Min svägerska Britt är inte med oss längre

Vinter platser
I tisdags så somnade min svägerska Britt, efter 7 års kamp mot cancer.
Britt blev 67 år, det är precis 7 år sedan som hon opererade cancer i levern. 

Ett sånt besked tar de flesta med att det är kort tid kvar att disponera på den här jorden. Men Britt bestämde sig mycket tidigt att hon skulle kämpa o det har hon verkligen gjort.
Britt har hela tiden gått på kontrollen o långtidsverkande cellgift. Som ett komplement till det så har hon hela tiden tagit medicinen Iscador. Det är en medicin som används till cancerpatienter i bl a Tyskland, men inte här i Sverige.
Det är OK att få den utskriven o hämtad på apoteket men du får själv betala hela kostnaden.
Utan att med säkerhet veta detta så har både Britt, vi i hennes närhet o även till viss del hennes läkare trott på att Iscadoren har bidragit till att Britt orkat med sin sjukdom i 7 år.
Jag har ända sedan min son Tony dog för 32 år sedan haft en bild av att barn o vuxna blir olika sjuk även om dom har samma sjukdom.
Min bild har hela tiden varit att barn ger järnet dom ser inga problem inför morgondagen däremot vi vuxna har väldigt lätt för att titta framåt o ser då problemen, vilket påverkar  oss  negativt, om man vet att man är svårt sjuk.
Britt har fått mig att ändra den bilden. Hon har hela tiden bott ensam hemma i sitt hus på landet. Hon har hela tiden sagt att jag tar en vecka i taget o gör det bästa av den. O som hon har kämpat.
Vi har sett hur hennes krafter har ebbat ut men hon har envist nekat hjälp i hemmet. Till sin sista jul hade hon bakat alla kakor som hon alltid har gjort trots att hon varit så dålig så att hon normalt skulle ha varit helt sängliggande.
När jag dan före julafton frågade hur hon orkade så svarade hon att jag tar det direkt på morgon för då orkar jag ungefär 2 timmar. Snacka om livsvilja.
Men nu har Britt kämpat färdigt o hon fick sin vilja igenom hon fick sluta det här livet i sitt älskade hem.
Britt har nu förhoppningsvis fått träffa Kent igen.
Kent dog för 8 år, på Britts 59 års dag,  1 år senare konstaterades det att Britt drabbats av samma sjukdom men som i hennes fall gick att operera o hon fixade 7 år med en järnvilja som ingen trodde va möjlig.
Britt lämnar ett stort tomrum efter sig MEN vi har många positiva minnen att titta tillbaka på.
Framför allt hennes otroligt starka kämpaglöd dom sista 7 åren.
Britt Du har gett oss mycket att tänka till på. Med vilja kan man flytta berg ..........
Vinter naturfotoet

Dubbel 27-årsdag i Stockholm

I tisdags tog Per o jag tåget till storstan. INGA förseningar det funkade perfekt.
Jens o Håkan fyllde 27 år.
J
Här är födelsedagsbarnen o ryggen på kocken Marie
Eftersom Håkan har lite mer plats så brukar vi sova hos honom. Han har ett litet extra rum i sin studentlägenhet.
Jens o Ida kom över till Håkan, dom bor bara några hus ifrån varnadra så det är mycket praktiskt.
Ida o jag sitter förväntansfulla med varsitt vinglas.
Vi firade det med 2 rätters middag hos Håkan o Marie.
Jens  hade fått rollen som hantlangare till  Marie för att  fixa maten.

Jens o Marie delar på platsen i det lilla köket.
Det blev en bruchetta till förrätt o rostbiff med pepparsås o hasselbackspotatis som varmrätt.
Jättegod mat o till det tog vi nått glas rödvin.
Varken Jens eller Håkan ville ha några prylar så presenten blev ett kuvert.
Onsdag hade Per o jag planerat att hinna med en hel del men varken tiden eller vädret blev tillräckligt.
Vi satt o långfikade på ett kondis snett mittemot Restaurang Prinsen. Vet inte vad kondiset heter men vi har haft det som ett favoritfik i några år.
Snön vräkte ner så det blev inte så inbjudande att strosa på stan. Vi gjorde av med lite tid på NK sedan gick vi till
Restaurang Prinsen o åt en tidig middag.
Kvällen blev lugn hos Håkan o Marie.
Torsdag hade vi biljett på tåget halv 9 o va i Sundsvall kl 12.00 även denna resa passade SJ tiden trots ett otroligt snöväder.  Tur eller skicklighet  det kan bara vädergudarna veta.

