Tre dar i Stockholm

I helgen har vi varit på besök i Stockholm, åkte med bil ner på lördag morgon och kom åter till Sundsvall idag måndag.
Mycket trevligt, man hinner mycket om man bara vill. 
Vi kom ner till Stockholm vid lunchtid på lördag. Vi började med att besöka våra vänner Britt o Kent i deras nya lägenhet. Jättemysig 2a på Östermalm,  dom är duktiga på heminredning och givetvis har dom även denna gång lyckats kanonbra.
Fina färgsättningar och alldeles lagomt med möbler.  Vi fikade hos dom och gick sedan tillsammans och åt sen lunch på Östermalmshallen. Det är lika trevligt varje gång, inte för att vi har varit där så många gånger men när det har hänt upplever man att man verkligen lyxar sig. Man känner verkligen storstans puls när man sitter där o äter.
Har man problem med vad man ska ha till middag är det bara att gå runt o få massor av inspiration, slå till och handla o gå hem med en färdig middag, bra eller hur?

Vid 4 tiden åkte vi till Bergshamra för att hälsa på Jens o Håkan och deras flickor. Vi blev verkligen fint mottagna, fin 3 rätters middag , med fördrink , vin och kaffe.  Fint dukat och trevlig uppställning av grabbarna  givetvis hade deras tjejer haft ett finger med i  spelet, men det va Håkan o Jens som slutförde det hela. Verkligen roligt att se grabbarnas utveckling, dom fyller 26 år idag som jag redan tidigare berättat om. Helt plötsligt är dom vuxna män och börjar inse vikten med att utveckla även det här med matlagning o det som hör till. 
 
Vi har bott hos Håkan o Ebba eftersom dom har ett gästrum i sin lilla studentlägenhet. Funkade perfekt. 

I går söndag så fick ungdommarna sovmorgon o Per o jag tog bilen o åkte ut till Linda, min systerdotter, och hennes familj.  Linda och hennes man Per , har två fina tjejer, Elvira som snart är 4 år o Maya som blir 2 år till sommaren. Dom bor i ett mycket trevligt radhus i Farsta.  Min Per  kollade lite på deras värmesystem och gav lite tips om vad som borde göras för att göra en energibesparing. Få se om det kommer att synas på deras driftkostnader.
Helt plötsligt va kl 15  tiden bara flyger iväg.

Vi vände åter till Bergshamra o beställde hämtmat som vi åt hos Jens o Ida.

Kvällen va vi alla 6 tillbaka hos Ebba o Håkan.

Idag hade dom sina skolor att åka till o vi tog bilen o drog mot Sundsvall. Det har snöat en hel del från lördag kväll o under söndagen. Från Uppsala o upp efter kusten har det säkert kommit 10-15 cm snö men det var idag inga trafikproblem.

Väl hemma i Sundsvall blev vi bjudna till syrran på sen lunch. Kanonbra när man suttit i bil i 4 timmar så är man inte så inspirerad av att komma hem o måsta börja med mat det första man gör.

Nu får vi se vad framtiden kommer att erbjuda i resor till Stockholm. Troligen får vi äran att hjälpa till med Marcus flytt i mars, bara han hittar någonstans att bo. Men det verkar finnas lite andrahands lägenheter så det ordnar sig säkert.

Den här veckan har vi lite roliga nöjen att se fram emot. Onsdag ska vi börja med vårt nya filmteam, vilket innebär att vi är 4 par som kommer att tillsammans gå på bio en gång i månaden. Biokvällen ska börja med en liten enkel middag på Puben vid bion.

På torsdag ska vi på Casi


En vanlig torsdag

Veckorna flyger iväg även om man tycker att man inte gör så särskilt mycket.
Igår så motionerade jag från 8 till 12 . Först gick Per o jag från bostaden till
Hälsohuset vid fd Värdshuset. Per vände hem o jag gick in o va med på
Qigong   därefter ett träningspass i 1,5 timme.  Helt underbart att känna att
man använder kroppen.  Hem o duscha o därefter lunch. Per hade bokat tid
med syrran om att komma o hjälpa dom med installation av en värmetermostat
med kalender som kan styra dygnsvärmen. så va den dagen slut.

