Man blir aldrig för gammal för äventyr

Idag har vi varit på Casinot. Det blev ingen vinst för mig men hellre ingen stor förlust. Det är trevligt att leka lite med maskinerna. Vi fick en liten buffe till kaffet, små goda sandwich. Efter det så blev det en guidad tur i lokalerna. Jag tog chansen o spela istället gick o satte mig på en 10 öres maskin. Då kan man leka mycket för pengarna.

Men nu ska jag berätta om äventyrliga gamla gubbar............. eller mycket pigga äldre män.

Maggan Smedbergs pappa Nils, det är en man med mycket go i. Han kommer att fylla 84 år i maj, på självaste suttene maj.

Nils är änkeman sedan ca 10 år, men tro inte att han sitter o tycker att livet är tungt o besvärligt.

Han har en bakgrund som jordbrukare och är van att jobba från morgon till kväll. Dessutom är han pappa till 8 välartade barn. Så han har verkligen haft fullt upp båda dag o natt.

Nils bor som närmaste granne till sin älsta dotter Margareta. I hennes familj så har det varit mycket idrott hon råkar vara gift med en man som tar det här med träning av kroppen på största allvar. Detta har smittat av sig på Nils, för ett antal år sedan så började han att åka längdskidor o inte bara till"husbehovs" som man säger utan med målet öppet spår  i Wasaloppen. 

I år så har han avverkat 50 mil på skidor. Det är nått för många att fundera över  ...är det möjligt gubben är snart 84 år. Tro inte att han ser problemen jag är helt övertygad om att han ser detta som en mycket trevlig utmaning som dessutom håller honom pigg o allert. 

Nu till den verkligt häfiga varianten av gubben Nils ( det är nästan fel att kalla honm för gubbe)

Nils fick en fråga om han ville följa med till Östra Turkiet. Det är en av döttrarna som är sambo med en kille fr Turkiet.
Javisst säger Nils, till saken hör att han är inte särskilt språkbegåvad, ja svenskan är det inget fel på men några andra språk har inte Nils behövt i sitt liv. Han är dessutom inte så resvan. Ja visst har han varit i USA o även till Kina men då med resvant sällskap som dessutom talat god engelska.

Sag o gjort Nils bestämmer sig för att föja med, ädsta dottern är inte så förtjust. Hur ska det gå för pappa, tänk om det händer reskompisen nått. Hur ska pappa då klara av att fixa det. Nils svar på den frågan blev Jag skriver väl en lapp där det står Sweden på så är det väl nån som kan hjälpa mig.        


Här är Nils på väg till tåget


Tidigt på tisdag morgon åkte Nils o Hikmet fr Sundsvall med tåget, för att byta till flyg på Arlanda. Väl framme i Istanbul så skulle dom vänta på inrikesplanet till nästa dag. Att kosta på sig ett hotellrum tyckte Nils va helt onödigt. Jag har hört att det finns ungdommar som kallar sig för "Bagpackers eller vad dom säger" brukar sova på en parkbänk så då kan väl jag också göra det. Nils sov på en bänk på flygplatsen o det gick bra, inte för Maggan men för Nils var det inga problem.

Nu är det bara att kliva på tåget  Visst verkar Nils nöjd med sitt beslut.

Nu är han framme i Östra Turkiet o blev mottagen som en kung. Det va 150 människor som kom o ville hälsa på den gamle mannen. I den byn hade man aldrig sett en så gammal människa. Snacka om att bli hyllad.

Idag har en av döttrarna talat med sin far och ställde då frågan: Hur har du sovit i natt snabbt svar från Nils Hur bra som helst  jag har legat på ett fårskinn o det va helt perfekt jag sov hela natten.

Fattas bara annat efter en sån långresa  Jag tror att även vi som är yngre än Nils skulle ha sovit på ett fårskinn efter en sån långresa utan riktig sovplats.

Vi har mycket att lära av den här typen av personer. SKulle Nils ha sett problemen med ålder osv  så hade han aldrig kommit till Turkiet. O tänk så många minnen han kommer att ha med sig hem när han avslutar sin resa om 2 veckor.

Ett tips till äldsta dottern Margareta ..... koppla nu av o njut av att du har en sån pigg far. Han kommer att fixa detta på ett helt perfekt sätt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0