Fest, Fest o Fest o så lite arbete emellanåt

Två veckor av augusti har nu sprungit förbi.  Tiden går fort när man är lycklig, det säger Britt Olsson o jag får verkligen hålla med henne.
Även om regnet öser ner o man inte kan sticka näsan utanför dörren så är det bara att inse att tiden den går ändå.  Det är bara att acceptera och istället  försöka fylla tidsluckorna så mycket som möjligt.

Vad gör man nu som ledig friherrinna. Hur får man dagarna att gå .......  Man gör dom till FEST och det är verkligen inte svårt när det är sommar o människor runt omkring en är också lediga.  Det är alltid kul att ta ett glas vin när solen skiner o ännu trevligare om man är några fler än jag o mannen.  

Missförstå nu inte den kommentaren  visst är det mysigt att vara bara två o slappa framför brasan eller på altanen i solnedgången. Men inte alltid på tu man hand det är alltid upplyftande för alla parter att träffa dom som står en nära.


                   Här tar vi ett glas vin på nya altanen  Det är Annemarie Gösta o jag  Per står bakom kameran  


I  veckan så hade vi fest med Filmklubben i Långskog. Det var Berit o Kjell som fixade o vi träffades i Berits stuga.
Vi o Smedbergs tog med oss husvagnarna  så det blev en liten campingutflykt
En jättetrevlig eftermiddag o kväll.  Jättegod mat, dryck o fin sommartårta. 



VI har samlats för eftermiddagskaffe med god tårta på nötmarängbotten, marzansås o givetvis jordgubbar  Det var mycket s tor o GOD  så hela tårtan gick åt Jag vet inte om värdinnan hade räknat med det men hon får väl se det som ett mycket gott betyg


Det verkar som om damerna är rädd at dom inte ska hinna med o viss risk
kan man alltid räkna med





Visst är Per söt i hatten  fullt redo att kasta sig in i tävlingen. Nu är han
ju ingen tävlingsmännsika  MEN man ska aldrig sluta tro på under
Han o Berit vann hela slaget .....





Kurt satsar på pilkastning
Han prickade tavlan men vi var flera
bla jag som istället riktade in oss på
gäststugan



Värden kramar om värdinnan jag tror att dom var nöjda med att middagen var avklarad.
Nu får dom tid att njuta av ett glas vin eller två Det hade vi andra redan påbörjat
En av fördelarna med att vara gäst man bara kan vara Det mesta ordnar sig


Per åter hemma i stugan  Jag tycker att både blomman o han är söt
även om Per ser lite tilltuffsad ut så här dagen efter
Det är inte lätt att vara MAN, konsult o hantverkare o däremellan så ska man
hinna med att vara trevlig på fest också.

Under tiden som vi varit på Slaget i Långskog så hade vi fått gäster. Jens, Håkan o hans nya tjej Marie hade kommit upp till Nora på natten mot fredagen. 

Helt perfekt Håkan o Marie tog komandot i köket, Vi fick vara gäster i vårt eget hem, Dom stod för lunch o middag från fredag till söndag lunch,  Marie är kock o det har smittat av sig på ny käre Håkan så han blir bara bätte o bättre
som biträdande kökschef.

Jag funderar på vad som kommer att serveras: Det blev grillat rakt igenom både för o varmrätt. Jätte god lördagsmiddag givetvis fick vi även en fin 'dessert.

Måndag o en ny vecka med nya möjligheter. Idag har vi varit riktigt duktiga vi har krattat jord o sått gräs, målat på altanen  o plockat undan en massa skräp.  Lite städning blev det oxså.

Nu är vi hemma på Örnen  I morgon ska jag packa för min årliga fjällvandring vi åker på onsdag morgon. Per får stanna hemma o ur sitt enorma förråd av kunskaper skall han välja snickarens den här veckan.Han  hjälper Anne-Britt o Uno med att bygga ett uterum.  Förhoppningsvis är det klart i september då Anne-Britt har lovat att vi ska ha Surströmming där för Antikrundan 

Du som läser min blogg kan väl hålla lite tummar för oss att vi får en lyckad vandring o inte så mycket regn.

Även om det aldrig är vädret det är fel på utan kläderna  Men det underlättar om solen visar sig nån gång emellanåt


Kul med besök, idag kom min bror o svägerska

Det är underbart med sommaren då kan man träffas o bara umgås utan att det ska vara en massa förberedelser.
 
