Julbord i Spegelsalen på Stadt

Igår hade vi en trevlig eftermiddag på Stadt i Sundsvall.


Innan gästerna tagit över rummet

För oss som ägnat vårt liv å Telia, ja även för dom som inte gjort det, finns en seniorförening. När vi lämnar företaget för att njuta av livet med avtalspension eller vanlig pension så har vi möjlighet att bli medlemmar i Teliaseniorerna.

Teliaseniorernas uppgift är att samla "gamla" trotjänare o göra trevliga saker tillsammans.   Det är studiebesök, kortare resor o lite annat trevligt. Varje år avslutas med ett julbord  o i år var det i Spegelsalen, troligen Sundsvalls vackraste rum.

Vi var ca 120 pigga pensionärer som träffades. Som medlem får du även ta med din partner och till den här festen var det många som hade gjort det.

Jag älskar detta, det är så otroligt kul att träffa gamla arbetskompisar, höra hur dom mår och hur vardagen ser ut.  Det är märkligt det här med den här typen av relation, att arbeta tillsammans skapar en viss samhörighet som inte lämnar en även om åren går.


Lillemor, Erik och Britt


Det är underbart att träffa personer som har 20 talet som sitt födelseår, pigga, allerta  och verkligen positiva till livet.
Två damer som jag tycker att jag växte upp med på jobbet, Hedvig o Eva dom är idag 85 år o nästan alltid med på olika aktiviteter som Teliaseniorerna fixar.  Snacka om livskvalitet och positivt tänkande, ta möjligheterna o inte sitta hemma o tycka att livet är tråkigt och vänta på sista resan.

Vi träffades klockan 15, då är Spegelsalen dukad för festen. Vackert och maten finns att beskåda längs med långsidorna av det vackra rummet.



Berit i djupt samtal med Kent medans Kjell ser på


Julbordet va mycket bra Stadtshusrestaurangen får högt betyg. Det var massor av mat o för att inte tala om godisbordet.
Nu tycker inte jag att maten är det viktigaste i den här typen av träffar  Det viktiga är att träffas få säga några korta ord till den man möter i kön, och tänk så många minnen som helt plötsligt dyker upp.  Historien skall vi vara rädda om utan den skulle livet vara ganska magert. 


Britt o Per i ett intressant samtal


Nu tror jag att det får räcka med "köpta" Julbord för det här året, nästa tillfälle blir osökt den 24.








Dax för Antikrundan

Antikrundan - Ja så kallas en grupp 60 plussare som tycker om att träffas o äta god mat.

Vi är 4 par som träffas o lagar mat o umgås. Jag tror jag berättat om oss tidigare men eftersom det va länge sedan jag skrev om den här gruppen kan jag göra en ny presentation.

Grundtanken till den här gruppen är att en man o en kvinna som inte är gifta med varandra träffas o planerar en 3 rätters middag. Fortsätter därefter med att handla maten o det som ska drickas, för att sedan träffas o laga maten. De övriga 6 träffas på annan plats för fördrink.

Eftersom vi nu har hållit på i några år så har vi sökt nya varianter o igår var det kvinnornas tur att bjuda på fest.

Vi träffades i onsdags o planerade middagen, sedan handlade vi i fredags o sedan är det dax för middag på lördag.

Det blev en som vi tycker mycket lyckad meny och det tror vi även att männen tyckte Det va inte så att dom bara sa det för att vara artiga.

Kvällens fest skulle vara hos Ann-Britt. Damerna träffas vid 13 tiden för att förbereda o tillaga.


Hårt engagerade damer i receptsamlinen











Herrarna anländer klockan 18 och har med sig en flaska starkvin till respektive värdinna.




Välkomstdrinken är en hemmagjord kall vit glögg, som Annemarie hade "kokat" kvällen före. Till drinken fick gästerna traditionell pepparkaka med mögelost. 




Förrätten är en sill inläggning i starksprit som serveras i snapsglas o till detta dricker vi av den vita glöggen helt enligt receptet. Ingen av oss hade smakad detta tidigare så vi var verkligen nyfikna på resultatet o det blev ÖVER förväntan.
Receptet är plockat ur senaste Allers.



Välkomna till bords



Det gäller att få i sig alla droppar..



Varmrätten är Rådjursstek med stark sås,  stekta kantareller och rotsaks mos.  Även det här receptet var första gångs test och blev mycket uppskattat. Vi fick en liten poängsänkning pga att moset inte var riktigt varmt. Men det fick vi ta.
Till varmrätten drack de flesta av oss ett Tomassi vin.
Receptet på varmrätten pockade vi ur Svensk Damtidnings förra nummer.


Desserten är en gräddmosse med kokta päron, här är jag osäker på vart vi hämtat det receptet. 


Till desserten serverar vi kaffe o likör alt Wisky. Även om vi vet att på finare restauranger så får man kaffet efter desserten men vi valde att ta det till.



Efter en massa olika samtalsämnen där vi i vissa lägen kommer i kraftiga diskussioner avslutar vi kvällen men lite varmkorv o rester av sillen till en hårdmacka.

Helhetsmässigt blev kvällen mycket lyckad o vi som värdinnor känner oss mycket nöjda . Nu ser vi fram emot första kvartalet 2012 när männen ska försöka att slå detta fantastiska resultat. Jag som inte är rädd för att stick ut vill påstå att det blir inte så lätt......




Anna-Lotta Larsson i Sköns kyrka

Fredagkväll med julkonsert i Sköns kyrka


Anna-Lotta Larsson, Göran Fristorp o pianisten Andreas Landegren gör en fantastiskt konsert i Sköns kyrka. Det är underbart att höra vackra julsånger i en kyrka.

Valet av pianist är mycket lyckad Andreas Landegren är en jätteduktig pianist o kompositör. Tillsammans blir dessa tre musiker helt fantastiskt bra.  Sångerna förstärktes av Sköns Kyrkokör o Njurunda M (?) kör som leds av två duktiga kvinnliga dirigenter.



Det är inte så ofta som våra kyrkor är fullsatta nuförtiden och därför måste det vara extra trevligt för kvällens präst Inger Witkovsky. Inger har tidigare jobbat på Telia men valde att gå till ett djupare alternativ i sin yrkesroll, vilket jag tror var helt rätt val för henne.

Tack till alla som medverkade till en mycket vacker o stämningsfull kväll i väntan på julen.


RSS 2.0