Landstings politikerna i Y-län katastrofala...

Nu är det nytt år å det ger nya möjligheter. Känner att jag måste kasta mig in i debatten kring Sundsvalls sjukhus.
Vad är det för katastrofala politiker vi valt eller ... jag känner mig inte riktigt delaktig i detta val.
Landstingsstyrelsens ordförande är en katastrof  även om hon är kvinna. Denna Eva Söderberg går genom dagstidningarna med den ena tokigheten efter den andra.
Först va hon stört säker på att vi skulle tillhöra Region Norrland  o enligt henne fanns det verkligen inga andra alternativ.  Det blir mer o mer solklart att denna kvinna arbetar inte ett dugg för Medelpad Hon har sitt hjärta i Ångermanland o det bevisar hon snart dagligen i sina tokiga beslut.
Det senaste med att sparka sjukhusdirektören Margareta Rödén  är helt otroligt. Trots att landstingsdirektören Sara Elström som också råkar vara en kvinna motsäger sig denna order som hon fick av detta politiska mirakel så ser miraklet  till att ordern  blir verkställd.
Man kan nästan tro att vi är på väg in i en kommuniststad  är det detta som
är socialdemokraternas demokratiska sätt att sköta ett företag.
Dessutom kan man fråga sig om detta politiska mirakel inte har tagit till sig nått av debatten om att kommunala landstings o statliga företag har alldeles för lite kvinnor i maktpositioner. Undra om Eva Söderberg känner sig hotad i sin maktposition, så hon såg sin möjlighet att få bort en stark o omtyckt ledare????
Här ser hon till att två mycket kompetenta kvinnor direkt lämnar sina tjänster Den ena får direkt sparken o den andra säger upp sig i ren protest.  Är det de som vi kallar för att socialdemokratins starkaste sida.
Är det inte dax att vakna upp Ni alla som hela tiden talar om hur dåligt det har varit under de snart 4 åren som vi haft Alliansregeringen.  Jag vet inte om man kan tycka annat än att Eva Söderberg o hennes starka socialdemokratiska grupp i landstinget  gjort sig förtjänst av att sitta på sin plats.  Det kanske är på tiden att vi som ska rösta till hösten inte glömmer detta.
En sak till som också är värt att komma ihåg Eva Söderberg tror mer på att en konsult firma som kostar massor av våra sjukvårdspengar KAN MER OM organisation o funktion än utbildade läkare o sjuksköterskor.
Margareta Röden hade Sundsvalls sjukhus anställda med sig i sin plan på omorganisation men inte efter konsulternas åsikt.
Men har man varit i yrkeslivet så vet man att INGEN Omorganisation kommer att funka om inte dom anställda är med på banan Ja visst kan man genomföra förändringar helt mot personalen men vilket resultat får det i slutändan .
Även här kommer jag osökt in på den politiska linjen  Är detta i socialdemokratisk anda, har jag helt missförstått det partiets grundprinciper. Ska inte sossarna värna om folket på golvet......
Det kanske är så att Eva Söderberg inte är socialdemokrat  eller vad tror ni som har röstat fram henne????
Det snackas en massa om Fru Reinfeldts sätt att styra Stockholms landsting  Men det är inte möjligt att hon kommer uppp i vårt mirakels handlande.
Vad gör sossarna i Västernorrland  sitter man nöjd o tycker att Miraklet gör ett bra jobb ??  Eller är det så inom det partiet att i gammal socialdemokratisk anda så är man bra vad än man gör huvudsaken att man röstar på partiet.
Inför hösten 2010 se till att du inte har glömt detta enormt idiotiska handlande.

Kommentarer
Postat av: Berit

Bra skrivet, håller med, "miraklet" uppför sej som en diktator, har gjort det hela tiden, kan ingen får bort henne, före hennes avgång om ett år, hon hinner göra mycket på ett år.Inte kan väl alla "sossar"hålla med henne,men det är väl som vanligt,tig o samtyck, kan ju bli utfryst om jag tycker annat.

2010-01-05 @ 16:52:16
Postat av: Marcus

Här var det ord och inga visor. Kan faktiskt inte säga bu eller bä om ämnet ovan då jag är helt oinsatt.



Däremot kan jag konstatera av de mängder av politiska diskussioner jag haft genom åren: Det finns inga som tar politiska åsikter så personligt som en socialdemokrat. De kan under inga omständigheter erkänna att allt som socialismen och dess förespråkare har gjort för Sverige inte har varit till godo. Så fort man yttrar en mening som kan uppfattas som motståndare till deras ståndpunkt skriker de borgarpack tills håret reser sig.



Denna metodik kan man även avläsa under de senaste fyra åren. Allt som Alliansen gjort har Sossarna skrikit borgarpack åt.



Vad de inte gjort är att kommit med en konstruktiv ide eller agenda. Däremot har de konstant konstaterat att allt kommer att bli bra så länge de återfår makten. Men tanke på opinionssiffrorna så fungerar dessutom, på något underligt sätt, detta egendomliga sätt att föra fram sin politik.



Men det är som Jim bruka säga. (på skämt)

- Demokrati fungerar inte så länge som folket inte kan tänka själv. Jag är därför en sann förespråkare av fascism!



2010-01-05 @ 20:02:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0