I går ringde Hasse min bror o funderade på vad vi hade för planer för den här veckan. Det är hans sista semestervecka för den här sommaren och dom funderade på om vi kunde träffas. Kom i morgon sa jag även om inte Per är hemma så kan vi väl umgås.

Jag som fixade natten ensam i stugan vaknade i morse på ett strålande humör. Det kändes som att jag fick lägga en triumf till samlingen av erfarenheter.

Efter frukosten tog jag min dagliga Power Walk i 40 minuter, vilket innebär att man går så fort så att man nästan är på G att springa. Dessutom ska armarna vara mycket aktiva. Då får man upp flåset o hjärtat får köra på högfart. Hem o duscha så hann jag inte så mycket mer innan dagens gäster kom.

Dom va 3 st, Hasse och hans fru Ann och sedan hade dom med sig en liten söt Labrador dam på 15 veckor. Kul med en liten hundtjej för dom ett bra sätt att komma ut i friska luften utan att man känner att man måste motionera. Det gör sig självt.

Dom blev kvar till 5 tiden då hade vi hunnit med att fika o äta. Kul för mig att jag fick matsällskap. Hasse var extra nöjd med förrätten som var matjesill med tillsatser.

Resten av dagen har jag inte gjort så mycket suttit vid datorn o givetvis har jag kollat på dagens händelser på den kungliga sidan. Ännu en förlovning. Det är underbart med kärlek oavsett hos vem den slår till. Nu har man massor att se fram emot flera trevliga TV -bröllop.
 
Kvällskaffe blev jag bjuden på hos "tillfälliga grannen". Syrran o svåger står med sin husvagn på grannens tomt. Vi blev väldigt djupa över kaffekoppen. Vi hade en livlig diskussion om livet, vad som händer sedan och om man kan få nån kontakt med dom som gått över till den andra sidan.
 
Jag har en helt klar uppfattning om att på nått sätt så lever själen vidare kanske i en liten hund eller katt.
 
Det är skönt med den här typen av funderingar INGEN kan säga att den eller den åsikten är rätt för i detta ämne finns ännu ingen fasit.

Nu blev jag väldigt djup men varför inte.
 
Nu kryper jag ner i min ensamma säng imorgon natt blir det bättre då är Per hemma.
 
God natt

En kul dag i Nora Prata Prata Prata o så lite mat

Skymningen faller över Nora. Lotta i ALlsång på Liseberg kör just avskedssången, Låt hjärtat va me Jag är ensam i stugan för första gången sedan vi började bygga här. Jag känner mig jätteduktig som nu ska testa detta att sova här själv. Kan tyckas tramsigt, men även om jag har en tuff framtoning så är jag ganska harig på en massa småsaker. Idag har vi haft gäster i stort sett hela dagen. Mina två svägerskor Britt o Hjördis har varit här på besök. Dom kom vid 12 tiden o åkte hem strax efter kl 18. När dom åkte så fick Per åka med dom hem till Örnen, hans ska vara snickare hos Strindlunds i morgon. Dom håller på att resa balkarna för ett nytt uterum. Jag o mina gäster har verkligen pratat det är underbart att få sitta o verkligen gå igenom det mesta som man gemensamt är berörd av. Släkten gemensamma vänner o gemensamma bekanta från gamla tider. Oj va vi har pratat. Det blir en tidig kväll för mig jag tror att jag ska lägga mig o lösa Sudoko Jag har ett antal eftersom vi får tidningen för 3 dar på måndag. I morgon kommer Annmarie o Gösta hit upp till sin husvagn Dessutom tror jag att Hasse o Ann kommer upp över dagen. Jag började att måla lite ute på stolparna igår jag kanske gör det klart imorgon. Det finns alltid nått att göra bara man tar tag i sig själv. Innan vi fick besök så hann Per o jag med en träningsrunda Och sedan hade jag ett telefonmöte med fjällkompisarna. Tänk va man helt plötsligt tycker att det är märkvärdigt när man jobbade så var många timmar per vecka vikna för telefonmöten. Det är iallafall bra att den tjänsten finns Vi hann gå igenom allt som vi ska ha med oss i kläder o mat ja vi har lite sprit också. På onsdag till veckan så bär det av på vår årliga vandring. Det är nu 22 gången vi går Vi har hunnit avverkat ett stort antal mil o sett massor av vackra platser. Sanningen att säga så har vi även haft mycket dåligt väder MEN sedan vi började att vandra i Lapplands fjällen så har vädret varit på vår sida. Årets vandring blir från Tärnasjöstugan till Hemavan en vandring på ca 45 km gansa lagomt på 3 dar. Vi åker bil till Hemavan o sedan helikopter till Tärnasjöstugan o sedan får apostlahästarna ta oss tillbaka till bilen. Nu känner jag mig mogen för sängen Håll tummarna att jag somnar o inte ligger vaken o funderar på att jag är ensam. JAG TROR på att det kommer att funka .....