Vinter, snö o 10 grader kallt - Då är vintern underbara

I fredags åkte vi till Björnrike, för att tillbringa några dar i husvagnen.
Resan upp va allt annat än varm o behaglig  på vissa ställen visade termometern - 25  MEN o så otroligt vackert.
När det är så kallt brukar det vara ganska trist bild i naturen men inte denna gång  Samtliga träd var helt täckta av en vit frostig massa  o allt annat va hel vitt.
Man kan väl hålla med om att om det är -25 så vill man inte gärna göra en promenad. Men att sitta i en varm bil o  beundra naturens skiftningar är helt klart njutningsbart.
Väl uppe i Björnrike så visade termometern - 18 o då är det genast lite bättre.
Vid dom här tillfällena är det alltid lika spännande att komma fram till vagnen - har det funkat med elen ????
det verkade mycket isigt o vi blev klart stressade ÄR INTE VÄRMEN påslagen .
Att man inte lär sig  att inte orosig i förtid  vi öppnar dörren o möts av en mjuk behaglig värme. Då är det extra skönt att krypa in o plocka upp den medhavda maten o tända lite ljus o få upp den riktiga vinter stämmningen.
Det finns en hel del göromål som INTE är så trevliga vid dom här tillfällena. Hämta o fylla på vatten, skotta snö, slå på gasolen i luckan fram på vagnen som då ofta har frysit till en isvägg. MEN ALLT det där tycker jag tillhör det manliga släktet
JAG står för arbetet inne i värmen lite fördel ska man alltid se till att man får som kvinna.
När allt detta är klart är det underbart att ta en liten välkomstdrink - typ ett litet glas sherry el liknande.
Middag blir vi serverade av grannarna som råkar vara min syster o hennes man. Dom har åkt upp en dag före oss så  dom är redan installerade.
På lördag är det "bara" 10-12 minusgrader  vi gör en tur på längdskidor ca 7 km  jätteskön början på riktig vinter.
Söndag blir bara en promenad o den tar vi upp till Björnrikegården o äter en liten enkel middag.
Vår plan var att åka hem på måndag  men vi tog en extra dag När man väl är på plats så är det verkligen avkopplande även om många inte förstår hur man kan bo i husvagn vintertid. JAG lovar det funkar hur bra som helst.

Två nya medlemmar i föreningen Mensa

Det här måste jag bara skriva o berätta om.  Jag har 2 bonusbarn, Jens o Håkan, tvilling grabbar som är 27 år nu i januari.
Båda grabbarna går på KTH,  Håkan läser till civilingenjör, Datalinjen med inriktning mot industriell ekonomi. Jens går en 3 årig utbildning till dataingenjör men kommer troligen att fortsätta även han till civilingenjör.
Under den vanliga skolgången o även in på gymnasienivå så har dessa båda killar varit som jag tycker fruktansvärt lata, man har hela tiden vetat att dom har haft kapacitet men dom har inte förstått att nyttja det på rätt sätt.
Håkan gjorde militärtjänst i  Östersund, med befälsutbildning. Den tiden utvecklades han ganska markant. Jens valde att inte göra militärtjänst.
Dom anmälde sig till en bartenderkurs på Mallorca, och båda två kom därifrån med toppbetyg.
Efter lite vingel hit o dit så hade dom äntligen bestämt sig. Dom sökte in på KTH o kom in på olika utbildningsenheter.
Helt plötsligt så visar bägge killarna en helt ny sida, dom blir fokuserade o kraftigt målinriktade.
Jens som redan tidigare hade visat ganska stort intresse för matlagning fick helt plötsligt en "kompis" i sin bror. Helt plötsligt börjar även Håkan att kraftigt intressera sig för matlagning, vilket ingen hade kunnat tro för ett par år sedan.
Men inte bara matlagningen har blivit inne det är även inne att klara tentor o visa framfötterna.
Dom är nu inne på sitt 3:dje år på skolan. Under hösten så ringer en av dom o berättar för Per att dom hade anmält sig till en test för att kvalificera sig till inträde i föreningen Mensa.
Om det är oklart vad föreninge står för så är kravet för att vara medlem där, är du tillhör de 2 % av befolkningen med högst intelligens.
Bara att komma på att man ska göra testen tycker jag är helt fantastiskt kreativt.
När dom väl gjort testen så sa båda att dom upplevde att det hade gått bra.
Nu i veckan så fick dom svaren, För att bli godkänd så måste man ha 131 i IQ. BÄGGE klarade testet, Jens slog håkan med nån poäng.
Det här blir säkert en positiv grej att ta med i framtida CV, tveklöst är det klart meriterande.
Ni må tro att pappan lyste som en sol här i veckan.
Nu hetsar sönerna pappan om att även han ska anmäla sig o göra testen men det blir inget av det. Tänk om sönerna skulle slå ut pappa Hur blir det då med pappa auktoriteten???

