Rosenkavaljeren på Söråkers Folkets Hus

I går va Per o jag till Söråkers Folkets Hus för att vara med på en Streamad HD inspelning med sorround ljud av operan Rosenkavaljeren som går på Metropolitan i New York.
Det började redan halv 6  med middag. Välkomstdrink vid entren o en wienernougat.
Därefter var det buffé med Helstekt fläskfile o rödvinssås. Maten va jättebra o det va fint dukat vid bord anpassade till respektive sällskap. Per o jag som var själva fick ett eget litet bord.
kl 19 började föreställningen. Den är helt intakt med den ordinarie föreställningen i NY.   
Det här var ett test för oss vad vi skulle tycka. Vi kan inget om opera men kände ändå att det skulle vara kul att vara med på en kväll på det idag mycket berömda Söråkers Folkets Hus.
Första akten va 1 tim o 15 min   sedan blev det paus i 20 min  o då serverades det kaffe o ville man kunde man även få köpa till nått stärkande.
Akt 2 va nästan lika lång  då var kl redan 22. och vi insåg att om vi skulle stanna tills det va slut så skulle kl bli närmare 24.00   Vi beslutadet att två akter fick räcka för oss.
Rosenkavaljeren handlar givetvis om olycklig kärlek hos lite olika personer. Nån gammal gubbe som blivit lovad att få gifta sig med dottern till nån affärsvän. Dottern vägrar ....... osv.
Helhetsintrycket är att det va mycket trevligt men musiken är lite för svår för oss. Även om man läser igenom programmet så är det inte så lätt att följa med. En fördel med den här typen är att man får det textat på engelska o då är det klart mycket lättare att hänga med, men du förstår ändå inte riktigt allt.
Sammanfattningsvis så blev det en trevlig kväll men vi tror inte att opera är nått i fortsättningen för oss.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0