Idag har jag städat lite men är inte klar.  Nu till helgen åker vi ner till Stockholm.
Vi har inte bestämt ännu om det blir bil eller tåg, det beror på vilket pris man
kan få på sista minuten  alt  tradera.se

Idag har Marcus tackat ja till  sitt nya jobb i Stockholm. Han hade lite beslutsnoja före men
nu är det klart. Hans problem är   ..... hur hittar man en bostad med relativt kort
varsel. Men det kommer givetvis att lösa sig om inte annat får han väl kvarta hos
nån kompis första tiden.

Idag har Per köket. Menyn kommer att bestå av kallops med rödbetor o potatis. Den är givetvis
gjord efter konstens alla regler - här följer man varje rad i kokboken. MEN tveklöst blir det nästan
alltid ett bra resultat


En Sen höst bild från Nora

.

Andreas, jan-07



Vårt barnbarn  Andreas på väg till Jennys bröllop i Ljustorps kyrka jan-07

Jens o Marcus funderar på sina vinstmöjligheter

 
Grabbarna funderar på hur man ska lyckas vinna golftävlingen  i Nora sommaren 08

Segertecken från Jenny med Håkan o Ida som lagkompisar


Ett steg i utvecklingen

Trot eller ej ...  men jag har faktiskt  lyckats göra några små ändringar i Bloggen  ALLDELES SJÄLV   utan konsultens hjälp.
Jag har läst o försökt förstå    det fanns en sida med frågor o svar  o då bestämde jag mig JAG TESTAR blir det fel så
är det väl bara att börja om från början.
Jag gick in i programmeringsmallen o gjorde mina små ändringar och  DET LYCKADES 
Det blev en ny bakgrunds färg   Texten blev större   men från det till att få  till en lite roligare sida  är steget långt
Jag tror jag får vända mig till konsultens barn,  altså ett av mina bonus barn. Jens  är en fena på detta jag ska ta 
upp problemet med honom när vi träffas till helgen.

Jens o Håkan fyller nämligen 26 år den 26 januari. Per o jag ska åka ner till Stockholm. Hur vi ska förflyttas oss de 40 milen är ännu inte bestämt men på nått sätt blir det. 
Jag tror att vi kommer att bo hos Håkan o Ebba  dom har ett litet extra rum i sin studentlägenhet. Det blir på golvet på en uppblåsbar extra säng .... men det kan vara kul att testa. Kan jämföras med när Per o jag sov i "baracken" för första gången. Då va bädden 80 cm bred 5 cm tjock , vi  låg på den bädden på golvet ....två personer  ...MEN då va vi verkligen nykära och den typen av så kraftig närkontakt med så hårt underlag  är inte att rekommendera när båda passerat 60.

Både Jens o Håkan bor i Stockholm,  Jens tillsammans med Ida  och Håkan tillsammans med Ebba  alla fyra studerar.
Tvillingar som grabbarna är, så bor dom bara ca 100 meter från varandra. Helt otroligt att båda fick studentbostad så nära varandra.

Nu är även Marcus på väg ner till Stockholm. Han har sökt jobb på SEB och blivit erbjuden tjänsten. Det återstår lite löneförhandlingar  och går det vägen där så är det bara att försöka hitta ett boende. Där kan man säga att finanskrisen har haft något positivt med sig, priserna på bostadsrätter har om inte sänkts så har dom stannat upp.

Av de 4 barnen så är det nu bara Jenny som bor kvar i Sundsvall, men även hon tillbringar stora delar av sin arbetstid i Stockholm.  Vi får se hur länge hon blir kvar här, men så länge Andreas går i skolan så kan man vara ganska lugn  .. tror jag.

Det är helt fantastiskt att som förälder  se hur världen öppnar sig för ungarna. Tiden bara rusar iväg o helt plötslligt är dom vuxna med en utveckling som än så länge bara går uppåt. Per o jag  känner oss verkligen stolta, hittills så är det tveklöst Jenny som gjort den största bedriften. Från dåligt betald undersköterska till dagens karriär  och det på så kort tid. Vilken tur att hon inte tog mamma på orden o läste till sjuksköterska.  