Rosenkavaljeren på Söråkers Folkets Hus

I går va Per o jag till Söråkers Folkets Hus för att vara med på en Streamad HD inspelning med sorround ljud av operan Rosenkavaljeren som går på Metropolitan i New York.
Det började redan halv 6  med middag. Välkomstdrink vid entren o en wienernougat.
Därefter var det buffé med Helstekt fläskfile o rödvinssås. Maten va jättebra o det va fint dukat vid bord anpassade till respektive sällskap. Per o jag som var själva fick ett eget litet bord.
kl 19 började föreställningen. Den är helt intakt med den ordinarie föreställningen i NY.   
Det här var ett test för oss vad vi skulle tycka. Vi kan inget om opera men kände ändå att det skulle vara kul att vara med på en kväll på det idag mycket berömda Söråkers Folkets Hus.
Första akten va 1 tim o 15 min   sedan blev det paus i 20 min  o då serverades det kaffe o ville man kunde man även få köpa till nått stärkande.
Akt 2 va nästan lika lång  då var kl redan 22. och vi insåg att om vi skulle stanna tills det va slut så skulle kl bli närmare 24.00   Vi beslutadet att två akter fick räcka för oss.
Rosenkavaljeren handlar givetvis om olycklig kärlek hos lite olika personer. Nån gammal gubbe som blivit lovad att få gifta sig med dottern till nån affärsvän. Dottern vägrar ....... osv.
Helhetsintrycket är att det va mycket trevligt men musiken är lite för svår för oss. Även om man läser igenom programmet så är det inte så lätt att följa med. En fördel med den här typen är att man får det textat på engelska o då är det klart mycket lättare att hänga med, men du förstår ändå inte riktigt allt.
Sammanfattningsvis så blev det en trevlig kväll men vi tror inte att opera är nått i fortsättningen för oss.

Öppet brev till Socialdepartementen -Göran Hägglund


För varje dag som går blir man mer o mer upprörd - VARFÖR tiger de politiskt valda i Sundsvalls - Timrå kommun, givetvis handlar det om att man inte kan bråka på sina egna. Jag instämmer helt i den insändare som skriver i ST idag,   "om det hade varit ex vis Ortviken eller Kubal som avskedat bara hälften så hade man skrikit i högan sky"..
jag ställer återigen frågan varför säger inte Sossarna nått..... Har vi så svaga politiker i Medelpad
Följande brev skickade jag i  förra veckan till socialdepartementet blir spännande att se om jag får nått svar.
Socialdepartementet: Göran Hägglund

Landstinget i Västernorrland styrs av en majoritets grupp socialdemokrater med visst inslag av vänsterpartiet

Den senaste veckan har tidningarna här i Västernorrland o då främst i Medelpad översvämmats av en mycket stark

Reaktion – Ilska över ett maktmissbruk som slår alla tänkbara varianter av hur man kan styra ett ”företag”

Ordförande i Landstingsstyrelsen är Eva Söderberg en kvinna som under flera år varit kraftigt ifrågasatt av allmänheten.

Hon har gjort flera till synes helt otroliga beslut helt utan att ha medborgarna med sig….