Tid för eftertanke då är det skönt med en fin sommardag i Nora

Har varit hemma o tvättat, uträttat lite småärenden o är nu åter i Nora. Men Per är kvar hemma, han jobbar med Strindlunds nya uterum. I morse kom Loka till oss. Hans föräldrar, Henrik o Jenny, har åkt till GÖteborg för att se Madonna. Loke är en verkligt tuff kille, När dom lämnade honom så säger han bar hejdå Inga sura miner där inte trots att han bara är 3,5 år o inte känner mig särskilt väl. Vi har träffats 4 gånger det senaste året. Per hade redan åkt till Strindlunds så jag packade bara bilen o sedan åkte vi. Vi gjorde lite små utflykter på vägen. Först var jag å köpte blommor till graven i Ljustorps kyrka. På söndag är det 32 år sedan Tony, min äldsta son, somnade in efter 3 år av en ganska tuff sjukdomstid. Tony blev 10 år. Det är helt ofattbart att han skulle ha varit 42 år om han fått vara kvar hos oss. Jag brukar alltid köpa rosa rosor till den här dagen men iår så bröt jag den traditionen o köpte gula rosor med rödorange kant till det så blandade jag med en kvist av klar blå astrar det blev en jättefin bukett. Jag satte en likadan på mina föräldrars grav där även min äldste bror ligger. Det är märkligt det här med att besöka kyrkogården Allting kommer så nära trots att åren går. Man känner samtidigt en sån inre frid när man varit där. Trots att jag måste inse att med åren så blir det färre o färre besök. Efter besöket i Ljustorps kyrka åkte jag o Loke till min svägerska Britt som bor i en liten by på vägen mot Roten-Stigsjö. Britt är änka sedan 8 år o bor ensam i ett ganska ensamt hus. Varje gång jag kommer blir det lika uppskattat. Jag verkligen känner att Britt o jag har en djup vänskap Det blir alltid längre besök än jag planerar iförväg. Vi har alltid så mycket att prata om. Britt är syster med min förra man, men trots att han o jag varit skilda i ett stort antal år kommer hon alltid att vara min svägerska. Britt är cancersjuk sedan 7 år tillbaka men är väldigt nöjd med sin tillvaro. Hon har mycket att lära till omgivningen. Hennes livsfilosofi, sedan hon blev änka o året efter blev sjuk, är att hon är så tacksam för varje dag som hon orkar med att klara sig själv o få njuta av sina barnbarn o nu även barnbarnsbarn. När jag träffar Britt tänker jag ofta på att människor gnäller alldeles förbannat mycket i onödan. VARFÖR kan vi inte vara nöjda med dagen o inte alltid ha nått att gnälla över. Är det inte vädret så är det skatterna eller att man är så trött, att man inte orkar osv. listan kan bli hur lång som helst. När jag började blogga så fick man väla ett "valspråk" kanske man kan kalla det Jag valde Kreativa tankar och det gjorde jag av den anledningen att vi människor måste bli bättre på att se möjligheter o försöka att lägga problemen lite på sidan. MEN det är lättare sagt än gjort. Efter kaffe o mycket prat åkte Loke o jag vidare hit till stugan i Nora. SOLEN skiner o det är en helt underbar dag. Nu har det äntligen hänt för den här sommaren JAG har doppat mig i havet trot eller ej. Det är klart bra att ha småfolk på besök Man kan ju inte stå där på stranden o säga till en 3 åring att jag är en STOR badkruka Det är inget språk som en 3 åring förstår. Det va jättevarmt i vattnet 22 gr utanför bryggorna så troligen 24 innanför. Nu ligger Loke i Pers säng o håller på att somna Jag skall för första gången sova här som ensam vuxen. Men jag har ju en riktig liten miniman vid min sida så det kommer säkert att gå jättebra. Jag ser verkligen fram emot att vi får några barnbarn som vi kan få rå om här på somrarna. Undra bara vem som skall slå till först. Det här är första sommaren som inte Andreas, nu 18 år mitt första o enda barnbarn, inte har varit hos oss i minst en vecka på sommarlovet. Han är ju stora karln nu o har jobbat på Golfrestaurangen vid Midlanda hela sommaren så han har inte haft tid med mormor. I morgon kommer Lokes farmor Bittan o hämtar honom o då byer vi "grejer" med varandra Hon har Per med från Timrå, så då är ordningen återställd.