Hur skapa en roligare blogg

Just nu håller jag på att försöka lära mig hur man skapar en roligare blogg sida
Lägga in bilder    och de va ganska enkelt
Men hur får man till en roligare  text massa  då menar jag inte  innehållet utan hur det ser ut 
Större text  lättare att läsa osv 
Jag testar vidare

Bilden nedan  är från min senaste fjällvandring  hösten 08
Det är en aktivitet som jag  och mina fjällkompisar gör varje höst vecka 34
VI har nu gått i 21 år  det är verkligen nått som jag kan rekomendera

På väg över forsen, Padjelanta- hösten 08


Ny vecka nya utmaningar

Det är måndag och ganska grått väder.

Jag började veckan med att åka in till stan o vara med på konstklubbens styrelsemöte. Vi planerar inför  kommande Vernissage som skall vara den 2 februari. Vi var snabba på mötet  var klara efter lite väl en timme och det är snabbt i den församligen med flera pratglada damer.

Det kommer att bli en ganska bra blandning av konstnärer, där bla Christian Beijer kommer att finnas med bland utställarna. Det är ju verkligen en konstnär på frammarch. På hans senaste utställning i Stockholm så såldes samtliga tavlor.  Till vår konstklubb har vi bla med några tavlor  av Beijer som anknyter till kända Sundsvalls platser. Blir spännande att se vad medlemmarna tycker om dessa. 

Vi kommer även att ha med Jöran Nyberg som har växt upp i Sundsvalls regionen. Även hans tavlor är idag mycket eftertraktade.

Efter konstmötet blev det en fika på Charm. Dagens val blev en räkmacka och kaffe. Charms räkmackor är verkligen att rekommendera, man njuter av varje tugga. 

Sedan hade jag en tid på Vårdcentralen för att ta en del prover.Och visst kan man ha åsikter om den svenska vården och dess arbetsrutiner.  När jag beställde tiden så var jag mycket tydllig med att jag ville ta dessa prover, som är mycket vanliga kontroller, då säger sköterskan ja det fixar vi men du måste först träffa en läkare. Jag fick en tid och gick dit idag. Då säger läkaren ja men dessa prover måste tas på fastande mage så jag skriver in detta och du får en kallelse.........
Vad var det för värde i detta jag tog minst 15 minuter av läkarens dyrbara tid. 
När jag ändå var där och upptog läkarens tid så bad jag om en remiss till sjukhuset för en koll hos special läkare, inte det hellre lyckades särskilt bra. Rådet va att jag skulle beställa en ny tid på Vårdcentralen och träffa en läkare för det problemet som sedan i sin tur skulle skriva en remiss till sjukhuset..   Visst är det enkelt med svensk sjukvård.
VAD TUR DET ÄR ATT DET FINNS PRIVATpraktiserande mottagningar. Även om dom kostar några kronor mer så får du komma dit och träffa specialistläkaren direkt.   I den allmänna vårddebatten så är jag förespråkare för mer öppen vård där du själv har chansen att välja.  

Det har blivit dåligt med träningen de sista dagarna, och även idag väljer jag att avstå   det ser inte så inspirerande ut när man blickar ut i grådiset. Jag är mycket väl medveten om att man inte får ha sådana tankar, men det är underbart att man själv väljer.  I morgon lovar jag att vara en aktiv person som tar en rask promenad på minst en timme.

På tal om sport .... Ikväll är det Idrottsgalan  det tycker jag är en verklig höjdare på TV sidan  Det är jättekul att få vara med o se alla dess duktiga idrottare, se deras glädje när dom blir vinnare av de olika priserna.   Undra vem som får Jerringpriset ...jag tippar på .......... nää jag avstår  det är verkligen inte lätt. ALLA nominerade  har verkligen gjort enormt fina insatser   hur ska man kunna skilja dem åt. 

Israel - Gasa vad ska man tycka

I natt så avbröt Israel sina atacker mot Gasa i förhoppning att det skulle bli tillfälligt lugnt för den stackars Gasa befolkningen. Hamas fortsätter att skicka raketer mot Israel. Detta bidrar troligen inte till ett totalt avbrott i kriget.
Det är svårt att förstå vad som pågår i denna del av världen.  

