En dag i spåret

Det är fredag o just nu är det ett lätt snöfall.  En riktigt fin fjälldag som gjord för skidåkning. Minus 2 grader o solen har varit framme en hel del kan det bli bättre.
Man kan inte säga att vi är speciellt snabba på att komma ut MEN man behöver inte ha så brått när man har all tid i världen.
Jag lyckades övertala Per till att åka längdskidor - det i sig är ett uppdrag som kräver mycket list  MEN jag lyckades.
Vi bestämde att åka till Vålkojan  den ligger 4 km efter vägen mot Sveg.
Som det alltid är när man åker längdskidor så går backarna upp o ner o det är inget som Per tycker är bra. Han tar av sig skidorna o går utför backarna ---- I sanningens namn så var det inte det bästa skidföret Det va jättehårda spår o ganska isigt o eftersom Per är mycket rädd för att han med sin långa kropp ska dratta omkull så går han utför backarna.   Det här är ganska så kul att vara med om ---- Jag har mycket svårt att förstå att även den minsta lilla backe kan ge sån skräck.  Men vi har alla våra specialiteer   han är ju bra på så  mycket annat.
Men vi kom fram till Vålkojan  o det är verkligen värt ett besök. Den här restaurangen ligger som sagt efter vägen mot Sveg  helt ensamt  Men trots det så är den mycket välbesökt o troligen för sin mycket goda mat. Dom har ett stort antal priser som bästa restaurang i Härjedalen bästa rest i länet  bästa restauran i Härjedalen, Jämtland o Medelpad.  Ganska så fantastiskt. Har du inte varit där så kan jag verkligen rekommendera ett besök.
Vi tog en räkmacka och kompletterade den med en öl, det kan ev göra turen tillbaka lite lättare.
Nu är vi tillbaka i vagnen o känner oss nöjda med 8 km i benen.
Middagen tar vi idag hos grannen, min syster.   Det blir tacos middag  o sedan tittar vi på Lets Dance.
Nu tilltar snöfallet - det här med vädrets nycker är alltid oförutsägbart.
Ha en trevlig fredag kväll det ska i ha.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0