Ny vecka nya utmaningar

Det är måndag och ganska grått väder.

Jag började veckan med att åka in till stan o vara med på konstklubbens styrelsemöte. Vi planerar inför  kommande Vernissage som skall vara den 2 februari. Vi var snabba på mötet  var klara efter lite väl en timme och det är snabbt i den församligen med flera pratglada damer.

Det kommer att bli en ganska bra blandning av konstnärer, där bla Christian Beijer kommer att finnas med bland utställarna. Det är ju verkligen en konstnär på frammarch. På hans senaste utställning i Stockholm så såldes samtliga tavlor.  Till vår konstklubb har vi bla med några tavlor  av Beijer som anknyter till kända Sundsvalls platser. Blir spännande att se vad medlemmarna tycker om dessa. 

Vi kommer även att ha med Jöran Nyberg som har växt upp i Sundsvalls regionen. Även hans tavlor är idag mycket eftertraktade.

Efter konstmötet blev det en fika på Charm. Dagens val blev en räkmacka och kaffe. Charms räkmackor är verkligen att rekommendera, man njuter av varje tugga. 

Sedan hade jag en tid på Vårdcentralen för att ta en del prover.Och visst kan man ha åsikter om den svenska vården och dess arbetsrutiner.  När jag beställde tiden så var jag mycket tydllig med att jag ville ta dessa prover, som är mycket vanliga kontroller, då säger sköterskan ja det fixar vi men du måste först träffa en läkare. Jag fick en tid och gick dit idag. Då säger läkaren ja men dessa prover måste tas på fastande mage så jag skriver in detta och du får en kallelse.........
Vad var det för värde i detta jag tog minst 15 minuter av läkarens dyrbara tid. 
När jag ändå var där och upptog läkarens tid så bad jag om en remiss till sjukhuset för en koll hos special läkare, inte det hellre lyckades särskilt bra. Rådet va att jag skulle beställa en ny tid på Vårdcentralen och träffa en läkare för det problemet som sedan i sin tur skulle skriva en remiss till sjukhuset..   Visst är det enkelt med svensk sjukvård.
VAD TUR DET ÄR ATT DET FINNS PRIVATpraktiserande mottagningar. Även om dom kostar några kronor mer så får du komma dit och träffa specialistläkaren direkt.   I den allmänna vårddebatten så är jag förespråkare för mer öppen vård där du själv har chansen att välja.  

Det har blivit dåligt med träningen de sista dagarna, och även idag väljer jag att avstå   det ser inte så inspirerande ut när man blickar ut i grådiset. Jag är mycket väl medveten om att man inte får ha sådana tankar, men det är underbart att man själv väljer.  I morgon lovar jag att vara en aktiv person som tar en rask promenad på minst en timme.

På tal om sport .... Ikväll är det Idrottsgalan  det tycker jag är en verklig höjdare på TV sidan  Det är jättekul att få vara med o se alla dess duktiga idrottare, se deras glädje när dom blir vinnare av de olika priserna.   Undra vem som får Jerringpriset ...jag tippar på .......... nää jag avstår  det är verkligen inte lätt. ALLA nominerade  har verkligen gjort enormt fina insatser   hur ska man kunna skilja dem åt. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0