Dax för Antikrundan
Antikrundan - Ja så kallas en grupp 60 plussare som tycker om att träffas o äta god mat.
Vi är 4 par som träffas o lagar mat o umgås. Jag tror jag berättat om oss tidigare men eftersom det va länge sedan jag skrev om den här gruppen kan jag göra en ny presentation.
Grundtanken till den här gruppen är att en man o en kvinna som inte är gifta med varandra träffas o planerar en 3 rätters middag. Fortsätter därefter med att handla maten o det som ska drickas, för att sedan träffas o laga maten. De övriga 6 träffas på annan plats för fördrink.
Eftersom vi nu har hållit på i några år så har vi sökt nya varianter o igår var det kvinnornas tur att bjuda på fest.
Vi träffades i onsdags o planerade middagen, sedan handlade vi i fredags o sedan är det dax för middag på lördag.
Det blev en som vi tycker mycket lyckad meny och det tror vi även att männen tyckte Det va inte så att dom bara sa det för att vara artiga.
Kvällens fest skulle vara hos Ann-Britt. Damerna träffas vid 13 tiden för att förbereda o tillaga.
Hårt engagerade damer i receptsamlinen
Herrarna anländer klockan 18 och har med sig en flaska starkvin till respektive värdinna.
Välkomstdrinken är en hemmagjord kall vit glögg, som Annemarie hade "kokat" kvällen före. Till drinken fick gästerna traditionell pepparkaka med mögelost.
Förrätten är en sill inläggning i starksprit som serveras i snapsglas o till detta dricker vi av den vita glöggen helt enligt receptet. Ingen av oss hade smakad detta tidigare så vi var verkligen nyfikna på resultatet o det blev ÖVER förväntan.
Receptet är plockat ur senaste Allers.
Välkomna till bords
Det gäller att få i sig alla droppar..
Varmrätten är Rådjursstek med stark sås, stekta kantareller och rotsaks mos. Även det här receptet var första gångs test och blev mycket uppskattat. Vi fick en liten poängsänkning pga att moset inte var riktigt varmt. Men det fick vi ta.
Till varmrätten drack de flesta av oss ett Tomassi vin.
Receptet på varmrätten pockade vi ur Svensk Damtidnings förra nummer.
Desserten är en gräddmosse med kokta päron, här är jag osäker på vart vi hämtat det receptet.
Till desserten serverar vi kaffe o likör alt Wisky. Även om vi vet att på finare restauranger så får man kaffet efter desserten men vi valde att ta det till.
Efter en massa olika samtalsämnen där vi i vissa lägen kommer i kraftiga diskussioner avslutar vi kvällen men lite varmkorv o rester av sillen till en hårdmacka.
Helhetsmässigt blev kvällen mycket lyckad o vi som värdinnor känner oss mycket nöjda . Nu ser vi fram emot första kvartalet 2012 när männen ska försöka att slå detta fantastiska resultat. Jag som inte är rädd för att stick ut vill påstå att det blir inte så lätt......
Vilket underbart upplägg lite som halv åtta hos mig. Hur var det med poängen? Ni var väl nöjda. Måste säga att det var en spännande meny. Här i vårt +55 hu har männen liknande träffar men där får fruarna bara vara med sista gången. Alla varianter är bra utom dom dåliga
Ha en fin morgondag