stora stjärnan.   Kan man annat än säga JAAA, hur många gånger i livet får man  en sån fråga?

Vi åker ner till Stockholm i  kväll o sover hos Marcus, som nyligen flyttat in i en ny lägenhet på Kungsholmen. Kanonbra  nu har vi ett ställe till att "kvarta" på när vi är på genomresa. Sedan tidigare har vi även Pers grabbar, Jens o Håkan, där o Håkan har ett litet extra rum i sin lilla studentlägenhet.

På förmiddagen i morgon så lyfter vi mot London. Idag när Ante ringde o funderade på om jag packat klart så sa ha följande: 
Visst känns det fantastiskt kul att du o jag ska åka  TÄNK mormor att det kanske inte blir så många fler tillfällen för dig o mig att göra nått sånt här tillsammans. Om jag nu börjar att jobba så kanske det är svårt att vi kan passa ihop ledigheterna.

Ja visst är det sant , Ante är så fantastiskt förståndig när det gäller den djupa delen, han tänker mycket känslomässigt o har så lätt att uttrycka sin känslor.

När vi hade bestämt den här resan ringde han mig efter 2 dar o funderade på om det kanske hade blivit fel när han frågade om vi skulle åka: Han  hade ju inte frågat om Per ville följa med.......... O då funderade han på om Per blev ledsen för att han inte fick frågan.  MITT enkla svar blev  Absolut inte Per ska inte med  Det här ska du o jag göra....  o nu är vi på väg.

Vi kommer hem på fredag den 5  då ska Ante stanna hos "morbror Marcus" för att på söndag gå o lyssna på Bruce Springsteen.   Det är verkligen till att kasta sig  bland kändisar.

Andreas kan  lyxa sig lite inför den här sommaren, han går hotell o restaurang linjen och nu har  han fått sommarjobb på Midlanda Golfen i kiosken o  ska jobba hela sommaren.
Inte nog med det han blev även erbjuden att jobba på Eon Arena i Restaurangen till hösten.

När han ringde o berättade om erbjudandet på Eon Arena så sa han  föjande: Visst är det väl fantastiskt att JAG får ett sånt erbjudande  JAG som inte trott att jag klarar av nått ......... Men o så fel han hade    o va stolt jag är som mormor

Nu ska jag packa klart o förbereda mig för en fantastiskt resa .......

Ni som vet lika


RSS 2.0