Stockholms weekend - o va mycket vi har hunnit med

I torsdags  åkte Per o jag bil till Stockholm.  Väl framme i Storstan  parkerade vi bilen ute i Bergshamra där Jens o Håkan bor,  sedan tog vi  tunnelbanan in till city.  

Vi hade planerat  en chansning , om det nu går att göra det.  Vi gick till Oscars teateran o kollade om det fanns biljetter till kvällens föreställning av My fair Lady 

Snacka om tur  det fanns två återbud på bänkrad 10  Vi slog till .   Jag har sökt biljetter ända sedan i höstas men tyvärr har det inte funnits när det passat oss. Nu när vi ändå skulle ner till Gnesta på Eva-Pias  inflyttningsfest, vår svägerska,   så bestämde vi att vi åker redan på torsdag så kanske vi har tur att få biljetter o visst hade vi turen på vår sida.

En jättebra föreställning, Helen Sjöholm är strålande i rollen som Eliza. Tommy Körberg som var sjuk ersattes av Christian Wolter. En mycket bra ersättare, givetvis inte med Tommys sångröst men han spelade bra.

O vad man känner sig lyxig,  först hitta biljetterna sedan fika på NK och middag på Jensens nera vid centralen. Där lyxade vi till det med en flaska vin också.  Sen var det dax att gå o slå sig ner på Oscars. En mycket lyckad dag.

Det va ett litet problem, vi lyssnade på väderrapporten på kvällen innan vi åkte från Sundsvall. Det skulle bli jättekallt över nästan hela landet . Rapporten måste ha gällt  nått annat land - jag hade min täckkappa o höll på att rinna bort i sommarvärmen. Dessutom känner man sig  som att verkligen komma från landet när man  ser människorna i lågskor o  sommarjacka. 
 
Fredag  då åkte vi till Barkarby o gick på alla  Outlet butikerna  det tog flera timmar. Fortfarande jättefint väder. 
Givetvis gjorde jag några små fina fynd. Jag menar prismässigt. Va sägs om New House jeans för 200 kr  dom förra jag köpte här hemma på fina affären kostade 1200 kr.  Det kan man kalla för bra rabatt eller hur?

Vid 15 tiden startade vi resan mot Gnesta.   Eva-Pia har köpt ett nytt hus nere i samhället,  tidigare bodde hon 4 km ut på landet.  Det här blir säkert jättebra för henne, det är ett mindre hus byggt 2006, med massor av unga barnfamiljer som grannar.   

Lördag morgon  insåg vi att meteorologerna hade haft rätt,  men några dar senare än beräknat. 3-4 gr o kraftig blåst helt plötsligt  va jag glad för täckkappan.

Lördag hjälpte vi till att köra en hel del skräp till skroten från det gamla huset.  Per gick  igenom en del tekniska lösningar som hans bror Ola hade konstruerat och som nu skulle tas bort eftersom datorerna som drev det mesta nu var nedtagna. 

Lördag kväll var det inflyttningsfest i det nya huset. Eva Pia hade bjudit in dom närmaste grannarna o några vänner. Det blev en mycket lyckad kväll.

Söndag vid lunch åkte vi från Gnesta mot Stockholm. Träffade Marcus o Lina o fikade på Solstugan ute på Kungsholmen. Sedan en kort visit hos Anna, Pers syster,   för att avsluta kvällen hos Håkan där vi numera har ett abbonnemang  på hans extra rum. 

Måndag morgon drar vi mot Sundsvall  Hemma på Örnen vid lunch tid. Oj vilken händelserik weekend. Tänk va man hinner mycket som pensionär.   

Det är skönt med mottot   Gör det du vill NUUUUUU o spar inte till imorgon.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0