Badrummet "börjar" att ta form




Efter ett mycket långt uppehåll i badrumsarbetet så är det nu på G att vi får ett "NYTT"badrum.

Väggar o tak har varit klara sedan försommaren men efter en liten fadäs i samband med att man skulle borra för
nytt avlopp för tvättstället så har arbetet legat nere.   Det va en borrfirma här för andra arbeten o då fick dom uppdraget att göra en ny gren för tvättställets avlopp   det gick inte så bra man "råkade" borra rakt igenom en avloppsledning. Vilket i sin tur gjorde att man blev tvingad att bila upp ett jättestort hål i betongvalvet för att kunna laga det skadade avlopps röret.

Då va mitt tålamod slut: vi stänger o flyttar till stugan, vilket vi gjorde.   Men nu lyser solen igen  golvet är fixat o
fuktspärren är på plats.

O nu kan man se hur duschen kommer att bli. Det blir turkos mosaik på väggarna o golvet kommer att bli grått o svart även det i mosaik.


Pedant som min man är har han målat taket men det dög inte så det blev ny spackling o så får det väl bli ny färg en gång till.

I dag sätter han listerna runt kanterna på duschväggarna, o ska sedan lägga mosaik golvet där.

Vi får kaklet till övriga rummet på torsdag. 

Det blir skönt att få bort prylarna från hallen som idag ser ut som en mindre lagerhall. O i uterummet står det lika mycket grejor.  Man tycker inte att det ska vara så mycket prylar i ett badrum men det blir en hel del när det är
förpackat. 

Tänk va skönt snart kan vi duscha igen, hemma, som det har varit nu har vi gått upp till Relaxen när vi har varit här hemma o som tur är kan vi faktiskt duscha när vi är i stugan.    Men det gick ju förr också.......



Hösten är här, vackra färger o kalla dagar

Det var ett tag sedan jag skrev nått på min blogg.

Idag är jag ensam i stugan, det regnar ute o jag eldar i spisen o myser.

Per jobbar med den nya infiltrationsanläggningen som byggs för vår stugförening. Tyvärr har dom otur med vädret, idag regnar det, det är väl ganska typiskt det har varit kanonväder hela veckan men inte idag.

Det är skönt att vara kvinna o slippa vara med om sånna där typiska mansarbeten. Det är precis vad jag brukar säga när vi kommer upp till fjällen, till husvagnen. Då går jag direkt in till värmen i vagnen, plockar upp mat o övrigt som vi har med oss, medans Per får fylla vatten, ev skotta snön, i vissa lägen försöka få upp luckan på utsidan så han kommer åt gasolen o en massa andra kalla arbetsuppgifter.

Även då är det skönt att vara kvinna.

Det känns som om vi lever i ett enda kaos för närvarande. Vi kastar oss från det ena arbetet till det andra, är det detta som kallas det underbara pensionärslivet.

JAAAA det är det, tänk om man inte hade nått att göra vilket kaos det då skulle vara.

Under augusti har Per hjälpt AB o U att bygga ett uterum. Det blev jättefin o vilken lycka för dom nya ägarna dom är överväldigad. Kul när man kan bidra till andras lycka.

När nu det va klart så skulle vårt badrum hemma i lghten äntligen få sin tid. Efter att ha väntat på en del hantverkare som vi blev tvingade att nyttja så har nu Per börjat att sätta den första mosaiken i duschen. Det blir ljus turkos mosaik skitbra tycker jag. Sedan blir det svart o grått mosaik golv till de turkosa väggarna.

I den övriga delen av badrummet så blir det svart o vitt, Jag tror att det kommer att bli helfint. Den som väntar på nått gott osv o det får man verkligen säga i detta fall, vi började i våras att riva o sedan inträffade ett litet missöde som gjorde att vi fick bila upp ett stort hål i golvet ner mot garaget. Då sa jag nu stänger vi o flyttar till stugan. Det är det som vi har väntat på skulle bli fixat så vi kunde fortsätta med den tänkta ombyggnaden. Men nu är det på G........

Från badrum till infiltrationsanläggning o däremellan lite data konsult arbete, tveklöst har Per fullt upp.

Jag håller på med min träning o det räcker för mig ... det va ett skämt........ även om inte jag har lika betydelsefulla uppgifter som min man så lyckas jag fylla tiden med både det ena o det andra

Jag är mycket nöjd med tillvaron.

Kan man vara annat till våren skall jag få mitt andra barnbarn. Vilken lycka!!!! o vilken överraskning.... jag som slutat hoppas på att Jenny skulle skaffa fler barn MEN nu är det på G Ante blir storebror vid nästan 19 års ålder.

Sedan får vi verkligen hoppas på att grabbarna i familjen bidrar med sin del av befolkningsutvecklingen. Men det kanske dröjer nått år än, dagens generation har ju inte så brått med den delen av utveckling.

I morgon kväll ska vi på Södra Berget o se Jill Jonsson, det blir jättetrevligt. Min "konsult" har blivit bjuden tillsammans med sin fru av en av sina datakunder, Kul att vara konsultinna.....

Nu ska jag lägga på lite ved i spisen o brygga lite kaffe VISST hörs det präktigt.

RSS 2.0