Det senaste som nu har retat upp hela Sundsvalls sjukhus är vad man kan anse ett maktmissbruk mycket större än det som gjorde att landshövdingen på Gotland fick lämna sin plats

Ett tips till Socialdep  det är bara att gå in o läsa på nätet vilken enorm uppståndelse detta ärende har fått i media

HAR vi demokrati i det här landet eller ligger Landstinget Västernorrland utanför detta

Ärendet i korthet:

Landstinget Västernorrland står inför en mycket stark besparingskampanj

Då köper Landstinget in ett konsultföretag, Mantec, för 49 miljoner som ska styra upp

Organisationerna på respektive sjukhus

Sundsvalls sjukhus som är länsjukhus med sjukhusdirektören Margareta Rödén , läkare på sjukhuset i ca 25-30 år,

Påbörjar ett samarbete med Mantec men för ca 2 månader sedan avbröts samarbetet pga att Rödén ansåg att

Mantecs idéer inte gick hem hos personalen varken hos läkare eller övrig personal.  Däremot hade Rödén fullt förtroende hos

I stort sett hela personalen.

Man ansåg att man skulle klara de besparingar som krävts av landstingsledningen på egen hand UTAN inbl av Mantec.

Detta resulterade i att landstings styrelsens ord Eva Söderberg  ilsknade till o utan att sammankalla valda representanter i

Landstingsstyrelsen så beordrade hon att sittande landstingsdirektör, Sara Ekström,  omedelbart skulle avskeda Margareta Rödén.

Ekström vägrade att genomföra avskedandet  då tog Söderberg ett beslut tills med repr fr Mantec o sittande sjukhusdir i Övis som

är en konsult fr Stockholm att avskeda Röden med omedelbar verkan…….

Resultatet av detta blev att Sara Ekström även hon mycket omtyckt i sin roll som landstingsdirektör sa upp sig med omedelbar verkan.

Dessutom har vi den senaste veckan fått veta att det inom landsting o kommuner är för få kvinnor på ledande poster Här i LVN hade vi två mycket omtyckta kvinnor på starka poster o nu har båda snabbt lämnat detta Var dom möjligen för starka eller kanske ett hot mot sittande styrelseordförande.???

ÄR DETTA förenligt med svensk företagande dessutom av politiskt valda socialdemokrater som enl sann socialdemokratisk anda skall värna om

Demokratin o människan

Ser fram emot att Socialdepartementet uttalar sig i den här frågan o då gärna i lokal press

Det kan behövas att man här i detta enormt starka socialdemokratiska område får läsa hur ni ser på detta

Medborgare i Medelpad men icke socialdemokrat

 

 


Landstings politikerna i Y-län katastrofala...

Nu är det nytt år å det ger nya möjligheter. Känner att jag måste kasta mig in i debatten kring Sundsvalls sjukhus.
Vad är det för katastrofala politiker vi valt eller ... jag känner mig inte riktigt delaktig i detta val.
Landstingsstyrelsens ordförande är en katastrof  även om hon är kvinna. Denna Eva Söderberg går genom dagstidningarna med den ena tokigheten efter den andra.
Först va hon stört säker på att vi skulle tillhöra Region Norrland  o enligt henne fanns det verkligen inga andra alternativ.  Det blir mer o mer solklart att denna kvinna arbetar inte ett dugg för Medelpad Hon har sitt hjärta i Ångermanland o det bevisar hon snart dagligen i sina tokiga beslut.
Det senaste med att sparka sjukhusdirektören Margareta Rödén  är helt otroligt. Trots att landstingsdirektören Sara Elström som också råkar vara en kvinna motsäger sig denna order som hon fick av detta politiska mirakel så ser miraklet  till att ordern  blir verkställd.
Man kan nästan tro att vi är på väg in i en kommuniststad  är det detta som
är socialdemokraternas demokratiska sätt att sköta ett företag.
Dessutom kan man fråga sig om detta politiska mirakel inte har tagit till sig nått av debatten om att kommunala landstings o statliga företag har alldeles för lite kvinnor i maktpositioner. Undra om Eva Söderberg känner sig hotad i sin maktposition, så hon såg sin möjlighet att få bort en stark o omtyckt ledare????
Här ser hon till att två mycket kompetenta kvinnor direkt lämnar sina tjänster Den ena får direkt sparken o den andra säger upp sig i ren protest.  Är det de som vi kallar för att socialdemokratins starkaste sida.
Är det inte dax att vakna upp Ni alla som hela tiden talar om hur dåligt det har varit under de snart 4 åren som vi haft Alliansregeringen.  Jag vet inte om man kan tycka annat än att Eva Söderberg o hennes starka socialdemokratiska grupp i landstinget  gjort sig förtjänst av att sitta på sin plats.  Det kanske är på tiden att vi som ska rösta till hösten inte glömmer detta.
En sak till som också är värt att komma ihåg Eva Söderberg tror mer på att en konsult firma som kostar massor av våra sjukvårdspengar KAN MER OM organisation o funktion än utbildade läkare o sjuksköterskor.
Margareta Röden hade Sundsvalls sjukhus anställda med sig i sin plan på omorganisation men inte efter konsulternas åsikt.
Men har man varit i yrkeslivet så vet man att INGEN Omorganisation kommer att funka om inte dom anställda är med på banan Ja visst kan man genomföra förändringar helt mot personalen men vilket resultat får det i slutändan .
Även här kommer jag osökt in på den politiska linjen  Är detta i socialdemokratisk anda, har jag helt missförstått det partiets grundprinciper. Ska inte sossarna värna om folket på golvet......
Det kanske är så att Eva Söderberg inte är socialdemokrat  eller vad tror ni som har röstat fram henne????
Det snackas en massa om Fru Reinfeldts sätt att styra Stockholms landsting  Men det är inte möjligt att hon kommer uppp i vårt mirakels handlande.
Vad gör sossarna i Västernorrland  sitter man nöjd o tycker att Miraklet gör ett bra jobb ??  Eller är det så inom det partiet att i gammal socialdemokratisk anda så är man bra vad än man gör huvudsaken att man röstar på partiet.
Inför hösten 2010 se till att du inte har glömt detta enormt idiotiska handlande.

