Två nya medlemmar i föreningen Mensa

Det här måste jag bara skriva o berätta om.  Jag har 2 bonusbarn, Jens o Håkan, tvilling grabbar som är 27 år nu i januari.
Båda grabbarna går på KTH,  Håkan läser till civilingenjör, Datalinjen med inriktning mot industriell ekonomi. Jens går en 3 årig utbildning till dataingenjör men kommer troligen att fortsätta även han till civilingenjör.
Under den vanliga skolgången o även in på gymnasienivå så har dessa båda killar varit som jag tycker fruktansvärt lata, man har hela tiden vetat att dom har haft kapacitet men dom har inte förstått att nyttja det på rätt sätt.
Håkan gjorde militärtjänst i  Östersund, med befälsutbildning. Den tiden utvecklades han ganska markant. Jens valde att inte göra militärtjänst.
Dom anmälde sig till en bartenderkurs på Mallorca, och båda två kom därifrån med toppbetyg.
Efter lite vingel hit o dit så hade dom äntligen bestämt sig. Dom sökte in på KTH o kom in på olika utbildningsenheter.
Helt plötsligt så visar bägge killarna en helt ny sida, dom blir fokuserade o kraftigt målinriktade.
Jens som redan tidigare hade visat ganska stort intresse för matlagning fick helt plötsligt en "kompis" i sin bror. Helt plötsligt börjar även Håkan att kraftigt intressera sig för matlagning, vilket ingen hade kunnat tro för ett par år sedan.
Men inte bara matlagningen har blivit inne det är även inne att klara tentor o visa framfötterna.
Dom är nu inne på sitt 3:dje år på skolan. Under hösten så ringer en av dom o berättar för Per att dom hade anmält sig till en test för att kvalificera sig till inträde i föreningen Mensa.
Om det är oklart vad föreninge står för så är kravet för att vara medlem där, är du tillhör de 2 % av befolkningen med högst intelligens.
Bara att komma på att man ska göra testen tycker jag är helt fantastiskt kreativt.
När dom väl gjort testen så sa båda att dom upplevde att det hade gått bra.
Nu i veckan så fick dom svaren, För att bli godkänd så måste man ha 131 i IQ. BÄGGE klarade testet, Jens slog håkan med nån poäng.
Det här blir säkert en positiv grej att ta med i framtida CV, tveklöst är det klart meriterande.
Ni må tro att pappan lyste som en sol här i veckan.
Nu hetsar sönerna pappan om att även han ska anmäla sig o göra testen men det blir inget av det. Tänk om sönerna skulle slå ut pappa Hur blir det då med pappa auktoriteten???

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0