2010 NYTT ÅR med nya möjligheter o en liten återblick

2010 är här med allt vad det innebär. Vi vet inget om vad som kommer att erbjuda oss under detta decennium, men det tillhör verkligheten i livet.

Det är bra om man tror på att det kommer att bli ett jättebra årtionde med massor av fina uppplevelser.
Jag tror på att vi får en fin vinter vilket vi redan kan konstatera.





Nora 3 jan 2010

Sedan är det dax för våren o då vet jag att jag kommer att bli mormor för andra gången. En fantastiskt underbakänsla, jag som nästan hade slutat att hoppas på detta men helt plötsligt är det verklighet.

Jenny som i år fyller 38 år kommer att bli mamma för andra gången i april. Just nu går det lilla barnet under arbetsnamnet EBBA o blir det en tjej så ska hon troligen heta så.


Jag har varit jättedålig på att skriva i bloggen under hela hösten MEN nu ska det bli ändrade rutiner. Det är märkligt med det här med tid oavsett hur mycket tid man har så kan man göra av med den på de mest otroliga sätt. Man kan jämföra det med pengar har du lite så räcker det till, har du mer så går det också åt. Undra vad det är som styr detta.


Det har varit en otroligt välfylld höst --- allt är relativt men i mitt perspektiv så tycker jag det.

Per har varit helbokad med både det ena o det andra "konsultåtagande". Ibland är han snickare, rörmockare, elkille o ibland blir det datakonsult. O sedan har vi haft vårt omtalade badrum som han har fixat på sidan om sina konsultuppdrag.

Jag kan bara säga att BADRUMMET blev kanonbra...... man vill bara va där.Första duschen blev extra lång o njutningsfull. Rummet är helkaklat i svart o vitt med lite svagt grå inslag, duschen är i svagt turkos glasmosaik.
Jag tror jag ska lämna det till en inrednings-tidning..... det va ett skämt.


Som om inte detta var tillräckligt så har han också varit konsult åt Kramfors kommun med att göra ritningar o arbetsplaner för en ny infiltrationsanläggning i vårt fritidsområde. Givetvis blev det godkänt o då var han projektledare för det. Nu är jobbet klart o kommunen har godkänt jobbet, så nu kan vi ansluta toan till avloppet o slipper tanken - kanonbra.

Vi har också hunnit att vara på en semesterresa till Thailand i 3 veckor. Helt underbart, vi fick verkligen ut massor av dessa veckor.



Här lyxade vi oss de sista 4 dagarna, Hilton i Hua Hin fantastiskt bra


Jag kan verkligen rekommendera att man ska våga vara lite kreativ när man åker på semester så får man ut så mycket mer. Vi åker nästan alltid i egen regi, o bokar boende o kommunikation eftersom lusten faller på. Internet har verkligen gett oss människor möjligheter. Det bara handlar om att våga. Dessutom är jag helt säker på att man får mycket mer för pengarna istället för att lägga det på charteralternativet.


Julen har varit välfylld med mat o människor. Redan den 22 var vi 7 personer o på julafton utökades vi till 11.
Vi har kört en traditionell julhel med all den mat som ingår i våra vanor, man kan lugnt säga att det är TUR att vi människor inte stoppar i oss på detta sätt under övriga året. Om vi gjorde det så skulle säkert den totala vikt nivån i landet stiga med flera 100 %. Vi avslutade julafton med att gå i kyrkan, vi försökte få med oss gästerna men det var bara Marcus o Lina som föjde med.

Här är familjen samlad våra barn o respektive och Anna o Adam


Det är en fin tradition som vi svenskar har tagit efter från andra länder, det här med att gå i kyrkan på natten. Endera natten före julafton eller att avsluta julafton med ett besök. Per o jag brukar gå på julnatten. Det här besöket i Timrå kyrka blev inte riktigt vad vi tänkt oss, en ny präst i 45 års åldern som troligen läst bibeln i ordets bemärkelse, det blev alldeles för högkyrkligt men som tur va så hade man en mycket duktig kör som sjöng jättevackert. Det blev en högkyrklig högmässa som avslutades med nattvard. Vi tog nattvarden o gick sedan hem i vintermörkret med en ny erfarenhet.
         

Nyårshelgen har vi som vanligt firat hos oss med 3 par, Det blev ganska traditionellt även det, vi har firat nyårsafton tillsammans, dom senaste 13 åren med nått års undantag. Jag tycker att det är en fantastisk kul helg, den middag under året som man lägger ner mest energi på. Det är mycket omtanke man lägger ner på den här middagen, ibland kan man fundera på om man gör det för omständligt. En annan erfarenhet som man inser är att man blir mer o mer långsam för varje år som går. Om man fortsätter med den utvecklingen kan man fundera på om man klarar av att göra en middag om 10 år.......

Dax för välkomstdrink Per är bra på det  den blev mycket uppskattad

Idag är vi i stugan o njuter av lugnet. Det är otroligt vackert, massor av vit orörd snö o ca 10 gr kallt. Vi eldar i braskaminen o njuter av att bara vara.....



Visst är det vackert med riktig vinter 


Kommentarer
Postat av: Linda

Hej moster! Va kul att du bloggar igen, lägg upp en eller två bilder på ert nya badrum så man får se!

kram och hälsa

2010-01-03 @ 16:03:23
Postat av: Berit

Vacker bild på stugan, så skall vår vinter se ut, hur mycket snö har kommit?



Ha det gott

2010-01-05 @ 17:01:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0