Badrum från ax till limpa

Ny dag nya möjligheter.  Har fått några frågor på Badrum. HUR, VAR o NÄR  går det till.....
Tänkte leka byggrådgivare o ge lite tips o råd. Märk väl att det är inte jag som gör jobbet men jag har god insikt i vad som görs kanske inte riktigt hur men ändå...
Det blir en massa speglingar så bilden ser gul ut...
När det gäller extrapriser o röda lappar så har jag en extra bra känsla för det. Dom flesta som känner mig vet att jag nästan kan må dåligt om jag inte hunnit med att nyttja ett rabatterbjudande.
När det gäller om- eller till byggnader så visst finns det stora madöjligheter att göra kap bara man har TID på sig.
O planeringstid har varit en stor tillgång för mig i den här frågan. Konsulten har ju som jag nämnt tidigare varit ganska hårt upptagen av andra åtagande o jag har suttit hemma o läst annonser om extra priser.  Tänk att det finns alltid nån fördel med det som i första anblick kan verka negativt.
Till Badrummet:
"Vi" började att riva ut det gamla i maj månad. Jag kommer att använda vi formen även om jag mest får titta på.
Badkar, tvättställ o badrumsskåp  fick nya ägare som i ett nafs.  Man ska ALDRIG vara rätt att fråga i sin omgivning det finns alltid nån som har behov på ett eller annat sätt.
Sedan var det dax att ändra grunderna i rummet. Dörren flyttades 1 meter vilket i sig nu har medfört att vi inom det snaraste måste tapetsera om hallen.  Elen drogs om i nya rör vilket medförde att vi sänkte taket 45 mm och upp med nya gipsskivor.  Väggarna stärktes upp med nått som heter humanboard,  mögeltåliga gipsskivor. Ventilationen fick en ny dragning.
Hit kan man säga att det mesta flöt ganska smärtfritt. I vår ritning på det nya badrummet så skulle tvättstället flyttas vilket medförde att vi skulle ta nytt hål i golvet o ansluta avloppet nere i garaget allt enligt råd från fastighetsägaren. Eftersom man här på Örnen ska göra ett prov inom solenergi området så skulle vi nyttja firman som va på plats i huset för att borra hål i golvet. Vi bor på 1;a våningen så det är ett betongvalv mot garaget.
Borrningen blev inget problem i sig MEN  helt utanför alla grundprinciper så va en avloppsledning dragen i en sväng precis där borrhålet gjordes....KUL   som tur va så var det avl ledningen till vår toa  som nu givetvis va avstängd.   Följden blev att borrkillarna fick 4 timmars merjobb med att bila upp golvet för att det skulle gå att laga skadan.  HSB kom o lagade röret men hålet blev kvar.
Här va mitt tålamod slut. Nu stänger vi o åker till stugan sa jag första veckan i juni,vilket vi gjorde. Hålet i golvet va 50 - 60 cm långt  o  ca 35 cm brett. Direkt kontakt med garaget.
VI fick inte själva fixa detta utan föreningen ville att vi skulle vänta på  att killarna som jobbade med solprojektet kom hit efter semestern....... o så blev det.
Semestern är över men konsulten bygger uterum i Söråker vilket i sig blev en höjdare för ägarna som idag är helnöjda med sin utbyggnad.
Sedan var det jobbet uppe i Nora med den nya infiltrationsanläggningen  o DÄREFTER blev badrummets tur.
Under den här processen har vi - jag hunnit handlat en massa prylar till många fina rabatter.