Visst är det lätt att verkligen känna för befolkningen på Gasa, alla barn som får sätta livet till utan att ha gjort någon 
nått illa. Detta kan ingen mänsklig varelse tycka vara rätt.   ...MEN  det finns en annan sida av detta. Skall Hamas  få fortsätta med sina raketskjutningar utan att bli motsagda. Vad ska man klassa Hamas som, även om dom är folkvalda så har dom klara terrorist förankringar. Vad vill de Palestinska folket.  Där  finns det säkert massor av människor som inte vill annat än att ha en lugn tillvaro, kunna sitta och äta sin middag  UTAN  rädsla för att huset blir bombat o halva
familjen raderas.  
Detta är verkligen INTE LÄTT ..... Kan man hoppas att det någon gång blir lugnt i denna del av världen.

Denna lilla landremsa Israel o Palestina  som är förenat med så mycket kristendom. Där det finns så många historiska platser, man kan besöka  de platser som man som barn nästan trodde var en saga. Platserna finns i verkligheten och man vill tro att det kristna budskapet borde ligga som en gloria över området. Det borde inte vara glorian av bomber.

Rådjur på tomten

Det är söndagförmiddag o vi har tagit det jättelungt. Har beundrat spegelväggen som Per satte upp i sovrummet igår,det blev jättebra. Han avbröt inläggningen av golvet när han upptäckte att det var en nyans fel, få se hur vi ska lösa det. Vi köpte golvet i somras så det går troligen inte att byta. Jag ser inte skillnaden men det gör perfektionisten.

När Per gjort frukosten färdig ropar han på mig:  Kom får du se......   På husvagnsparkeringen är det 3 vackra rådjur, som försöker hitta lite mat. Det är lite tinat mot slänten så där fanns det lite gräs att äta.  Per hann ta några foton  men när han gick ut på altanen  då var dom snabba, innan han fick upp kameran så var dom borta.  Även om rådjuren äter på vissnade perenna växter så visst är det ett vackert djur att se på tomten.

Från kylan in i stugvärmen

Mitten av januari, vad händer då?
Efter att varit borta på semester i stort sett hela december så har vi tagit det ganska lungt de två första veckorna på det nya året. Nu har vi sökt oss till stugan och det blev kallt värre. Igår var det 20 minusgrader då är det skönt med braskamin som sprider en underbar värme. Tänk vad vädret kan bjuda på växlingar idag är det nästan tö, 3-4 grader minus, det ser nästan ut som det skall börja snöa.

Per har börjat att lägga in det nya golvet i vårt fina sovrum. Det blir ett klart lyft från spånskiva till ekparkett. Sedan ska vi
fortsätta med att göra  klart en hel del halvklara projekt . 
Byta bänkskivorna så det blir helt runt spisen. 
Nästa delprojekt är att göra "portalen" klar mellan den nya o gamla delen av stugan.
Sedan finns det en hel del listning som ska fixas.

När vi är klara med det ska Per börja med stugans nya badrum. Det nya badrummet blir i vårt gamla sovrum, jag är helt säker på att det kommer att bli kanonbra. 

Vi har hur mycket tid som helst nu när vi båda tillhör Friherrefolket. Tänk vilken fantastisk fördel att få lön fast man inte behöver åka till jobbet.

Välkommen till min nya blogg!

Jag har nu startat upp min blogg.
Min tanke är att detta ska bli ett ställe där jag berättar om vardagen som ledig fyrtiotalist.
Givetvis vill jag även skapa olika diskussionsämnen o är jätteglad om du som läser vill
vara med och göra inlägg om din åsikt i ämnet.

Det finns massor av frågor som rör samhällsdebatten, klart intressant o som jag ser det
mycket viktigt att man tycker till .

Ett annat ämne som är givande att i en debatt ändra ett problem till en möjlighet. Tänk så
mycket lättare livet är om man ser livets olika sidor som möjligheter o lägger problemet i
korgen för att skapa kreativa tankar.

Hoppas du vill vara med o tycka till, vill du inte det så kanske du nöjer dig med att läsa
och bara det kan göra att  man ser på vardagen med andra ögon.


RSS 2.0