Hundar, ungar o hembryggt äppelvin....o så lite blommor

Idag är det precis 1 månad sedan jag skrev senast. Jag vet inte vart tiden tar vägen.
Är det så här att vara kär..... visst finns det en låt som börjar så?  Jag skulle vilja säga: är det så här att
vara ledig avtalspensionär???   
Vad gör man med tiden?   Ja inte sitter man och rullar tummarna om man gjorde det så skulle troligen tiden
stå stilla.
En liten återblick på vad som hänt under juli månad.  Vi bor i stugan och roar oss med både det ena o andra.
Jag har gjort en upptäckt......  tidigare har jag jämt sagt att jag är helt ointresserad av trädgård, gräs o blommor. Jag tror det är en fel tolkning   det kanske är tiden eller orken som har saknats.


'
Inte för att jag ska skryta men jag har riktigt fina blommor på flera ställen på tomten.  På försommaren tog vi hem tre lass matjord och fixade till lite gräsmatta på entresidan .... nu har den börjat komma riktigt bra.  Men fortfarande har vi ganska mycket jord som ligger kvar i högen-..... det kanske finns nån som känner sig arbetssugan  så välkommen upp till Nora
så kan du få prova skottkärran.


Jag vet tom vad blomman heter -  Riddarsporre  fin eller hur?

Vad har vi nu sysslat med under månaden som gått.  Vi var på Dragspelsstämma på Mannaminne.
RIktigt trevligt. Nu funderar säker någon  VAD GJORDE ni där    Det är så att våra grannar nedanför   har en dotter som heter Olivia  och hon är jätteduktig på att spela dragspel-  Hon började spela för ca 4 år sedan  o nu är hon riktigt proffsig  Olivia blir 15 år nu till hösten  Tro nu inte att det är en töntig liten tjej   NEEJ   en mycket målmedveten tjej  som har nästan allt som man kan tänka sig  Hon är vacker att se på, ett jättefint sätt, mycket duktig i skolan,  jättefin sångröst o så kan hon spela dragspel. 
Det är förklaringen till att vi varit på Dragspelsstämma.

Olivias framträdande  -  ett mycket svårt Italienskt stycke som hon fixar jättebra

Det var många olika uppträdande  och ett gäng som varit på dragspelskollo o även där hade vi  bekanta. Jim föräldrar Karin o Bert har på äldre dar börjat spela dragspel o var nu för andra året med på kollot. Kul att se dom med dragspelstakter.


 Karin o Bert  på dragspelskollo på Mannaminne

En kväll var vi på middag hos Lena o Leif  dom har stuga strax bortom vårt område  så det är gångavstånd ingen taxi behövs det funkar med apostlahästarna. Trevlig kväll med god mat o gott vin.  Kul att se deras nyrenoverade kök  det blev jättefint. Så har Lena övertalat Leif om att bygga en bastu nere vid sjön   o det blev verkligen jättefint.

Hos Leif o Lena i deras uterum   Lena verkar fundera över nått.....

Så har vi varit på Räkfrossa hos Maggan o Staffan  i deras stuga vid Oxviken.   En mycket trevlig kväll  där vår Filmklubb var inbjudna.  Det låter märkvärdigt med Filmklubben  men den har jag berättat om tidigare  vi är 4 par som går på bio en gång i månaden   Men inte när solen skiner o det är sommar  då hoppar vi filmen  men träffas kan man ju göra ändå.

Nästa möte blir hos Berit o Kjell,   i Berits stuga i Långskog.


                                           Undra vad det är som Berit tycker är så kul

Vi har haft besök av våra barn över en helg. Håkan o hans nya tjej Marie kom på en onsdag   sedan på torsdag kom  Marcus o Lina  och Jenny. 