I maj hade K-Rauta erbjudande om 30 % på badrumsinredning från Temal. Så lyckad Temal var den badrumslösning som vi hade tittat på under våren. Den här rabatten innebar att vi fick högskåpet utan kostnad.
Man kan lugnt säga att på den här typen av prylar så kan man ta betalt. Svebergs, Temal, Westberg o Hafa ligger i samma prisklass svårt att förstå vad som kostar.
Mer rabatter i maj månad. Media Markt  har 25 % på hela sitt varulager. VI var där för att köpa en ny TV  o innan vi gått ut så hade vi köpt tvättmaskin o torktumlare av märket Bosch. O VAD JAG blir glad när man pratar rabatter.
I juni har Beijer 20 % erbjudande på duschväggar. I vår byggplan så skulle Per "bygga" duschen i hörnet med korta väggar på framsidan o sedan va planen att ha 2 öppningsbara glasväggar. Återigen klippte vi till, alla bäckar små .... osv.
Tidigt hade jag bestämt att vi skulle ha mosaik i duschen. SOM av en slump så springer vi på ett erbjudande på Bahaus. 50 % rabatt på glasmosaiken som jag hade tittat på  vid ett flertal tillfällen Beslutet är enkelt.
Mosaiken kommer på plats
Nu är det höst o vi kommer till väggbeklädnad. Vi har varit runt på kakelfirmor i massor av tillfällen svårt att bestämma sig  ska vi ha Aftonbladet el Expressen.
Beslutet blev att vi handlar hos KakelProffs på Heffnersvägen. Jättebra service, trevlig personal o klart bra kundfokus.
Vår plan är att golv o väggar ska vara klart innan vi åker till Thailand........ Långnäsa   det blir problem med leveransen av väggkaklet. Så det fick bli semester.
Utvilade efter 3 veckor i Thailand, så planerar vi att starta direkt när vi kommer hem. Då hade vi tagit med oss nån jäkla bacill så vi var i princip golvade båda två i 7 dar. KUL   nu börjar nerverna att visa sin dåliga sida.....
VI ska ha en massa gäster till jul o dagarna går...... Jag känner mig helt desperat tur att mannen är lugn.
MEN det blev klart o så fint det blev dessutom   Det är en fröjd att visa våra gäster VILKET vackert badrum vi har.
Till dig som har funderingar på nytt badrum. Prisbilden är ca 55-60 tusen trots att vi har haft möjlighet att nyttja så många rabatterbjudanden  detta är exkl arbete för där har ju "vi"  konsulten.
Konsulten som ritar, snickrar, drar rör, kopplar el o sätter mosaik o kakel allt enligt principen det finns INGA genvägar i arbetet.
.

2010 NYTT ÅR med nya möjligheter o en liten återblick

2010 är här med allt vad det innebär. Vi vet inget om vad som kommer att erbjuda oss under detta decennium, men det tillhör verkligheten i livet.

Det är bra om man tror på att det kommer att bli ett jättebra årtionde med massor av fina uppplevelser.
Jag tror på att vi får en fin vinter vilket vi redan kan konstatera.





Nora 3 jan 2010

Sedan är det dax för våren o då vet jag att jag kommer att bli mormor för andra gången. En fantastiskt underbakänsla, jag som nästan hade slutat att hoppas på detta men helt plötsligt är det verklighet.

Jenny som i år fyller 38 år kommer att bli mamma för andra gången i april. Just nu går det lilla barnet under arbetsnamnet EBBA o blir det en tjej så ska hon troligen heta så.


