Studentfirande i Gnesta, Snabbis i Stockholm o sedan fjällvärden

Man kan lugnt säga att den här helgen har vi hunnit med "ganska" mycket.  Det är nästan i överkant på vad man kan prestera på 2 1/2 dag.

Lördagmorgon klev vi upp halv fem för att göra oss klara o åka ner mot Stockholm o sedan vidare till Gnesta.

Efter en kort fika i Tönnebro så kom vi till Marcus på Kungsholmen vid halv 12.  Vi gjorde ett byte av kläder o fick med oss nyckeln till Marcus lägenhet så att vi skulle kunna nyttja den som natthärbärje lördag till söndag.

Sedan åkte vi vidare till Gnesta  väntade in Jens o Håkan o en ny dam i deras umgänge som heter Marie. Jättetrevlig kock som vi tror har charmat Håkan. Men enligt honom så är dom bara kompisar men så heter det allt för ofta hos den yngre generationen ,  jag funderar på när det går över från kompis till att vara en som man kallar för sin tjej eller kille.

Calle, Pers brorson, tog studenten i fredags och Calles mamma, Eva-Pia hade bjudit in till studentfest. 
Här är det Hilma som sätter fint band på Calle

Där var Calles morfar, Åke, och moster Lena med sambo ANders, Calles kusiner på mammas sida Hilma o Rickard.
och  vi representerade släkten på Calles pappas sida.

NÄr jag ringde Calle i veckan o frågade om han hade nått förslag på studentpresent så fick jag först ett mycket märkligt svar: ja jag tycker att jag har allt     men nått är det väl som du behöver   jaa  det skulle vara strumpor då..........
Men Calle inte kan man väl önska sig strumpor i studentpresent........................kan man inte????

Till saken hör att Calle bor i egen lägenhet sedan förra hösten.  Han är enda barnet i en familj där bägge föräldrarna är mycket välutbildade  har toppenjobb o dom har rest jättemycket på långresor ute i världen.  

Som det ofta är med barn i den typen av familj så blir ungarna ofta vänstervridna i senare tonåren. Detta hände med Calle. Dessutom kanske det var en protest mot den svåra sorg som drabbade familjen. Calles pappa,  Pers lillebror nyss fyllda 50 år fick besked om att han drabbats av malint melanom invärtes o dog inom 3 månader.   Givetvis måste
 killen potestera på nått sätt o det har resulterat i att han idag är medlem av en syndikalistiskt rörelse.

I den värden är det mycket protester mot vår välfärd o den överflöd vi ofta kastar oss i även vi vanliga Svensson.

Hur ska Calle kunna tycka att han behöver nått i studentpresent med den bakgrunden..........Men efter lite surr från min sida så visst fanns det saker han behövde........ En tillbringare....... menar du en vin-vattenkaraff  ----- ja  precis och sedan hade han dåligt med glas  osv     Visst fick jag efter lite kringsnack en hel del tips på prylar.

Calle förbereder sig för att öppna paketen  undra om det är strumpor i nått





















Ganska trött så här dagen efter...........................

Det blev en lyckad lördageftermiddag och vid 6 tiden åkte vi mot Stockholm.

Söndagmorgon så drar vi mot Björnrike för att hämta vår husvagn. Det är ett enormt dåligt väder  det ösregnar och blåser hela vägen, 50 mil, och temperaturen ligger mellan 8-13 gr. När vi kommer upp till husvagnen är det 8 grader både inne o ute.

Glada i hågen slår vi på gasolvärmen, campingen är stängd så vi kan inte få nån el, då påminner sig Per om att det är fel på pumpen som styr värmen från gasolpannan.  Vi eldar ljus o gasolköket  och går o lägger oss vid 10 tiden då har vi lyckats få upp värmen till 20 gr   Sedan vaknar vi under natten o då är det 8 gr i vagnen  Som ni förstår så är det skönt med ett varmt vintertäcke vid ett sånt tillfälle.

VI kastar oss upp vid halv 8 tiden o drar mot Sundsvall  REGN  REGN O åter REGN  till detta blåser det småspik   VAD är det med naturen?????

Nu är vi i stugan Husvagnen är parkerad för att funka som extra bäddar i sommar  och vi sitter o myser i brasvärmen.
Nu är vagnen parkerad i Nora Det är bara för nattgästerna att komma

Visst är det fantastiskt va man kan hinna se olika bilder under en helg, dessutom är det sånna här resor som man aldrig glömmer..    Nu tar vi nya tag för att fira en skön o kanske varmare midsommar.......


Dom här blommorna "Skiter" fullständigt i vilket väder det är dom lyser med sina vackra färger även om det regnar.

Snacka om livsvilja  ......... 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0