Var tog klimathotet vägen, vi har mer snö/vinter än på många år

Åter hemma på Örnen efter 2 dar i Stockholm. Vi åkte i söndags med släpvagn o packning, Marcus o Linas ¨personliga ägodelar. Inga möbler som tur va, dom hyr möblerat tills vidare.  Det är ganska lugnt att åka med släpvagn då tuffar man på i 80 o blir omkörd av de flesta. 

Väl nere på Kungsholmen så fanns inte gatan på vår GPS i bilen o då blir det genast lite mer problematiskt att hitta rätt.
Men efter lite trixande o hjälp av Marcus Iphone  så kom vi rätt. Oj  vilken  kanonfin lägenhet på 13 våningen, huset är ca 1 år gammalt allt nytt o fräscht, smakfullt möblerat. Det blev enkelt  här kommer vi att trivas tyckte båda de nya storstadsborna.  Tyvärr är det bara en korttidshyra men nu är dom på plats o kan söka boende på ett mer konkret sätt.



Första måltiden...... ja det blev en apelsin......

Efter lite mat på stan åkte vi till Håkan o sov där.  Regnet öste ner o det va definitivt inte läge för några promenader eller annat uteliv. Sedan är man ganska trött efter att ha suttit 6 timmar i bilen.

Håkan o Jens, tjejer va på kortsemester i Paris.

Måndag morgon lägger Per i pengar i P-mätaren, inte tar vi bil o släp in till stan om vi inte behöver. Det går bra att parkera utanför studentboendet i Bergshamra fick vi veta.  Skönt vi tar tunnelbanan in till stan, vad ska vi hitta på. Vi tar o gör ett besök på Riksdagen.  Kul att uppleva politikerna i sina rätta "stolar".  Men inte skulle man vilja byta livet med dom. Tänk att vecka efter vecka stå o "slänga käft" med motståndaren och ingen får nånsin rätt. Vi satt kvar i 2 timmar sedan tog vi lunch i Gamla stan. 

Under tiden som vi va på riksdagen hade jag fått ett SMS, vi blev bjudna på middag av dom nya Stockholmarna .
Klockan 6 infann vi oss och fick en mycket god middag,  Kul när ungdommarna bjuder till. Ryggbiff med gorgonzola o ugnsrostade grönsaker och en jättegod sås. 

Efter middagen tog vi tunnelbanan ut till Bergshamra för att konstatera att vi hade fått parkeringsböter, 500 kr. Kul så här på måndagkväll. Det visade sig att man får stå på den här gatan ALLA dagar utom 2;a måndagen i månaden. Man har lätt att hålla sig för skratt men mycket mer är det väl inte att göra åt det.

Måndag kväll åker Jens o Håkan ut till Arlanda o hämtar sina fransk inspirerade tjejer. Dom hade haft en jättetrevlig weekend.

Tisdag morgon   det har återigen SNÖAT även i Stockholm, 3-4 cm nysnö. Vi packar ihop o drar mot Sundsvall. SNÖ hela vägen, och lätt halka  MAN tackar han där uppe när man väl är hemma.  Under bilfärden får vi en ny inbjudan om middag.
Ann-Britt o Uno bjuder på middag, hem o kasta in väskan, duscha o fara o äta. Det är jätteskönt att bli bortbjudna när man suttit i 40 mil o varit små stressad för vintertrafiken. Tack för det.

Onsdag morgon väcker Per mig strax efter 6, han har varit uppe o tittat på snövädret. Nu har han suttit o räknat på snötyngd o konstaterat att vi måste åka upp till NORA o skotta snö. Där rök min motionsförmiddag på Hälsohuset. Men nu är det gjort och vi kan konstatera att huset stod kvar både före o efter skottningen.



Per på taket o leker med SNÖN......


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0