Julbord i Spegelsalen på Stadt

Igår hade vi en trevlig eftermiddag på Stadt i Sundsvall.


Innan gästerna tagit över rummet

För oss som ägnat vårt liv å Telia, ja även för dom som inte gjort det, finns en seniorförening. När vi lämnar företaget för att njuta av livet med avtalspension eller vanlig pension så har vi möjlighet att bli medlemmar i Teliaseniorerna.

Teliaseniorernas uppgift är att samla "gamla" trotjänare o göra trevliga saker tillsammans.   Det är studiebesök, kortare resor o lite annat trevligt. Varje år avslutas med ett julbord  o i år var det i Spegelsalen, troligen Sundsvalls vackraste rum.

Vi var ca 120 pigga pensionärer som träffades. Som medlem får du även ta med din partner och till den här festen var det många som hade gjort det.

Jag älskar detta, det är så otroligt kul att träffa gamla arbetskompisar, höra hur dom mår och hur vardagen ser ut.  Det är märkligt det här med den här typen av relation, att arbeta tillsammans skapar en viss samhörighet som inte lämnar en även om åren går.


Lillemor, Erik och Britt


Det är underbart att träffa personer som har 20 talet som sitt födelseår, pigga, allerta  och verkligen positiva till livet.
Två damer som jag tycker att jag växte upp med på jobbet, Hedvig o Eva dom är idag 85 år o nästan alltid med på olika aktiviteter som Teliaseniorerna fixar.  Snacka om livskvalitet och positivt tänkande, ta möjligheterna o inte sitta hemma o tycka att livet är tråkigt och vänta på sista resan.

Vi träffades klockan 15, då är Spegelsalen dukad för festen. Vackert och maten finns att beskåda längs med långsidorna av det vackra rummet.



Berit i djupt samtal med Kent medans Kjell ser på


Julbordet va mycket bra Stadtshusrestaurangen får högt betyg. Det var massor av mat o för att inte tala om godisbordet.
Nu tycker inte jag att maten är det viktigaste i den här typen av träffar  Det viktiga är att träffas få säga några korta ord till den man möter i kön, och tänk så många minnen som helt plötsligt dyker upp.  Historien skall vi vara rädda om utan den skulle livet vara ganska magert. 


Britt o Per i ett intressant samtal


Nu tror jag att det får räcka med "köpta" Julbord för det här året, nästa tillfälle blir osökt den 24.








Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0