Jag har varit jättedålig på att skriva i bloggen under hela hösten MEN nu ska det bli ändrade rutiner. Det är märkligt med det här med tid oavsett hur mycket tid man har så kan man göra av med den på de mest otroliga sätt. Man kan jämföra det med pengar har du lite så räcker det till, har du mer så går det också åt. Undra vad det är som styr detta.


Det har varit en otroligt välfylld höst --- allt är relativt men i mitt perspektiv så tycker jag det.

Per har varit helbokad med både det ena o det andra "konsultåtagande". Ibland är han snickare, rörmockare, elkille o ibland blir det datakonsult. O sedan har vi haft vårt omtalade badrum som han har fixat på sidan om sina konsultuppdrag.

Jag kan bara säga att BADRUMMET blev kanonbra...... man vill bara va där.Första duschen blev extra lång o njutningsfull. Rummet är helkaklat i svart o vitt med lite svagt grå inslag, duschen är i svagt turkos glasmosaik.
Jag tror jag ska lämna det till en inrednings-tidning..... det va ett skämt.


Som om inte detta var tillräckligt så har han också varit konsult åt Kramfors kommun med att göra ritningar o arbetsplaner för en ny infiltrationsanläggning i vårt fritidsområde. Givetvis blev det godkänt o då var han projektledare för det. Nu är jobbet klart o kommunen har godkänt jobbet, så nu kan vi ansluta toan till avloppet o slipper tanken - kanonbra.

Vi har också hunnit att vara på en semesterresa till Thailand i 3 veckor. Helt underbart, vi fick verkligen ut massor av dessa veckor.



Här lyxade vi oss de sista 4 dagarna, Hilton i Hua Hin fantastiskt bra


Jag kan verkligen rekommendera att man ska våga vara lite kreativ när man åker på semester så får man ut så mycket mer. Vi åker nästan alltid i egen regi, o bokar boende o kommunikation eftersom lusten faller på. Internet har verkligen gett oss människor möjligheter. Det bara handlar om att våga. Dessutom är jag helt säker på att man får mycket mer för pengarna istället för att lägga det på charteralternativet.


Julen har varit välfylld med mat o människor. Redan den 22 var vi 7 personer o på julafton utökades vi till 11.
Vi har kört en traditionell julhel med all den mat som ingår i våra vanor, man kan lugnt säga att det är TUR att vi människor inte stoppar i oss på detta sätt under övriga året. Om vi gjorde det så skulle säkert den totala vikt nivån i landet stiga med flera 100 %. Vi avslutade julafton med att gå i kyrkan, vi försökte få med oss gästerna men det var bara Marcus o Lina som föjde med.

Här är familjen samlad våra barn o respektive och Anna o Adam


Det är en fin tradition som vi svenskar har tagit efter från andra länder, det här med att gå i kyrkan på natten. Endera natten före julafton eller att avsluta julafton med ett besök. Per o jag brukar gå på julnatten. Det här besöket i Timrå kyrka blev inte riktigt vad vi tänkt oss, en ny präst i 45 års åldern som troligen läst bibeln i ordets bemärkelse, det blev alldeles för högkyrkligt men som tur va så hade man en mycket duktig kör som sjöng jättevackert. Det blev en högkyrklig högmässa som avslutades med nattvard. Vi tog nattvarden o gick sedan hem i vintermörkret med en ny erfarenhet.
         

Nyårshelgen har vi som vanligt firat hos oss med 3 par, Det blev ganska traditionellt även det, vi har firat nyårsafton tillsammans, dom senaste 13 åren med nått års undantag. Jag tycker att det är en fantastisk kul helg, den middag under året som man lägger ner mest energi på. Det är mycket omtanke man lägger ner på den här middagen, ibland kan man fundera på om man gör det för omständligt. En annan erfarenhet som man inser är att man blir mer o mer långsam för varje år som går. Om man fortsätter med den utvecklingen kan man fundera på om man klarar av att göra en middag om 10 år.......

Dax för välkomstdrink Per är bra på det  den blev mycket uppskattad

Idag är vi i stugan o njuter av lugnet. Det är otroligt vackert, massor av vit orörd snö o ca 10 gr kallt. Vi eldar i braskaminen o njuter av att bara vara.....



Visst är det vackert med riktig vinter 


RSS 2.0