Haga parken - Djurgården o jakten på korven

I dag har vi ägnat tiden åt att åka  bil med luftkonditionering(lättare att stava än AC)

Vi började med att göra en rundvandring på Haga slott en otroligt vacker miljö så nära vår huvudstad
Underbart för kronprinsessparet att få starta sitt gemensamma liv i denna miljö-

Värmen slog emot oss så man upplever att man rinner bort men inte gör man de!!!!

Efter Haga åkte vi till Djurgården o då var det dax att äta nått som liknande lunch   Jag har känt en otrolig stark vilja att äta  en mosbricka   ska det va så svårt.,,,,,,,,

vi släcker törsten med varsin Loka Citron o sedan börjar vi söka en korvkiosk 

Har ni inte gjort det i storstad så rekommenderar jag att ni testar  det finns ett rekort att slå----

vi åkte runt på vackra Djurgården, sedan ut mot Gärdet  Ingen korvkiosk i sikte  vidare mot Vallhallavägen o ut mot Lidingnö  vackert i sig men korvkiosken lyste med sin frånvaro 

Vi körde runt i en o en halv timme  Så bestämde vi oss för att åka in mot Centrum  Båda två hade en bild av att på Östermalmstorg finns det en korvkiosk   Mycket riktigt  där fick vi korven  Tänk att en så enkel maträtt kan vara så eftertracktad.

Efter den efterlängtade lunchen blev det ett besök på Östermalmshallen o inhandlade kvällens middag.

Nu har vi precis avslutat middagen  den kompletterades med en flaska mosserande rosevin.  

Nu är kl snart 22 o vi känner oss lagomt slöa  snart blir det sängen  sista kvällen på en helt underbar "semester" om man nu kan säga att man har det när man är ständigt ledig 

Till alla i vår omgivning i samma situation som vi NJUT av varje minut  Det är det enda du kan bestämma över 
  Vi vet aldrig vad den nya dagen bjuder på-----

Tag vara på dagen det är inte alltid det som kostar som gör vardagen underbar.....

Att sitta i ett förtält på en husvagn o luften är varm o smekande  Äta lite god mat o dricka ett glas vin 
DET ÄR VÄRT ATT ta vara på varje minut  VI MÅSTE BLIR BÄTTRE på att ta vara på tillfällena Vi vet aldrig när dom kommer tillbaka.

ÄR det vinet som gör en så lyrisk i så fall bör vi dricka vin oftare





Almedalen i Visby, en otroligt trevlig vecka

Har du inte testat så rekommenderar jag det verkligen. Boka redan nu in dig på nästa års Almedalsvecka  Det är värt varenda krona.

Vad är det som är så kul-  ja  det är svårt att riktigt säga vad men allt känns så otvunget Givetvis är man beroende av att solen skiner Vi  människor har ju en benägenhet att bli mycket trevligare då.

För dig som inte testat Almedalen Ja vad är det som händer där? 

Politik - Massor av olika föreläsningar- Massor av människor -- Massor av uteserveringar-  o det är väl lika bra att även erkänna att visst är det mycket vin  MEN man ser inte några störande människor,  ialla fall inte medans vi är ute o vandrar.

Hur var nu de olika talen av våra politiska företrädare?

Min bedömning är att alla var ovanligt bra o då menar jag verkligen bra.  Nu är det ju så att man måste helt klart lära sig att skilja på vad som är en bra talare o vad dom pratar om.  Eftersom jag är mycket intresserad av hur personer framför ett tal så har jag lätt för att skilja bort vad dom säger utan lyssnar mer på HUR dom framför sitt budskap.

Ett är helt klart våra kvinnliga företrädare är INTE sämre än våra manliga Jag tycker det är ett viktigt inlägg i debatten om vilka som är bra o inte.

Roligast att lyssna på är tvekllöst Göran Hägglund  Han har verkligen en förmåga att i sitt lite lågmälda sätt få fram verkliga poänger Det är ingen tvekan om att det behövs lite mer humor i vår svenska politik.

Klart är att det blir en spännande höst.....

Jag håller tummarna för de orange laget även om det inte gick bra för de orangea laget i fotboll.






Stockholm i SOOOL

Är på semester o har valt att avsluta med några dar i vår vackra huvudstad.

Vi har husvagnen med oss o just nu bor vi på Bredängs Camping. Att åka runt på olika platser o ha "huset" med det passar mig perfekt. Allt blir så enkelt  det som kan vara lite jobbigt i värmen är att installera sig med förtält o tillhörande prylar  I denna värme så rinner svetten verkligen men när det väl är klart så känns det kanon.

I går både badade o cyklade vi, vaför jag kommenterar bad är därför att vi är verkligen riktiga badkrukor. Men jag måste erkänna att doppet i Mälaren känndes riktigt underbart.

På eftermiddagen tog vi en cykeltur på 23 km det blev lite väl i 28-30 gr värme. Vi cyklade in till Söder o satte oss på en uterestaurang på Midälvaplatsen. Två glas vin, ett mosserande rose och  ett vitt till räksallad. Cykelturen tilbaka till campingen blev tuff  MEN det kanske va vinets fel  eller ska man skylla på solen.....

Nu när vi vaknade så upptäcker vi att våra "tyska grannar" har valt att sova ute i naturen alldeles utanför vårt förtält  Vi tittar direkt på dom när vi öppnar vår dörr....'' Lite märkligt val av plats  men dom kanske ville ha publik

Få se vad vi hittar på idag men lite cykling blir det säkert.   I  morgon fredag drar vi norrut.


RSS 2.0