Antikrundan med Annemarie o Kurt som värdpar

I fredags var det återigen dax för Antikrundan. Vår lilla förening, där vi är 4 par som deltagare.  Det va min syster Annemarie o kompisen Kurt som var värdpar. Middagen var planerad att hållas hos Annemarie i Bosvedjan.

Vi som inte hade värdskapet träffades hos Anne-Britt o Uno, som oxså bor i Bosvedjan, Där umgicks vi övriga 6 personer.


Det är oklart vad som är så intressant just vid detta tillfälle

Vi fick cider o ett  små jätteboda sandwich, det var egentilgen Gun som skulle ha förmötet men av praktiska skäl tog vi det hos Strindlunds. Där umgicks vi i ca 2 timmar för att sedan förflyttas oss till syrran, 5 minuters promenad.

Den här dagen 3 april fyller svågern, Gösta,  år , så han fick ett litet grattis med en liten blomma.


                                                                  Födelsedagsbarnet,  Gösta 71 år  
,
Till middagen: vi blev välkommnade med en drink med lingon och nån spritsort. Den va mycket god, till det fick vi  små goda snacks. 

Förrätten blev en klar succe, grillade pilgrimsmusslor och sallad, till detta drack vi öl.


Här har vi fått sätta oss till bords o pilgrimsmusslorna är serverade


Varmrätten  var fisk, lax o en annan fisksort  i ett fint upplägg med en jättegod sås och pressad potatis.  Till fisken fick vi ett vitt vin.



                                             Annemarie i serveringstagen, Det är dax för varmrätten


Efterrätten var fruktsallad. 

Hela middagen var mycket väl komponerat o jättegod. Fattas bara annat med de värdparet, båda är  mycket duktiga i köket.

När vi avslutat middagen o fått en drink, då kom det en till gäst. Thoma, min systerson kom på besök från Göteborg. Han ska vara hemma i Sundsall över påsken. Jättekul att träffa honom vi har inte setts sedan i somras, så det var hög tid.


Thomas i djupt samtal med Uno, Gösta deltar inte i ämnet

Sedan rusar kvällen iväg, VI är ju inte direkt tystlåtna. Jag återger det som Per alltid säger: alla pratar i mun på alla och ingen lyssnar på den andra.  Nu är det inte så att Per alltid har rätt i det han påstår men det är ingen mening att försöka ändra hans åsikt den är som den är..


Trevligt hade vi i alla fall o jag kan åtminstonde återge några av samtalsämnena, Givetvis va Lo basen Wanja Lundby-Vedin uppe till diskusson. Sedan avhandlade vi svenska monarki o som ni vet så är jag på den positiva sidan i den frågan. Givetvis ska lilla Sverige ha ett fint kungahus - På sikt kommer det att va en riktig höjdare med ett land som har en egen kung eller som det kommer att bli för oss en mycket vacker drottning. Vilket marknadsvärde  det är svårt att möte detta med en president.

Det va en märklig kväll för nästan alla diskussionsämnen handlade om kvinnor, Marit Pålsson kom även upp som en kvinna som man kan ha olika åsikter om. Även här tillhör jag dom som tycker att det är en mycket frän kärring även om jag inte riktigt förstod hennes framförande i veckan, där ämnet va ekologiskt odlad mat.

Man kan lugnt säga att det märks att vi i vårt gäng, Antikrundan, är till åren. Det blir lätt diskussioner om aktuella händelser i samhällsdebatten, vad som har setts på TV  eller hörts på radio. Tiden är förbi när vi dansade till 5 på morgonen. Undra varför det blir så.........Är det en inbyggd egenskap hos oss människor, att när vi blir äldre så minskar intresset för det som verkligen är roligt  o istället så håller man på att köra samhällsdebatter,

Tänk om man kunde konservera åldern............. Vilken lycka att dra på stereon på högsta o bugga loss .... näää inte passar det sig när man passerat 60     då är man för gammal   för vadå??

Jag är fortfarande mycket inponerad av Maggans pappa, Nils, som drog till Östra Turkiet. Han kommer hem nu på tisdag efter en fantastisk upplevelse.  Jag tror att vi  har mycket att lära av den typen av personer, VI måste tvinga oss att se möjligheter  Hade inte Nils gjort det så inte hade han fått uppleva att vid 84 års ålder dra till Östra Turkiet på en helt vanlig resa ingen charter där inte. 

Just nu så ser jag stora möjligheter på framtiden Per har börjat konkret att arbeta med vårt badrum. Han har sänkt taket flyttat dörren o ska nu fortsätta med underarbetet för att sedan kunna kakla hela rummet. Helt klart kommer det att bli jättebra.  Det är bara så jättesvårt att veta vilka färgkombinationer man ska välja  på kaklet.  Det finns så mycket som är jättefint.
Men vi har bestämt att vi ska ha lite kraftiga effekter på vissa ställen i rummet. Det är ganska stor yta så det går bra att tuffa upp det lite för att få en bra effekt.  
 
Vi har beställt möblerna  dom kommer i maj. Här valde vi vita möbler, i tvättställs delen o ett högskåp. men sedan ska vi bygga en dusch där vi kan vara lite tuffare.   Vi slänger ut badkaret , efter en mycket lång beslutsvånda från mig,  Trots att vi har så stor yta i badrummet var det omöjligt att få det bra med både bad o dusch, så beslutet fick bli ut med karet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0