                                           Marcus Jenny o Lina  verkar lyssna  på "mamma"


Håkan o Marie  står för maten,  Perfekt 3 rätters middag

Så har vi testat fjolårets surströmming en kväll med Annemarie o Gösta o Kalle o BIrgit.   Det var jättegott  Varför äter man inte den delikatessen vid fler tillfällen.


                                          Vi tar en tårtbit till kaffet  efter strömmingen

Ja nu är det faktiskt inte så att vi bara har umgåtts o åtit god mat Vi har faktiskt arbetar lite då odå också  Särskilt Per  han har mycket att stå i..    han har byggt en till altan  utanför det som ska glasa in    det blev jättebra.  Sedan har han listat i rummet o sovrummet  sånt som inte blev förra sommaren.     Han har även varit konsult    bla hos Ann-Britt o Uno   och där ska han  nu fortsätta  Dom ska bygga ett uterum och det ska Per hjälpa till med.

                                          Den nya altanen börjar ta form

Som om detta nu inte skulle räcka för konsulten   Han är även Vägfogde i vår föreninge iNora   och senaste veckan har han röjt  ja jag va faktiskt också med o gjorde lite nytta. Sedan har han haft dit en traktor som dikat o kört på grus på en sträcka.   Det skulle behövas på hela vägen  men pengarna som är avsatta för vägunderhåll räcker inte så långt.

Hur var det nu med blommorna som jag började att skryta om.   Jag har handlat en hel del plantor bla så skickade jag efter på Odla.nu   och det var riktigt fina små knölar som kom o nu har dom börjat visa upp sig i riktigt fina modeller.
Jag har faktiskt även köpt färdiga exemplar  som än så länge gör sig till o visar vackra blommor i olika färger. 

                                                     Doftschasmin i full blom     (kanske felstavad med det bjuder jag på)

Det här kanske är ett klart ålderstecken  Man blir som tanten i  den gamla visan  "Jag är en gammal fiskar gubbe sitter o maskar nät........... i sista versen  så handlar det om hans fru som går o plockar med blommorna o mest pratar för sig själv     Undra hur länge det dröjer innan man är där.....

Det är mycket som man kan förundra sig över   JAG har faktiskt plockat bär   det är verkligen inte min grej   MEN  jag har gjort det  Det finns hur mycket blåbär som helst  alldeles i tomtgränsen   Det blev blåbärsgröt  o blåbärsmuffins.
Håll med om att det verkar  rejält   Jag fick nästan blodad tant  jag tror jag ska plocka lite mer nu till helgen

Nu vill jag intala mig själv att dit är det långt kvar men man vet ju aldrig.  Jag har faktiskt för att motverka för tidigt åldrande  återupptagit träningen   har kört kraftfull power walk  enligt Martin Lidbergs instruktioner   Det funkar förvånansvärt bra   2 gånger 20 minuter hårt gång  nästan så att man vill springa sedan ska armarna gå som trumpinnar efter sidorna    Jag tror på den här typen av träning   Tron kan ju förflytta berg  så givetvis kommer det att funka  Om två veckor ska jag o mina fjällkompisar ut på vår årliga vandring o då gäller det att man packar ner orken i ryggsäcken....

Jag har varit hundvakt åt lilla Ozzy  och då blir man ännu mer inspirerad av att röra på sig.  Men det kanske blev lite för mycket för hundstackarna va alldeles slut efter våra tråningspass   ...... Jag har även fått med mig Per på ett antal träningsrundor han är riktigt duktig   o har även fått upp farten ganska bra    Man ska aldrig sluta tro på under   

Det här med att blogga   det är märkligt    det känns inte riktigt rätt att sitta o skriva när jag är i stugan   Just nu är jag hemma o sitter i datarummet o då funkar det klockrent-

På fredag ska jag få vara barnvakt åt Loke  det är min bror Hasses barnbarn. Han är ett riktigt charmtroll på 3,5 år,  det blir jättekul. 

Loke  förra gången han var på besök hos oss

Nu ska jag försöka bättra på bloggandet   .... Jag läste Annicas blogg idag o jag håller med henne om att det är ett bra sätt att skapa en bild på vad man har gjort   Lite grann som dagboks anteckningar    

RSS 2.0